Htjela bih se pridružiti ovoj raspravi sa svojim iskustvom.
Meni je papa bio loš zadnje 3,5 godine, otprilike prije trudnoće i stalno je pokazivao cin1, 2. Tipizacija na hpv je kasnije pokazala visoki rizik, obavila kolposkopiju, biopsiju i dalje papa stalno loš. Nakon pape u 9. mj. prošle godine, ginekologica me uputila na letz koji sam obavila u Petrovoj prije 2 mjeseca i phd nalaz je bio loš, tj. pokazivao je da je to najmanje cin3 ili invazivni karcinom. Koma! Ponovila papu u Petrovoj i pokazalo se da ipak je cin3 i cis. Zapravo me to i utješilo jer sam se bojala da nije i gore i dogovorila sa doktorom klasičnu konizaciju za 2 mjeseca. Sad mi je žao što mi to odmah nisu napravili.
Eto, sad mi je najgore to čekanje još 2 mjeseca, al da sam nakon phd nalaza bila u šoku, malo je reći. Ipak, tuđa iskustva i sve kaj su mi ginekolozi i doktori rekli mi je utješno i stvarno se nadam da će se konizacijom riješiti moja agonija sa hpv-om i cinom jer bih željela još jedno dijete. Inače, letz mi je u Petrovoj radio dr. Lešin, možda netko ima neka iskustva s njime? Čini mi se jako dobar.