-
brojite li pokrete???
Pročitala sam danas txt o važnosti brojanja pokreta bebe, pa sam dosta zamišljena nad štivom. Jer...
1. Liječnik mi nikada nije rekao da je bitno evidentirati pokrete, pa sad brinem. Prva trudnoća, bdijem nad zdravljem bebe, pa me sve 'premijerne' vijesti izbezume
2. Čitala sam u dosta literature kako je dobro voditi dnevnik, ali kad god sam pokušala brojati, odustah. Jer - kažu, štucanje se ne broji. A kako mogu prepoznati štucanje, npr?! Ponekad osjećam neko redovito pulsiranje, poput otkucaja srca, jako brzo i ritmično, pa nemam pojma štuca li beba ili ne...
3. Kod našeg sina (sad smo u 31. tjednu), jedino što je sigurno, jest da pravila nema. Nekad prođe čitavo jutro da se ne javi, nekad je baš jutrima aktivan, nekad me budi noću, nekad se niti ne pomakne. Ne želim se pretvoriti u paničarku, pa trčati u bolnicu čim se ne javi dva sata (negdje piše i 12 sati...), jer, ponavljam, nekad i čitavo jutro protekne bez 'javljanja', bilo udarcima (a beba ponekad jaaako udara!!!) ili micanjem
Kakva su vaša iskustva, brojite li pokrete? Brinete li kad se ne javi? Imaju li vaše bebe vlastiti ustaljeni ritam?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma