Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: Jesam li poremećena?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Jesam li poremećena?

Ovo zapravo ne spada na produženo dojenje, ali zaista ne znam gdje bih ga inače strpala pa here it goes, razmišljanja poremećenog uma.

Jana ne cica već nekoliko mjeseci, dva puta tjedno se sjeti da bi ona papala, pa joj ja velim da zna da ne može, da me smeta, na što se ona slatko nasmije jer i sama unaprijed zna moj odgovor, ma sve je to igra. Ali par puta u zadnjih tjedan-dva sam joj dala. I nije me toliko smetalo. Nemam pojma na koji način ona to radi, jel moguće da još uvijek kuži tehniku, ali nekaj radi, doduše pusti cicu da bi uhvatila zraka (ali i inače tako jede, zbog veće nosne mandule), i sama stane nakon pola minute, uz fakinski slatki osmijeh.

Zadnji put, dakle prije 3-4 dana, dok je "cicala" počeo me obuzimati neki čudni osjećaj dok nisam shvatila da me ...isuse, kak mi je neugodno ovak pisati... to uzbuđuje na "onaj" način. :/

Od onda joj nisam dala, iako je tražila, jer se fakat osjećam bolesno.

:/

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisi bolesna, ili ako jesi, ima nas još
    I meni se to par puta dogodilo s Leonom, obično nakon poduže apstinencije

Ja mislim da to i nije tako čudno. Našim tijelima, mislima i osjećajima, uvelike upravljaju hormoni, a seks, trudnoća, porod i dojenje dijele popriličan broj zajedničkih hormonskih sljedova

Zato, da sam na tvom mjestu, ne bi još zakazivala termin sa psihoterapeutom

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj kloklo prvotno napisa
    Nisi bolesna, ili ako jesi, ima nas još
    I meni se to par puta dogodilo s Leonom, obično nakon poduže apstinencije
    Hm, možda u ovom grmu leži zec.

Niš, morat ću upregnuti MM-a da bi dijete dobilo što želi.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a ja sam se, moram priznati, od početka čudila što me ne uzbuđuje...
    ali mislim da se ne morate brinuti da ste bolesne, tijelo reagira kako mora.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

uf, i meni se to u par navrata desilo, fakat je bed :/

kad sam to skužila, skinula bih ga sa cice i umirila na drugi način.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mene zapravo zanima ŠTO se dogodi u ženinom tijelu u trenutku kada rodi? Zašto to više nije isto? Zašto više nema nelagode (meni recimo trenutno pogled na dijete koje cica, veliko ili malo, izaziva neobjašnjivu nelagodu, imam osjećaj kao da cica mene, a to mi sad nimalo ne paše, baš sam poremećena, jel da? :/ )?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    i umirila na drugi način.
    koga i kako?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    Citiraj Joe prvotno napisa
    i umirila na drugi način.
    koga i kako?

Aaaa, sad mi se otvorio potpuno novi svijet te rečenice!

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa
    Mene zapravo zanima ŠTO se dogodi u ženinom tijelu u trenutku kada rodi? Zašto to više nije isto? Zašto više nema nelagode (meni recimo trenutno pogled na dijete koje cica, veliko ili malo, izaziva neobjašnjivu nelagodu, imam osjećaj kao da cica mene, a to mi sad nimalo ne paše, baš sam poremećena, jel da? :/ )?
    Ma što bi bila poremećena.
    Meni je taj pogled na cicajuću bebu ili dijete totalno prirodan .
    Valjda jer mi je to konstanta već duže vremena.

Nije ni meni to bilo tako prije nego sam rodila. S porodom mi je to došlo kao nešto prirodno i potpuno normalno.

Ali, vidim da kad npr. na poslu spomenem dojenje da se ljudima malo zgrči faca :/

A ova cvijeta...je neozbiljna

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

cvijeta pec, sram te bilo

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

I mene ovo zanima od kad sam rodila.
    Kaj se to dogodi da je taj "osjećaj" drugačiji?

I ne, ne mislim da si poremećana

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i ja se ovako sve cesce osjecam, pogotovo kad idemo spavati.

nisam trudna
    samo sam poremećena

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Re: Jesam li poremećena?

Zadnji put, dakle prije 3-4 dana, dok je "cicala" počeo me obuzimati neki čudni osjećaj dok nisam shvatila da me ...isuse, kak mi je neugodno ovak pisati... to uzbuđuje na "onaj" način. :/
    mislim da je to normalno, a možda upravo tako, i prirodno i znak i od tijela da (ipak) postoji neka granica do kada je normalno dijete dojiti, jer je normalno da se vremenom pojave i ovakvi osjećaji. često se zaboravi da postoje i drugi načini smirivanja djeteta, ne samo cicom. majčinski zagrljaj nije manje vrijedan.

ovo ne govorim da provociram nit da se na mene saspe salva uvreda ili kamenja, nego fakat kao neki zaključak (ujedno i potvrda mog stava) na osnovu tvog doživljaja.

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Citiraj mama courage prvotno napisa

mislim da je to normalno, a možda upravo tako, i prirodno i znak i od tijela da (ipak) postoji neka granica do kada je normalno dijete dojiti, jer je normalno da se vremenom pojave i ovakvi osjećaji. često se zaboravi da postoje i drugi načini smirivanja djeteta, ne samo cicom. majčinski zagrljaj nije manje vrijedan.

ovo ne govorim da provociram nit da se na mene saspe salva uvreda ili kamenja, nego fakat kao neki zaključak (ujedno i potvrda mog stava) na osnovu tvog doživljaja.
    X na emsu

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

i ja moram potpisati ovo prethodno rečeno, slažem se s razmišljanjima mc

koliko god sve to bilo prirodno, mislim da je ovo očiti znak da se odmoriš od dojenja do druge bebice, a to je još kratko...

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ja bih također potpisala mc.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni se to dogodilo nekoliko puta s puno manjim djetetom.

Mislim da je to normalno, jer su mi grudi u situaciji kad ne dojim erogena zona i do zbunjoze u glavi (a sve to ide iz glave) dodje kad se valjda vise opustimo pa mozak "zaboravi" u kojoj je situaciji.

Zato ne bih rekla da je to prirodni znak tijela da postoji neka granica do kada je normalno dojiti dijete, jer bi to znacilo da sam trebala djetetu uskratit sisu kad je bilo staro svega nekoliko mjeseci.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Citiraj mama courage prvotno napisa
    majčinski zagrljaj nije manje vrijedan.
    nekom djetetu nije, nekom drugom je

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Zato ne bih rekla da je to prirodni znak tijela da postoji neka granica do kada je normalno dojiti dijete, .
    slazem se u potpunosti.

mislim da to nikako ne moze biti znak tijela za prestanak dojenja, nego prije reakcija tijela na sam prestanak. tijelo se vec odviklo od dojenja i normalno da drugacije reagira.

osim toga, radi se o trudnoci, u kojoj su bradavice puno osjetljivije )neke zene se zale na bol kod dojenja, vecina na nelagodu)
    plus vjeruem da je Jana vec malo izgubila tehniku, polozaj vise nije savrsen, i vjerojatno time vise podrazuje bradavicu

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mislim da je to normalno, jer su mi grudi u situaciji kad ne dojim erogena zona i do zbunjoze u glavi (a sve to ide iz glave) dodje kad se valjda vise opustimo pa mozak "zaboravi" u kojoj je situaciji.
    I ja mislim ovako. Meni se to dešavalo u snu, tj. kad je N imala 5-6 meseci prištekavala se sama noću a ja sam imala snove
    A i apstinencija je bila na vrhuncu jer je ona spavala 5 minuta u komadu noću-danju.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

[quote]Biologiquement parlant, l’allaitement fait partie de l’ensemble des actes sexuels liés

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nisi poremecena, nisam imala slicno iskustvo ali sam ovo ljeto shvatila da se totalno drugacije odnosim prema tom dijelu svog tijela ... nije bas da sam neka sramezljiva, ali mi se definitivno percepcija promijenila dojenjem, posebno u javnosti.
    I tak ljetos sjedimo mi sa prijateljima na terasi, djeca trckaraju okolo, i Leila uskoci u krilo i trazi cicu, ja joj dajem nekako automatski uopce ne pazeci koliko ce se cice vidjeti ili ne i nastavljam razgovor, kad sam skuzila muza od prijateljice kako ne moze prestati gledati u moju cicu i on u tom trenu skuzi da ga ja sad vec gledam, ona glupa tisina za stolom i pocne kao da ce nesto reci ali sam ga ja pretekla i rekla 'Je l' da kako cice izgube taj neki sex-smisao kad imas klince koji doje?' i MM pocne klimati glavom i prica se nastavi dalje.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

eto, ne da nije znak tijela da treba prestat dojit, nego je uobicajena nuspojava

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mislim da to nikako ne moze biti znak tijela za prestanak dojenja, nego prije reakcija tijela na sam prestanak. tijelo se vec odviklo od dojenja i normalno da drugacije reagira.
    malo mi to zvuči kontradiktorno (upravo u martinom slučaju).

vjeruem da je Jana vec malo izgubila tehniku, polozaj vise nije savrsen...
    al, ne d'o bog da je normalno da dijete sa 2,5 godine prestaje dojiti, a kamo li da sve ukazuje na to.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pa jana je vec prestala dojiti. i ne, uopce ne smatram da nije normalno sto je vec prestala.

Jana ne cica već nekoliko mjeseci, dva puta tjedno se sjeti da bi ona papala, pa joj ja velim da zna da ne može, da me smeta, na što se ona slatko nasmije jer i sama unaprijed zna moj odgovor, ma sve je to igra.
    samo mi nikako ne stoji da je bas ovo sto je jelka dozivjela znak opcenito do kada je normalno dojiti.

za ljudsku vrstu je normalno dojiti izmedu 2,5 do 7 godina. znakovi tijela da je kraj dojenju su smanjenje kolicine mlijeka i promjena njegove gustoce, okusa, boje. postane jako gusto, zuckasto i slano.

a martin 'slucaj'...

moje misljenje nakon svega je da su takvi osjecaji normalni za vrijeme dojenja. samo sto se nas mozak ponekad opusti i ugasi se kulturalna i civilizacijska policija u nasoj glavi pa se oni malo razbahate

kao sto je normalno da mlijeko curi za vrijeme seksualnog odnosa, normalno je i da se javlja seksualna uzbudenost za vrijeme dojenja zbog istog hormona koji u tome sudjeluje.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i vidim da ono o provociranju vise ne vrijedi

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    samo mi nikako ne stoji da je bas ovo sto je jelka dozivjela znak opcenito do kada je normalno dojiti.

za ljudsku vrstu je normalno dojiti izmedu 2,5 do 7 godina. znakovi tijela da je kraj dojenju su smanjenje kolicine mlijeka i promjena njegove gustoce, okusa, boje. postane jako gusto, zuckasto i slano.

a martin 'slucaj'...

moje misljenje nakon svega je da su takvi osjecaji normalni za vrijeme dojenja. samo sto se nas mozak ponekad opusti i ugasi se kulturalna i civilizacijska policija u nasoj glavi pa se oni malo razbahate

kao sto je normalno da mlijeko curi za vrijeme seksualnog odnosa, normalno je i da se javlja seksualna uzbudenost za vrijeme dojenja zbog istog hormona koji u tome sudjeluje.
    skroz se slazem s tobom. osobno nisam tom osjecaju pridavala neku paznju, niti sam posebno analizirala situaciju. podsjeca me ovaj topic na onaj o orgazmickim porodima, isti hormoni se tu vrte i cini mi se skroz normalno da povremeno dodje do zbunjoze.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I kod mene se to znalo događati.
    Praktički od početka.

I ja sam sretna da je tako. Draže mi je da su moje erogene zone, ostale žive, nego da radi dojenja (ili bilo čeg drugog) ništa ne osjećam.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

eto ja ništa ne osječam, niti prije niti sad

onda bih po emsinoj teoriji trebala dojiti do vječnosti

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ajme, zar se to nije događala svima koje su dojile?

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Meni nikad nije.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Teorija mc za mene nimalo ne drži vodu, jer mi se to događalo od rođenja djeteta, dakle od početka dojenja. I što sad, da joj zato uskratim cicu? To je bio refleks, nije se moglo kontrolirati. Bila sam iznenađena otkud sad to, ali sam zanemarila. To sam totalno i zaboravila, evo me sad Jelka sjetila.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

dobro, ja možda nisam kompetentna za ovu temu, nisam dojila. ali budući da joj se to prije nije događalo, meni bi bio znak za totalni prestanak.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

meni se isto nije događalo, ali prije mi je znak za prestanak dojenja taj osjećaj nelagode, koji jelka i spominje, nego osjećaj ugode.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

podsjeca me ovaj topic na onaj o orgazmickim porodima, isti hormoni se tu vrte i cini mi se skroz normalno da povremeno dodje do zbunjoze.
    X

u seksu, trudnoci, porodu, dojenju... sudjeluju potpuno isti hormoni. oksitocin je nuzan za ucinkovite trudove, neminovan za otpustanje mlijeka, izlucuje se tokom orgazma... sve jedan te isti hormon. ne mozemo odvojiti sebe kao zenu, pa kao trudnicu, pa kao dojilju... te sve osobe imaju isti identitet, nalaze se u istom tijelu. normalno da se tijelo ponekad zabuni, da ne skuzi odmah o kojoj vrsti lucenja oksitocina se radi.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Meni se to dogodilo nekoliko puta s puno manjim djetetom.
    Vise puta. I mislim da je to potpuno prirodno i u skladu s fiziologijom (sto istovremeno ne znaci da nesto ne valja ako taj osjecaj izostane). To sto bi mi dojenje izazavalo osjeacj slican/jednak onom u seksualnom dodiru ne znaci da bi mi se i zelje i ocekivanja prema djetetu poistovjetile s onima koje imam prema seksualnom partneru. Jelka, samo poslozi malo kockice u glavi i ne brini, nema tu niceg bolesnog .

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jok, emso, ne valja ti teorija
    S Leonom mi se to događalo i dok je bila veća, ali i dok je bila mala beba.
    S Juricom mi se dogoilo dva - tri tjedna nakon poroda i onda to nikako na može biti znak za prestanak. Bit će da je nešto drugo posrijedi, a Felix je to super sročila :D

Citiraj Felix prvotno napisa
    u seksu, trudnoci, porodu, dojenju... sudjeluju potpuno isti hormoni. oksitocin je nuzan za ucinkovite trudove, neminovan za otpustanje mlijeka, izlucuje se tokom orgazma... sve jedan te isti hormon. ne mozemo odvojiti sebe kao zenu, pa kao trudnicu, pa kao dojilju... te sve osobe imaju isti identitet, nalaze se u istom tijelu. normalno da se tijelo ponekad zabuni, da ne skuzi odmah o kojoj vrsti lucenja oksitocina se radi.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

E ovak, a propos cica, kak je to izgledalo a recimo od početka, kod mene. Od trenutka poroda, one mi više nisu bile za seks. Pri pokušajima uključivanja njih u predigre, nije mi to bilo to. Nije bilo reakcije na podražaj, ak me kužite.

Mjesec-dva nakon što je Jana prestala cicati (lagano potaknuto novom trudnoćom, ne naglo, to je trajalo, mlijeka je ionako bilo u mizernim količinama), skužila sam da mi njegov dodir u predigri paše, i to ne da paše, nego paaaašeeee. Bila sam totalno oduševljena da su mi drugarice nakon 2 godine ponovo u funkciji.

Netko je otprilike napisao da je mozak zaboravio, ulijenio se, i da više ne može prepoznati odakle dolazi poticaj i kako treba reagirati. Meni oksitocin nije učinio da krene mlijeko već je pokrenuo jedan drugi osjećaj. To mi zvuči zapravo kao vrlo logično objašnjenje.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    meni se isto nije događalo, ali prije mi je znak za prestanak dojenja taj osjećaj nelagode, koji jelka i spominje, nego osjećaj ugode.
    Potpisujem.
    Ovo s uzbuđivanjem na stimulaciju bradavica-ne vidim ništa čudno u tome, iako se ne sjećam da mi se to događalo (ok prošlo je već 2 god. od zadnjeg podoja).
    Ali osjećaj da cica tebe i da ti se to ne sviđa, to zvuči kao signal da je tebi dosta. Što ja sasvim ok.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prolaktin "guši" libido pa je dosta očekivano da u počecima dojenja takvog osjećaja nema (iako, naravno, nije pravilo), a kako razina prolaktina opada, s godinama dojenja, vjerojatnije je da će se javiti.
    Znala sam imati takav filing, ali relativno slabašan, nisam mu nikad pridavala niti malo važnosti niti reagirala prekidanjima podoja niti bilo kako drukčije.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Maja prvotno napisa
    Znala sam imati takav filing, ali relativno slabašan, nisam mu nikad pridavala niti malo važnosti niti reagirala prekidanjima podoja niti bilo kako drukčije.
    Upravo ovako...
    Desava se da libido poskakuje i u nekim cudnijim situacijama, pa nikom nista

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

dziz vidi ih što su skočile u obranu digniteta dojenja. nema frke, bila sam u krivu. a i koji me vrag tjerao spominjati prestanak dojenja na ovom forumu!

za ljudsku vrstu je normalno dojiti izmedu 2,5 do 7 godina.
    hm... što znači da kad se doji osmogodišnjakinja to nije normalno.

meda, sama si napisala: "tijelo se vec odviklo od dojenja i normalno da drugacije reagira." a martin primjer neprestanka mi se nikako nije poklapao s tom tvojom tvtdnjom. to sam htjela reći spominjujući kontradiktornost (al nevermind).

nekom djetetu nije, nekom drugom je
    dok se (starijem) djetetu na svako njegovo kme nudi sisa, teško da će moći (ikad) znati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •