Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Bol i peckanje nakon cervikalnih briseva- molim savijet!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Bol i peckanje nakon cervikalnih briseva- molim savijet!

Danas mi je ginekolog radio cervikalne briseve. Sam postupak je bio izrazito bolan, predpostavljam u trenutku kad je radio obrisak štapićem koji ima četkicu. Rečeno mi je da se prije briseva ne perem i da prije toga ne mokrim. U proščoj trudnoći sam 2 ili 3 puta radila briseve i ne sječam se tolike boli. Jedva sam nekako odnjela materijal na mikrobiološki na mirogojsku. Prošlo je nekoliko sati od toga i još uvijek boli, pecka, probada, onako u cerviksu, a ono što mi je najčudnije od svega je što uopče ne mogu mokriti jer me peče doslovno kao da mokrim žilete. Ima li tko slična iskustva, da se ne brinem ako je to normalno :?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam nakon tih briseva i pape 3 dana imala sukrvicu i nisam mogla hodati, doktor mi je rekao da je to normalno jer je cetkoica pretvrda za nas cervis. najbolje pitaj doktora ili nazovi bolnicu ginekologiju

adria avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja sam u ovoj trudnoci 2 puta do sad vadila briseve kod dva razlicita ginekologa.prvi put nisam ni osjetila,zena mi je uzela uzorak brzo,bezbolno...drugi put prije 2 tj. katastrofa.to je trajalo i trajalo,bolilo,peklo..izasla sam van i kad sam vidjela muza doslovno se raspekmezila ko beba(inace nisam takva placljivica ali me ocito pucaju trudnicki hormoni )peklo me i bolilo jos 2 dana kasnije,bas cerviks a imala sam i nekakva neugodna probadanja.nisam imala problema s mokrenjem,pa neznam sto ti reci u vezi toga.pricekaj jos koji dan pa ako ne prodje provjeri mokracu mada mislim da nemas nikakvu upalu jer bi i prije briseva imala smetnje...mislim da ce sve biti o.k,ne brini..

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

od valjda pet puta koliko sam radila briseve jedan put je bilo u trudnoći i bilo je relativno bezbolno (mislim, boli taj tren a poslije ne).
    Bolilo me jedan jedini put i to kad mi je jedan postariji dr uzimao briseve. Mislim da puno ovisi o nježnoj ruci
    A taj put u trudnoći sam toj doktorici napomenula da sam trudna (nekih 7-8 tjedana je bilo) i uglavnom kad me "rastegla" s onom spravom oduševljeno uzvikne "Oooo pa vama se beš vidi da ste trudni" komentirajući pri tom izgled cerviksa, pretpostavljam. I sve je to u redu, kad se sestra nadvidi, da pogleda i ona, pa su eto tako njih dvije razglabale o mom cerviksu i kako je to kod drugih trudnica, kao da nisam prisutna, a kamoli da mi ima glavu među nogama....

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa
    Mislim da puno ovisi o nježnoj ruci
    radila sam ih 3 puta prije- 10og tj, oko 19og i u 33., svaki put je bilo bezbolno

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ovo sad prvi puta čujem da se ne smiješ prat prije brisa. Doduše, prvi puta sad idem to radit, ali mi nitko nije ništa rekao.. :/

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Po preporuci moje dr. opće prakse večer prije briseva se pomokriti i istuširati, ujutro ne mokriti i ne tuširati se. Ne znam koji su specifični razlozi za to, možda zbog kontaminacije uzoraka...kao kad se za mokraću uzima srednji mlaz...
    Uglavnom, ja joj vjerujem jer me baš ona prije 4 god izliječila od klamidije i ureaplazme

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Popodne mi radi pa ću nazvati i upitati...

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

meni rekli da je sve normalno, nikakve pripreme. Ko će ga znat :/

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Cure hvala na odgovorima, danas me puno manje boli i peckanje pri mokrenju je prestalo. Ovo mi je pouka da drugi puta napravim sve što treba privatno. U biti je žalosno da za jednu običnu rutinsku pretragu moraš platiti kako bi te tretirali kao čovjeka a ne kao komad mesa.

adria avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

draga,ja sam oba puta isla privatno kod dvije razlicite gin.prvi put je bilo bezbolno ko sto sam vec rekla,drugi put katastrofa.inace,sam prvi put platila 700 kn jer je moja privatna gin. bila na putu,a drugi put sam isla kod svoje privatne gin. ali s uputnicom pa nije mogla naplatit neku veliku cifru.moze biti da se nije zato previse ni trudila...ja nisam dobila upute da se nesmijem tusirati i mokriti.

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja danas bila i ništa me nije boljelo :D Sad čekam nalaze

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kristina, jesi provjerila na kraju da li se treba oprati prije briseva? Meni je to bilo cudno jer se brisevi uzimaju sa cerviksa, pa ne misle valjda da ću si ispirati rodnicu vodom, i sapunom :? I onda mi poslije briseva daju posudicu da se odem pomokriti za urinokulturu, a prije urinokulture bi se ipak trebalo oprati jer se urin inače kontaminira.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja sam napisala ovo za pranje prije briseva uglavnom zato što mi nikada nisu uzeli bris sa cerviksa bez brisa uretre... hoću reći, uvijek bi mi dr. pisala uputnicu za oboje. Mislim da se to "pranje" prvenstveno odnosi na bris uretre.

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Matanica prvotno napisa
    Kristina, jesi provjerila na kraju da li se treba oprati prije briseva? Meni je to bilo cudno jer se brisevi uzimaju sa cerviksa, pa ne misle valjda da ću si ispirati rodnicu vodom, i sapunom :? I onda mi poslije briseva daju posudicu da se odem pomokriti za urinokulturu, a prije urinokulture bi se ipak trebalo oprati jer se urin inače kontaminira.
    pretpostavljam da se ne treba jer kad sam nazvala da upitam rekli su mi da nema nikakve ekstra pripreme za to. Ali ja se obično svaki puta prije odlaska ginekologu operem vodom pa sam tako i ovaj puta :/

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

I mene sad čitajući ovo sve zbunjuje pošto mi je prva tudnoća pa i prvi put će mi raditi cervikalni bris.Nisu mi rekli da mjehur mora biti pun i da se ne smijem ujutro prati naime ja uzimam utriće 3x dnevno vaginalno znači da ću noć prije stavit utrić i on će do jutra curiti van kako onda da se pojavim kod ginića "bjela" :shock: . A ustvari taj dan mi je i kontrola tko da prije sestri dajem urin za alb. pa kako da ona zadržim pun mjehur do briseva. Skroz sam zbunjena. :?

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ma ne moraš, ako ti nisu rekli onda ne moraš, nije ni meni jasno zašto neki kažu jedno, neki drugo. :/ Očito to i nije onda toliko bitno..

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja mislim da je glavni razlog zbunjenosti to što neke cure rade istovremeno bris uretre i cerviksa (ja sam svaki put tako) a neke idu samo na brisove cerviksa. Kod brisa uretre mislim da su bitne ove pripreme, jer se uzorak lakše kontaminira. Ja, nikad nisam bila samo na brisu cerviksa, zato su mi valjda i ostale u glavi sve ove napomene.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •