Upravo kako Vrijeska kaze. Parna stanica zahtijeva dasku s perforacijom
Meni baš ne miriši fino ta para i ubije mi miris odjeće. Ima netko iskustva? Tako je od prvog dana, peglala sam s njom 10x možda. Imate kakve prijedloge što napraviti? kombiniram destiliranu vodu i vodu iz pipe (50:50) prema uputama.
para nema nikakav miris...?
Ni moja para nit prdi nit ssmrdi
Možda ti je do deterdženta ili omekšivača koji ne ljubi vrućinu i paru ?
Stalno moraš nekaj stiskati
Stisneš gumb i držiš ga(i ide cijelo vrijeme taj jaki šus) dok ne opeglaš taj dio pa pustiš, a moraš proći još sa vrućom peglom pa ipak je para vlažna i navlaži ti odjeću pa ju moraš
proći sa vrućom peglom.
Ok, možeš ga i postaviti da bude cijelo vrijeme stisnuti gumb, ali nema potrebe jer ti se troši para....stvarno je ok i super se opegla.
kod mene se mislim ne može staviti da stalno ide para (imam tefal anticalc...)
Posljednje uređivanje od Vrijeska : 29.09.2011. at 22:50
Imam philipsovu i može se, ali nikad ne koristim jer stvarno nema potrebe za tim
Imala sam u zivotu samo jedan susret s PP.
Daaavno,dok sam bila jos devojka u jednom hotelu u Italiji.
Zamolila sam da mi ispeglaju neku svecanu odecu koja se izguzvala u koferu,
i teta me fino povede u lift,pa u perionicu/peglaonicu i pokaze prstom na pp...
I ja hocu/necu/sta cu/moram...
To je naravno bila neka profi,sukljala je paru ko zmaj,s jedne strane peglam s druge guzvam,majko moja mila!
Dobro sam se ikako snasla,i prosla bez tezih opekotina hihih
ima li novih iskustava i preporuka?
ja sam uspjela rastopiti svoju Boshovu; ne pitajte kako....![]()
Neću pitati kako, ali.....
Ja sam otkrila da mi je najbolje za peglanje- sušilica.
I kad sušim vani i kad sušim u sušilici ako se ohladi, stavim petnaestak minuta na 60 i onako fino toplo lijepo posložim. Većina robe k'o u priči. Onu fensi ipak i dalje peglam.
No, dobila sam puno više vremena a i potrošnja struje je ista, umjesto na peglu, trošim na sušilicu. A o stajanju kraj daske i pritiskanju puca s parom da ne pričam.
jel jos uvijek ne mirisi?
koliko je to - 10x? koliko vode, tj. punjenja, si potrosila?
ponekad je aparatima koji rade s parom potrebno neko vrijeme da se iz njih "ispere" (ispari) miris vruce plastike, metala...
mozda da ispitas mozes li pokusati staviti samo destiliranu vodu (provjeri s proizvodjacem/ovlastenim servisom)? mozda je nesto iz vode iz pipe sto na toj temperaturi nije bas ugodno mirisljavo?
ja nisam primjetila neugodan miris, ali se moja (samo voda iz pipe ide u nju) vrlo cesto mora cistit (tefal anticalc), nakon cetiri potrosena spremnika vode - ciscenje... greska je u vodi, ne u stanici...
litala, imamo iste parne lokomotive
ajd valjda im je koji brojček različit
stavljam vodu 50:50 pipa / destilirana i otprilike jednako čistim kamenac. mislim 5 punjenja otprilike.
inače, niš mi nije neugodno mirisalo od pare.
ali zato dok peglam veš i šibnem paru pojačano osjećam mirise deterdženata, omekšivača, octa, raznih parfema
Beti 3, to sa susilicom moram provati. I to jos danas jer mi se bas ne pegla.
Inace, imam parnu postaju od rowente i zadovoljna sam.
Kupila sam Tefal 8430 supose-to-be-the-beast parnu postaju prije 2 tjedna , dosad sam dva puta peglala i sve je fenomentasticno)) no ima par stvari za koje mi se onako sumnjivo pali lampica za potencijalnu uzbunu:
Prva stvar je koju sam jucer primjetila da je udar pare nekad jaci i to ono full a nekad slabiji i to npr. Kad ne gori lampica za zagrijavanje :/
Druga stvar isto od jucer je da mi se cini da je pocela bojimsetoizgovoriti curiti, znaci kad peglam ostaju mokre tockice.... Inace kolicina pare joj je 120 grama a udar pare 5,5 bara
P.S. Kupila sam ju na snizenju u Technomarketu u west gate-u za 1699.99 kn dok je u Elipsu isti taj model na cijeni od 2048.00 kn !
Ako netko ima slicna iskustva.. Ne da mi se ici na servis nakon 2 peglanja ako je to nesto normalno. Hvala unaprijed
za razliku u udaru ne znam, ali ovo s curenjem se kod mene dogodi kad neko vrijeme ne peglam, pa u uputstvima piše da u vrijeme zagrijavanja pritisneš par puta na gumb za paru
kod mene funkcionira
i ja sam si kupila tefalovu i zadovoljna sam, ali moja mama ne. uz sve prednosti ima i jednu manu, nije dobra ako osoba koja pegla ima naočale. mama se užasno ljuti na nju, jel pušta tolko pare da su joj naočale stalno zamagljene. tak da mi nažalost više ne peglajel ju to strašno živcira
i kod meneovo s curenjem se kod mene dogodi kad neko vrijeme ne peglam, pa u uputstvima piše da u vrijeme zagrijavanja pritisneš par puta na gumb za paru
kod mene funkcionira
MM nosi naočale i pegla bez ikakvih problema, nije se nikad bunio, možda paru treba smanjiti. Moja je rijetko kad na max, neka zlatna sredina mi je ok a ako peglam na manjim temperaturama još je smanjim da izbjegnem prejake udare. Na max stavim ako peglam uspravno ili prekrivače lanene koji mi se jako teško peglaju pa si tako štedim živceU biti količina pare bi, po meni, trebala nekako pratiti visinu temperature na pegli.
i kad je na najmanje dole na stanici narihtano izlazi dosta pare na pamuku. inače peglam sve na najmanje dole, ali na najjače na pegli ako peglam pamuk. jedino ako peglam plahte i soljnjake pojačam i dolje na 3
Ajoj...izlazi i kod nas znači i više pa njemu ne smeta, al on je visok, možda ne dolazi do njega koliko do tvoje mame... nisam od neke pomoći![]()
Obzirom da mi je "stara" pegla Rowenta procurila na mjestu gdje žica ide u peglu (istina pala mi je jedno 2 puta) zadnje vrijeme peglala sam bez pare samo špricajući iz pumpice veš. Nako 2 turneje peglanja po 2-3 sata (nakon 10 dana gomilanja veša) pukao mi film te sam odlučila i ja kupiti parnu stanicu.
Iščitala sve dostupno i vidim svi navalili na Tefalke a meni se dopala bosch TDS 2568 sa plutenom drškom i jučer je kupili.
Odmah sam i ispeglala hrpu veša i fakat duplu flanel plahtu sam na 4 dijela posložila i samo prepeglala sa jedne strane i super je.
Nadam se da će moje zadovoljstvo biti na visini i nakon 1-2-3 godine korištenja. U svakom slučaju skrati se vrijeme peglanja jer je dovoljno samo sa jedne strane.
Stigla je i moja parna stanica
Milina,cure,milina!![]()
cure, jel ima ko ovo http://www.jeftinije.hr/kucanski-apa...1BB758?tab=pod
i zasto je ona za 1000kn jeftinija od ovih o kojima pisete?
i koja je razlika izmedju parne postaje i pegle na paru?
da, al po cemu prepoznati i kako razlikovat jednu od druge?
jel se vidi da sam totalni laik koji mrzi peglati i izbjegava na svaki nacin isto?![]()
Parna postaja je doslovno to - postaja. Dakle imaš veliko postolje u koje se tanka voda, nema vode u pegli, nego samo tipka koju stisneš (najčešće ispod ručke) i onda suklja para, a pegla na paru ima u sebi mali tank u koji tankaš vodu.
ahaaaa!
hvala.
idem prouciti ovu jeftinu D:
ja sam sebi baš kupila jednu čini mi se Quadro za nekih 500tinjak kuna i zadovoljna sam jako. barem mi pegla puno bolje od dotadašnje pegle jedino mi se na početku činila tako teška...
Za ovu ne piše koliki je udar pare , a i mislim da su se zezli kad su napisali da je spremnik vode 17 litara , prije će biti 1.7 litara.
Također mi se čini da nije moguće dolijevanje za vrijeme peglanja kao kod tefalki.
Parne postaje za razliku od običnih pegli imaju paru pod tlakom ( kao express lonac ) , to jednostavno treba osjetiti.
ja imam parnu postaju, i to mi je jedna od najboljih investicija ikad.
btw meni je jucer pocela izlaziti para odozdo, tefalka, wtf?
hm , pa otkud bi trebala izlaziti para nego odozdo ?
pojasnjenje: baza odozdo ima neku rupu, pusta li kroz to visak pare ili nesto? bio mi je pod mokar ispod nje.
Meni je kroz tu rupu na dnu baze isto curilo, uz to i para štekala, u servisu je navodno čistili od kamenca iako ona ima onaj klinac za kamenac al meni se nije palila lampica. I to par puta smo mi nju nosili, bila još pod garancijom. Otkako garancija istekla nije se više ponovilo, a i ja češće od kamenca očistim iako ne pali se lampica,sad jel do toga ne znam... kuc-kuc da je ne ureknem sada![]()
Ako je to otvor za čišćenje , može biti da nije dobro zatvoren.
Meni se to događa kod tefalke ako ne zavidam dobro taj poklopac kod čišćenja ( moja se čisti crijevom koje se priključi na slavinu )
moja ima sa strane to nesto sto skulja kamenac, i cistim u tako sto ulijevam vodu i izlijevam u taj utor. u uputsvima stoji i napomena o crijevu za neke modele - dobijete crijevo posebno? ili se cupa ono od postaje do pegle? probala sam cupnut al nije nsto islo pa rekoh, ok, necu dirati.
Moja ima crijevo posebno - jedna strana utakne se u pipu, a druga u peglu i ta ima mali ispust tako da voda kroz crijevo ispire peglu i curi kroz ispust.
Nikad u ovih 5-6 godina koliko je imam nije mi ništa curilo dolje... ako ti je pod garancijom, radije nazovi servis i pitaj.
moja tefalka koja ima onu duguljastu zlicu za skupljanje kamenca je bila curila (iz pegle, iz otvora za paru) prije nego se ikad upalila lampica za kamenac. nazvala sam tefal, rekli da je probam ocistit. ocistila sam je, od onda nije vise tako curala, a i lampica se redovno i uredno pali...
jednu "caku" su mi tad rekli, a to je da pazim da mi brojcanik za jacinu pare i onaj na pegli (za temperaturu pegle) ne budu u razlicitim poljima, ako je temperatura u prvom polju, nek i para bude u prvom polju.
nisam jos nista stigla, javim se kad izvidim situaciju.