Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Kako očistiti tastaturu?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Kako očistiti tastaturu?

Tražila sam po pretražniku, ali nisam našla odgovor.
    Naime, šmizla je uspjela prosuti sok na tastaturu laptopa (u pokušaju da bude dobra i vrati dopola popijenu čašu na sto)
    Iako sam sve obrisala brzinom svjetlosti, produvala tastaturu, istresla sav komp (bukvalno), ipak je nešto soka od jabuke ušlo gdje ne treba. :čupakoseodmuke:
    Nije stradala cijela tastatura, samo jedan dio - gornji desni ugao, pa mi štekaju tipke u tom ćošku. Kompjuter radi, ali mene nervira što backspace, delete i ostale tipke iz tog dijela tastature moram pritisnuti ko sivonja ... :mad:
    I pravo da velim, brinem se hoće li se u tom dijelu, privučena ljepljivošću dotičnog soka, navući beskrajna količina prašine (koju kompjuteri ionako privlače u bezobrazno velikim količinama), pa bi bila rada to što prije očistiti.

Daklem, ima li lijeka mojoj muci i koji je način da poliječim svog drugara?

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

povadi tipke van (šarafcigerom po sistemu poluge ), obriši ih i obriši ono ispod njih. ne bi trebalo bit frke. naravno ištekaj tastaturu iz kompa dok to radiš

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam sigurna da se to na ovin novim (da ne kazem jednokratnim) tastaturama moze izvesti bez ostecenja. Kod onih starih kliktavih su se sve tipke mogle skinuti, ma ko krunice sa zubi, i mogo se sve lijepo ocistit. Za ove novije, ne vjerujem.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ama, laptop je u pitanju, nemrem ištekati tastaturu!

a prala sam običnu, to znam kako se radi

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da i na laptopu tipkice idu van jedna po jedna

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na laptopu idu sigurno.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

meni ne idu,probala sam i zeznula,nije se više dalo vratiti natrag,a zamjena tipkovnice me došla oko 1000 kuna. :/ imam hp-ov laptop.ima za kupiti nekakav sprej u vemilu ili tom tipu dućana koji dezinficira i čisti a kako je pod jakim tlakom ujedno i raspršuje mrvice ispod.inače čistim laptop sa malim usisavačem na usb i onim šiljatim kozmetičkim štapićima i malo alkohola.

http://www.portal-usluga.hr/shop/str...aticke-opreme/

http://forum.hardwarecentar.com/inde...ic=396.msg1939

http://www.bug.hr/forum/topic/prijen...420/10535.aspx

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Nisam ni probavala očistiti, MM reče da će ga dati u servis da se očisti kako spada. Dotle mi šteka uključ-isključ dugme, shift, delete i page up...
    sreća enter radi

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo danas na poslu ocistili jedan laptop tim sprejevima za ciscenje. Odlicna stvar. Bio je mastan, ljepljiv i pun prasine jer stoji vec 2-3 godine na stolu otvoren. Kad se nasprica pjenom okrene se naopako da to iscuri, poslije se pomocu komprimiranog zraka (u spreju, ne kompresor ako je netko na to pomislio) ispuse. I radi ko nov.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na mom laptopu (asus) se tipkice skidaju, rekla bih - prelako :/

ami mi je vec skinula pet-sest, a nisam skuzila da su otkacene dok nisam slucajno prosla usisivacem iznad laptopa i iz visine usisala dvije-tri

dakle - to je bilo vrlo zanimljivo praznjenje spremnika na usisivacu

sreca da se relativno lako vracaju natrag (nisam skuzila kako - mm je to ukliknuo nazad )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •