-
krv iz nosa?!sato sad?
uopce nisam gledala da li ste vec pisale o ovoj temi, ali beba ima 7 mjeseci par dana joj je curio nos, cistili smo ga pumpicom i fizioloskom, a stavili smo i kapi od sljezovog korjena. i bas kad se cinilo da joj je proslo, veceras se pojavila krv. ne tece ali kad iz jedne nisnice krene slina iz druge je krv pomijesan sa slinom. jel to panika ili? sto da radimo? :?
molim pomoc
-
prije mjesec dana je nasem bebacu isla krv iz nosica skoro svako malo. bio je prehlađen i to mu je navodno iziritiralo sluznicu nosa. tako nam je dr rekla. kasnije s vremenom sluznica prestane biti osjetljiva na to pa vise nece ici toliko krvi.
i pumpice i fizioloska navodno budu preagresivne tom malom nosicu. probajte sad neko vrijeme ne koristit pumpicu da joj malo zacijeli
(te savjete je nama pedijatrica dala)
-
Ne događa se mom malcu, nego meni, malo curka pa se naprave krastice.
Toplo preporučam namazati melemom iznutra (ja sam Luki stavila na štapić za uha pa s njim).
Sebi npr. namažem nevečer i ujutro sam kao nova
Uzrok uz već navedeno može biti i suhi zrak.
-
super hvala na savjetima. evo nocu dok je spava nista jutras s prvim placem i slinica i opet lagana krv.
provat cu s melenom
-
Ne znam kako sa bebama, ali ja otkako sam trudna imam isti taj problem i odskoro ga rešavam sa onom lanolinskom kremom za bradavice iz DM-a.
Namažem unutra prstom koliko dosegnem, pa stavim još malo na štapić za uši za one dublje krajeve. I stvarno mi se oporavila sluznica. Probaj.
Ako beba sme da posisa tu kremu, sigurno joj ne smeta malo u nosiću.
I da, obavezno mora biti dovoljno vlažan vazduh.
Nadam se da sam nešto pomogla.
-
kad je bio manji, svaka temperatura je bila popracena izljevom krvi iz nosa. jednom je bilo bas jako, zakrvario je i sebe i mene i krevet i rucnike i... :shock: cak smo i hitnu zvali da pitamo sto uciniti. ali nit su se na hitnoj nit se pedijatrica sutradan nije puno uzbudjivala oko toga.
uglavnom radi se o tome da je bebama sluznica nosa jako jako osjetljiva, posebno kad poraste temperatura, i sasvim je malo dovoljno da potakne krvarenje (ili cackanje po nosu ili jace naprezanje, npr plac). zato treba oprezno s nosicem, a ako ide krv treba staviti nesto hladno na straznji dio glave i na nos, upiti krv u rucnik i sama ce prestati. ne naginjati glavu naprijed.
-
i da, nemoj se uplasiti ako sutradan u kakici bude malo krvi. kad curi puno krvi iz nosa, dio moze otici u grlo i zeludac, pa prirodnim putem van.
-
Felix hvala za informaciju za stolicu. stavila sam joj jutros malo melena u nosić
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma