Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 125 od 125

Tema: Celijakija

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

podižem temu dugo se nisan javljala u međuvremenu rodila i uz to osobni problemi sad se ponovno vraćamo na staro idemo u zg u ponediljak na testiranje na mlijeko ali šta me brine igG joj je ovi put 36 znaći da ćemo ipak morat na biopsiju ,ne znam koliko onda ima smisla to testiranje na mlijeko sada a ukupni IgE 203 skoro nam se udvostručija od 10mj,ako ima ko iskustva sa tim testiranjem kako ide taj postupak i sve jer me zanima stavilo nas je u dnevnu bolnicu koliko to traje uopće ne znam ništa o tome fala unaprid

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ne znam za to testiranje, valjda je obično vađenje krvi. dnevna bolnica ti je zapravo kad ti oni mogu interno pisati sve moguće uputnice, dakle obaviti sve pretrage koje oni na licu mjesta zaključe da trebaju. mi smo s tim dnevnim bolnicama bili gotovi tijekom prijepodneva.
    inače njemu je test na celijakiju iz krvi bio negativan, pankreasna elastaza uredna, kloridi u znoju urdni, anorektalna manometrija i ostale pretrage ok. dakle sve ok i kontrola za 6 mjeseci

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

super da je sve u redu,nama nažalost eto nije i da više napokon vidimo jeli je ili nije celijakija ova izvjesnost ubija a to je test opterećenja s mlijekom sad ne znam na koji princip se radi naručeni smo u 9,a radili smo tu emu naravno nema reagensa kod nas ne radi ovde ni aparat za biopsiju niti rade to opterećenje s mlijekom priko lita tako da smo dobili putne naloge jer smo 2grad u državi a bez apsolutno ičega uf kako me naljutilo cilo jutro letim na sto strana da saznam prava,i nama su ti drugi nalazi bili ok elastaza,kloridi ali šta je to anorektalna manometrija za to još čula nisam i jel znate za kakav smještaj u blizini

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

opterećenje na mlijeko se radi u dva dana,ujutro se dojde detetu se stavi brumila,i svako malomu se daje pomalo mlijeka,pa malo više, i tak do cca 14 sati, dete i dobi tam nekaj za jest ( nisam ja bila pratnja,već muž prošlo ljeto ,a ja bila domas sisavcem),onda ak je ok ide se doma oko 15-16sati,ujutro drugi dan se opet dođe i opet dete nataču s mlijekom ,i onda daju zaključak ili za ili protiv mlijeka.

inače ona se osipala na putu kad je išla prvi put doma,ali doktorica je rekla drugi dan da je took,ali posle ipak stalno je dobivala osipe,i slično, tak da smo ipak ukinuli mlijeko.,jogurte i sireve.Probali smo i s kozjim mlijekom i istoje bilo,jedino je podnosila kozje sireve, i to s vremenom jede, počela je jest i slatkače pred mjesec dana, ona sad ima 5.5 godina, dojeno je dijete,ja sam s njezinih 4mjeseca ostavila mlijekoimliječne proizvode , tak da nikad nije ni pila mlijeko.

Alergičan mi je i mali sisavac.
    Sretno!!!

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ajoj meni nije rečeno da se radi 2 dana ja doma ostavljam bebu od 5mj i veliku curku a i neman smještaj u zg-u a uz to su nam povišeni nalazi na celijakiju pa ćemo morati obaviti biopsiju ne znam za kada će to bit dogovoreno,moja je po godine na sojinim proizvodima ali isto joj se udvostručija ukupni ige na 203 a za celijakiju 36(a bija 14) u splitu nema tih pretraga a osip nikad nikakav nije ni imala nego smo krenuli u obradu zbog malog dobitka na kilaži od rođenja pa zbog kakice (zna do 5puta dnevno i to i neprobavljeno,smrdi ajme itd) ako znate za smještaj bilo kakav prihvatljive cijene bila bi vam zahvalna

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

i da li ja mogu bit uz nju to cilo vrime (inače će šok doživit jer je moja maza)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj muž , osim kod uvoda brumile, je cjelo vrijeme bil s njom. kolki je rast na kravlje, njoj je bil 0.56,,
    ak ti je frka zbog bebača i veći rast jednostavno otkaži do sljedećeg ljeta

nessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo nas vratili se jučer na kraju je to ispalo tako da smo joj dali pudig običan i to je to a čekali oće li šta izbacit a ona puna osipa od mora i sunca i nije joj dodatno se ništa vidilo a i nikad njoj nije ni izbacivalo a rast na kravlje joj je bija 2 , tako da nam je reka da počmemo sa normalnom hranom i da dođemo na biopsiju 1.8 iako po njemu to nije trebalo ali san ja inzistirala jer joj se utrostručija igg a po njemu se to nije trebalo niti vadit neman pojma ali sto ljudi sto mišljenja a ja san počela gledat ono crno na bilo

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mi smo zbog raznoraznih simptoma koji se nažalost najviše podudaraju sa celijakijom danas započeli razne pretrage. maleni ima 18mj. od svega danas samo znam da su mu amilaze u urinu u redu. znači li to išta za celijakiju, znam da su amilaze pokazatelj rada gušterače, dalje sam neuka.

znam da će mi sve pojasniti naša pedijatrica sutra kad budemo imali i nalaze krvi, ali vrijeme ko da stoji.

ako netko nešto zna, pišite

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

nalazi više-manje ok, pokazatelji anemije na donjoj granici, malo povišeni limfociti i to je to. sutra idemo na rebro.

inače, moj maleni ima već 2mj vrlo vrlo često proljev, zadnja tri tjedna svakodnevno. jako nadut trbuh, podriguje i prdi strašno glasno, ne jede gotovo ništa (doslovce, možda jedan obrok dnevno kad se sve zbroji, i to jedan mršav obrok), samo cica redovito, spava po 15h dnevno, ostalo vrijeme samo leži na podu/kauču, ima nagle i burne promjene raspoloženja, tri puta u zadnja tri tjedna je usred noći imao grozne napadaje - iz potpuno mirnog sna bi se probudio vrišteći, i to vrišteći toliko strašno i izvrćući se da smo mm i ja bili prestravljeni, u dva navrata nedavno afte u ustima, prije dva tjedna je imao par dana sitne mjehuriće po potkoljenicama i podlakticama.

jesu vaši mališani imali slične simptome, jel vam ovakav obrazac poznat?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nessa ste rješili biopsiju?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dizem topic jer me zanimaju iskustva s biopsije tj gastroskopije u klaicevoj i hospitalizacije koja ju prati .

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

lunahor, jeste bili?

isto zanima i mene.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

čekaj ste složili sve s gastričkom

jel ona jela gluten?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

jede od 7. mj.

nismo, al kako stvari stoje, sve ide k tome da ce biti onaj scenarij u kojem je rekla da ce biti hospitalizirana, pa me sad frka hvata i pokusavam saznat o tome sto vise.

i na to se ceka? nece biti ono, tipa, danas smo na kontroli sutra vec u bolnici?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://forum.roda.hr/threads/38505-d...59#post2526659
    tu sam pisala. bili smo, nis posebno, gastroskopija mislim, bila je u toj svjesnoj sedaciji, niceg se loseg ne sjeca, nikakvih bolova, trauma, ma nis.veselo dosla veselo se vratila. nalaz testa smo cekali oko 2 mj ali samo zato sto je bio negativan, da je bio pozitivan bi nas zvali, ovako smo ga na kontroli saznali iako oni vide odmah neke naznake.termihn u bolnici smo si sami birali kako je nama paSALo, ja sam krajem 8 mj rekla da nam pase od 16.9 radi skole i tocno taj dan smo dobili.
    Posljednje uređivanje od lunahor : 07.12.2013. at 16:58

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

procitala sam, hvala na linku i opisu.
    reci mi kad joj se davao seditiv jesi bila s njom? i dok se radi gastroskopija?
    i koje su druge obrade?
    jer mi je receno da bi to bilo par dana, obrada, al da bi isla po noci doma (bit ce zato sto je tek 19mj)
    i da li si za vrijeme tih pretraga stalno s njom?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mmi smo bili 3 dana tj dvije noci. moje su vece, dakle 11 g. i isle su same sa sestrom, da sam forsirala mogla sam ici do sale.
    nama su radili 24 h ph metriju i zato smo morali ostati jer se to radi samo u bolnici. vadili krv, mokracu itd. ja sam ko sto gore na linku pise bila cijeli dan s njima a njih su mi stavili skupa u sobu kako smo ih i trazili. moci ces biti cijeli dan i sama ces dijete na sve pretrage voditi i svud unutra s njim ici. vrlo su ljubazni i korektni i strpljivi. nemogu vjerovat da to pisem za klaicevu jer moja iskustva od ranije s kirurgije b nisu bila takva. gastro je zbilja odlican odjel kao i kompletno osoblje.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

dobila sam nalaze! (u klaicevoj sad pise da ne rade vise ttg, dgp ni ema)
    ulovili smo zadnji vlak.

e sad, da ne izludim jos 10 dana do kontrole, molila bi cure koje se kuze da mi "desifriraju" nalaz.
    anti ttg i dgp je negativan, no njoj je iga 0,1 (sto je pedica tad rekla da je za njenu dob ok, a naisla sam po netu na lazne negativne rezultate bas kad je u pitanju nepostojeci ili mali iga)

ovako:
    antitjela na hum. transklutaminazu IgA (tTG-IgA) <0,1 (ref vrijednosti neg <7 granicno 7-10 poz >10
    antitijela na deamidrirane glijadinske peptide IgG 1,70 (ref vrijednosti neg <7 granicno 7-10 poz >10)
    IgA 0,1

jel to definititvno negativan nalaz ili postoji mogucnost da nije?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama je iga 0,9 jednoj a drugoj 1,,0 i nemamo celijakiju!

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama je iga 0,9 jednoj a drugoj 1,0
    Meni je dr rekla da ona odmah vidi nalaze i sve koji imaju los nslaz odmah zovu a ostali cekaju do kontrole!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

stvarno?
    vidim da je nalaz prosao proceduru prije 5 dana. znaci da je pozitivan da bi me zvala?

joj sad mi je lakse. znoje mi se dlanovi i tresem se od kad sam podigla nalaz.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i cestitam na vasem nalazu!!!

jel to bilo prije biopsije ili ste znali tek nakon?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tak je meni dr rekla. Da cim je bilo ciji nalaz gotov istog trena ga njoj nose a ak je los isti dan zovu roditelje jer sam ja rekla da sam prolupala dva mj koliko sam cekala kontrolu pa mi je tak rekla.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Biopsija je bila 17.9 a nalaz 19.11.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •