Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Pupčana hernija

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Pupčana hernija

Danas sam bila kod pedijatrice koja mi je samo potvrdila ono u što sam sumnjala, da naš jednomjesečni sin ima pupčanu herniju.
    Kako je naš najstariji kao beba imao istu herniju i morao ju operirati sa nepune tri godine, jer mu je rasla i rasla, ja sam danas sva pokisla i tužna.
    Doktorica kaže da postoje neki flasteri sa izbočinom koji se nalijepe preko pupka kako bi se hernija lakše povukla (navodno u Chiccu), a med. sestra mi je pokazala kako to možemo napraviti u kućnoj radinosti, ali ja nekako nisam oduševljena kada vidim da mu je pol trbušćića prelijepljeno flasterima, to će ga boljeti kada mu budem mijenjala...

Navodno se nekoj djeci to samo povuče, ali mislim da nama neće jer je pupkovina bila dosta debela pa je pupak onako više "kožni".

Zna li netko netko još neku metodu kako bi se ta hernije povukla, sa starijim djetetom nismo pokušavali ništa, pa nam je poslije bilo žao kada je morao pod nož, sada bismo ipak pokušali i neku alternativnu metodu.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ne znam ti pomoći ali šaljem veliki
    i držim fige da se povuče samo od sebe bez medicinske intervencije.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moja starija je dosta dugo imala pupčanu kilu, ali je bila malena i nije se mjenjala. Nismo ništa radili, i danas joj malo pučić viri van. Kod sina se pojavila malo kasnije i u jednom trenutku se baš bila izbočila (hvala Luni Rocco što je stavila sliku njihove kile, inače bih premrla), i pedijatrica je predložila nošenje pojasa (kojeg kod nas pravi neki čovjek i ima neko izbočenje koje pritišće kilu natrag, nije flaster, može se lako skidati). Dok smo mi iznašli gdje da nađemo pojas, kila je potpuno nestala, u toku od 15-tak dana :shock: Danas je sve OK. Ne znam šta bih ti savjetovala, iznijela sam svoj primjer da ti kažem da ne bude kod sve djece isto, valjda to zavisi od jačanja trbušnih mišića. Sa sinom se ovo sve dešavalo negdje oko 4. mjeseca.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Da li se negdje kod nas može kupiti taj pojas?
    To mi je prihvatljivija opcija od ovih flastera... :/

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

moja mela je imala pupčanu herniju koja je nastala kao posljedica plača uslijed kolika. pojavila se kad je imala 1,5 mj a sama povukla do 3-mjeseca starosti.inače nama je pedijatrica bila rekla da se to povuče kad očvrsnu trbušni mišići,i stvarno što je malecka više mahala i lupala nožicama,a rad nogu očvrščuje mišiće,to se povuklo.Daklem bez flastera i pojaseva.Doduše opet kažu da su hernije problematičnije kod dječaka :?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moj nećak je imao baš veliku pupčanu kilu od rođenja, do prve godine se spontano potpuno povukla, mrvicu mu samo pupak stoji prema van. Nisu stavljali niti flaster, niti zavoj, niti ništa.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i naša je baš bila velika i gadna, povukla se sama...kažu stručnjaci ako se ne povuče do 5. godine, onda se mora operirati, prije nikako!!!

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hvala vam na informacijama , nadam se da će se i nama povući...

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    Hvala vam na informacijama , nadam se da će se i nama povući...
    oće, u 95% slučajeva se povuče

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •