-
Mucanje dvogodišnjaka- iskustva, pomoć
Nadam se da sam na dobrom PDF-u
E, priča ide ovako- Luka je naglo progovorio mjesec - dva prije 2. rođendana i od onda ne prestaje govoriti. Sve ponavlja za nama, naravno ne savršeno točno, ali mi se razgovaramo " ko veliki ",kak se kaže. No, međutim, dogodila se jedna situacija: kao i milijun puta do tada MM je Luki nekaj objašnjavao i Luka je odlučio ponoviti za tatom cijelu rečenicu, malo dulju nego je prije govorio. I sve je htio ponoviti u jednom dahu, bez pauze i nastao je problem. Ponovio je, jedamput, pa opet, pa opet, i od onda se javlja mucanje. Naime, ne muca uvijek i bez iznimke, ali onak, dosta često da se primjeti. I jedamut kod iste riječi zamuca a drugi put ne. I ono kaj mi je najbolnije gledati je da je on svjestan da ne može nekaj izgovoriti u tom trenutku, i onda se ljuti, i gleda me a ja sam pročitala puno tekstova gdje piše da mu se nesmije pomagati, niti dovršavati rečenice umjesto njega i onda neznam kaj da radim. Strašno mi je teško kad jadan pokušava izgovoriti nekaj, i pokušava tak dugo dok se sav ne zacrveni i ne dođe do kraja daha....
Dajte mi molim vas napišite svoja iskustva, jer čitam kako je to normalno za dvogodišnjake, i da je prolazno, i ja sam si samoj sebi dala veto na zabrinutost jer inače sam paničar pa ako počnem crno razmišljati....ne bude dobro. Onda će Luka vidjeti da se brinem a to nikako ne želim.
Kako da mu neprimjetno pomognem, jer ne bi htjela uopće pokazati da primjećujem to njegovo mucanje jer kažu da to nije dobro. Kako se onda postaviti?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma