sladjanaf prvotno napisa
ja ne sumnjam - holivud poludio za umjetnom oplodnjom. A.J. je i sama rekla da joj se nije dalo "gađat" plodne dane prirodno kad su ona i muž joj rijetko zajedno. pa J.Lo, pa ona kućanica, pa Julia Roberts...
nekima se tamo valjda ni s mužem ne da spavat...
Nije holivud poludio, nego sve te koje nabrajaš - kućanica, J. Roberts, J.Lo su sve žene iznad 35-te, bliže 40-toj, kad plodnost bitno pada. Ne znam ko je A.J. i koja je rekla da joj se nije dalo "gađat" plodne dane. Inače, ovo da se nekome ne da niti s mužem spavat neplodnu populaciju poprilično boli i vrijeđa, jer nekima desetljeća odu u praćenju ciklusa, "gađanju" plodnih dana pa ništa, ali je moje iskustvo da uglavnom to ljudi sa strane niti ne kuže, nego bace na neku zafrkanciju. A propos opadajućih statistika u visokim godinama, citiram jedan davni članak dr. Lučingera, jednog od najcjenjenijih hrv. MPO doktora s Instituta Vuk Vrhovac, nešto davno izašlo u Novom listu:
"Gotovo trećina žena koje trudnoću odgađaju do trideset i pete godine i polovica žena starijih od 40 godina suočit će se s nemogućnošću začeća, upozorava dr. Dražen Lučinger, voditelj tima za umjetnu oplodnju u zagrebačkoj Sveučilišnoj bolnici Vuk Vrhovec i ujedno jedan od najcjenjenijih hrvatskih stručnjaka na tom polju."
Dakle, pretpostavljam da nije da im se nije dalo, nego nije išlo. Računa se da par koji pokušava začet nezaštićenim odnosima može pokušavat godinu dana prije nego se javi doktoru za neplodnost, ako je žena ispod 35-te, ako je preko 35-te onda je to 6 mjeseci. Tako da sumnjam da im se nije dalo, a ova koja je to izjavila biće htjela bit duhovita ili tako nešto, ne znam o kome se radi.
Ovo s holivudom je jednako uvrjeđujuće kao kad se komentira na posvojenje - kao trend od Madonne i inih. Nema to s hrvatskom realnošću niti ovima koji žele osigurat zdravo potomstvo i boje se prenijet cističnu fibrozu ili gen raka puno veze.