Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: kad se krene u vrtić tek iza zime?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno kad se krene u vrtić tek iza zime?

drage mame,

naša T kreće u vrtić za cca mjesec dana, kad prođe gripa i ja se polako pitam "i kaj sad"? (kak bi rekli u "Nemu"..)

Sigurna sam da je bilo bar nekoliko roditeljskih sastanaka i nekih dogovora s roditeljima grupe u koji T ide. mi naravno nismo bili i ne znam kako to saznati?

A pogotovo kako reagirati ukoliko je dogovoreno nešto što je možda problematično?
    Samo da velim, ja stvarno nisam paničarka, ali kad mi je prijateljica ispričala pričicu da su u grupi njezinog djeteta (od 2,5 godine) jedva dogovorili da nije OK da se djeci daje jesti bombone u vrtiću..i to tek onda kad je 1 mama rekla da je to opasno za njezino dijete koje nikad nije jelo bombone i ne bi znalo kaj bi s bombonom...palo mi je napamet da bi bilo dobro saznati što je već postavljeno kao "standard" u našoj grupi.

Molimo savjete i iskustva vas roditelja koji ste kasnije kretali u vrtić! :?

ima li nešto na što trebam posebno obratiti pažnju, tj. znati nešto što se na početku školske godine uči (kad dijete krene u 9. mjesecu u vrtić..)
    da li trebamo posebno nešto tražiti od vrtića?

možda negdje i postoji topic na tu temu, lijepo molim da me ispričate ako je pa ću tamo i nastaviti..

fala!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

da sam na tvojem mjestu, otišla bi ranije do vrtića, upoznala se s tetama i zatražila termin za individualni razgovor
    pa tamo na miru protresla sve što te zanima
    tete će ti najbolje znati reći što treba i kako se radi, što se očekuje od malenih itd.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Moja H je isto tako upala u vrtić u ožujku. Imga dobro savjetuje: najbolje odi u vrtić ravno njezinim tetama i sve s njima dogovori - i oko adaptacije, spavanja i sl.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo krenuli u travnju. od prvog dana, bez navikavanja, bez ičeg. dva puta prije toga smo bile po 20 minuta u vrtiću - i to je bilo to.

niš se nije dogodilo

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    mi smo krenuli u travnju. od prvog dana, bez navikavanja, bez ičeg. dva puta prije toga smo bile po 20 minuta u vrtiću - i to je bilo to.

niš se nije dogodilo
    Koliko je imala godina?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mi smo bili na prvom roditeljskom u 9. mjesecu, tete sam zamolila da nas obavijeste o sastancima i radionicama da ostanemo u kontaktu sa grupom.

krenuli početkom veljače, tjedan prije nazvala sam tete i najavila dolazak.

na tvojem mjestu dogovorila bih razgovor s tetama (jednostavno nazovi u vrijeme kad nisu vani i ne spavaju) i raspitala se o stvarima koje me zanimaju, upoznala ih eventualno s nekim djetetovim navikama. no, tijekom adaptacije ćeš ionako saznati sve što treba.

što se tiče uklapanja u već formiranu grupu, kod nas nije bilo nikakvih poteškoća.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I mi smo krenuli početkom veljače.
    Prije samog polaska bila sam na kratkom razgovoru sa tetama i sa psihologicom (jer smo se tako dogovorile na inicijalnom razgovoru u lipnju prilikom upisa). Sa psihologicom sa porazgovarala o nekim novim navikama djeteta u tih pola godine te me ona uputila da se javim njegovim tetama neposredno prije polaska.
    Cca 4-5 dana prije nego je M. došao u grupu, došla sam se upoznati sa tetama u terminu kada su djeca spavala (to je od cca 12.30 do 14.30) jer su tada bile najslobodnije za priču. Popričale smo o nekim pravilima grupe, o djetetovim navikama, kako ćemo provesti adaptaciju i sl.
    M. je sa mnom došao prvi dan (ostala sam tada pola sata s njim, upoznao tete, prostor...). Ostale dane produžavao je boravak po pola sata-sat...po tetinoj procjeni.
    Nikakvih ali stvarno nikakvih problema nije bilo i to upadanje u grupu u sred godine nama se pokazalo kao pun pogodak: prvo zato jer je grupa već bila adaptirana, nije bilo tenzija, plakanja, sve je teklo nekako ležerno a drugo što su tete ipak imale malo više vremena posvetiti pažnje njemu kao novopridošlome nego kad krene njih 15 novih istovremeno.
    Nadam se da ćete imati iskustvo slično našem. Sretno!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Nikakvih ali stvarno nikakvih problema nije bilo i to upadanje u grupu u sred godine nama se pokazalo kao pun pogodak: prvo zato jer je grupa već bila adaptirana, nije bilo tenzija, plakanja, sve je teklo nekako ležerno a drugo što su tete ipak imale malo više vremena posvetiti pažnje njemu kao novopridošlome nego kad krene njih 15 novih istovremeno.
    Nadam se da ćete imati iskustvo slično našem. Sretno! [/quote]

hvala cure!

stvarno se ne bojimo! čak se veselimo odlasku u vrtić jer T obožava klince!

baš sam jutros navratila u vrtić i čini se da ćemo i postaviti sve kako ste i vi imali, novi inicijalni sastanak s psihologicom pa lijepo dalje )

baš se veselim!! :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •