Citiraj topluvodu prvotno napisa
Ne možda skroz jer dobro poznam obje sredine i sigurna sam da je relativni broj induciranih pobačaja manji u splitu upravo jer su ŽENE više orijentirane na obitelj, a manje na karijeru. Ali u ovom omjeru sigurno ne.
Potpisujem i nadodala bih da nisu samo žene relativno više orijentirane na obitelj, nego i muškarci. Okruženje je takvo, znam dosta žena koje su se logično odlučile ne raditi jer im se ne isplati kada čuvalica dođe isto koliko bi zaradile da se reaktiviraju na poslu. Znam i muškaraca (barem 2 slučaja) da su odbijali poslovne prilike ako će to značiti manje vremena s obitelji i to nije ništa čudno, što bi možda u ZG-u bilo čudno. Tako da ima tu više momenata, sklop i pozitivnih, svakako. Ne znam je li tu prije kokoš ili jaje, dal' ekonomska situacija pa posljedično mentalni sklop ili mentalni sklop pa posljedično stanje u gospodarstvu (sklonija sam da interpretaciji da ekonomska situacija generira ostalo), ali Rijeka i kvarnersko područje općenito mi se čini prilično gospodarstveno življa sredina od ST-a i dalmatinske županije, s više prilika za posao. Kad uspoređujem Brač i Krk, ne mogu doći sebi od razlika, supetarska sezona traje 2 mjeseca, ona u Malinskoj skoro cijelu godinu... I tako, meni se čini da gospodarstvene razlike vuku onda i razlike u odnosu prema poslu i obitelji (ne u svim slučajevima, nego prosječno, ono što je uočljivo na prvi tren bez nekih dubinskih analiza).