AA je po vlastitoj želji bio, citiram: snježnobijeli mačor bez ijedne mrljice.
Kostim se po želji lako transformira u kostim polarnog mede ili dalmatinera![]()
mačor
zvijer u skoku
Frida, mp :D super ideje
štrupf, od čega su bobe malog grozdića![]()
Loptice... u Lidla je bio kupit nekakva dječja ogradica puna loptica. Slično kao u igraonicama u šoping centrima. Svaka je umotana u gazu i našivena na spužvu izrezanu u oblik grozda.
Da ne otvaram novu temu...
Trebam osmisliti kostim snjegovića za nastup ritmike. Kostim ću vjerojatno napraviti od bijele vreće za smeće + gumbi od kartona, ispod bijela majca+štramplice. Jedino nisam sigurna kako napraviti da imaju trbuh? Probati ću je omotati onim duguljastim balonom tek toliko da izgleda kao trbuh a da se može plesati..Problem je šešir? Kako napraviti šešir-lonac? Pa ako netko ima ideju please pomagajte...
malo dizem temu dajte ideješmizla nosi garderobu za 2 godine
Moja djeca su u vrtiću imala prekrasnu tetu, koja je poticala da samostalno izrađuju kostime. Uložili bi nekih 20-ak kn, a na kraju bi ispalo super. Čak su na regionalnim priredbama nagrađivani.
Jedan od kostima koji mi je ostao u sijećanju je - DOMINO!!!
Sve što ti treba je crna kesa od smeća (tvrda), bijeli cetifiks, komad tanke spušve koji se može presaviti (za kapicu) i crni marker (za točke na kapici).
Sve se to može navući preko jakne i ne smeta za kretanje, a djetetu je toplo.
Bile su dobre i PALMICE:
isto tako tanka spužva obojana u zeleno (za listove nazubljeno izrezane), neka smeđa odjeća i malo šminke na licu.
GOSPODARI MORA:
ribarska mreža sa školjkicama, dosta folije......toliko o kostimima ''s dušom''.
Ove godine radim kostim astronauta. Kacigu smo kaširali na balonu, obojali u bijelo. Kostim šivam od bijelog materijala (plahta) s plavim detaljima. Dijete samo nacrtalo kako će izgledati, moja je samo izvedba
Na leđima će imati spremnik za zrak povezan s kacigom nekakvim crijevom.
Čudno mi je sad kad vidim silne kostime u trgovinama da je to zapravo jako loš izbor. Izgleda da nitko od djece u Hrvatskoj ne želi biti astronaut jer takvog kostima jednostavno nema za kupiti? Osim na eBay-u npr. Dućani nula bodova.
Moji su bili zekan
http://i195.photobucket.com/albums/z...a/DSCF4349.jpg
i princeza
http://i195.photobucket.com/albums/z...a/DSCF4351.jpg
F. je ove godine htio biti bogomoljka. Na žalost, ja sam cijepljena protiv šivanja i krojenja i kreativnosti uopće. Tako da će na kraju biti kupovni Spiderman. Čime je isto zadovoljan, ali baš mi je žao, tako je imao dobro ideju. Možda se za sljedeću godinu uspijem bolje organizirati.
prije tri godine radili smo od kartosnkih kutija masku "bager"-bila je to jedan duga noć i žao mi je što nemamo niti jednu fotku tog čuda. prije dvije godine nije ni spomenuo masku, pa sam ja nemajka nad nemajkama zaboravila na nju i dobila od tete jezikovu juhu. kad je prošle godine poželio kostim bena 10 iz dućana laknulo mi je. ustvari voljela bi ja šivati kostim, ali samo da on nema tako visoke kriterije.
Joj ja Leu lagano usmjeravam prema maski iz dućana
Prije dvije godine smo složili super Hlapića-miša, ali to je bilo jednostavno.
Lani je htjela biti Winnie Pooh ali je pristala na klauna, a ove godine opet želi biti Pooh ili Hobit. Hobita bi bilo lako složiti, ali bojim se da djeca ne bi prepoznala što je a to joj je najvažnije.