Citiraj tanja_b prvotno napisa
Moje dijete, koje se donedavno panično plašilo svih maskiranih likova, odjednom se nevjerojatno zainteresiralo za maškare Najprije je rekao da želi biti kalkulator, a onda - lav. Sad si je ufitiljio da će biti lav i tako već tri dana.
Mislila sam se "izvući" na jednostavniji način i kupiti mu kostim lava u TL-u ili nekom sličnom dućanu, ali - nema. Tj. ima samo veličina za 2 ili 3 godine, a njemu je 4,5. Nije mi jasno, zar se djeca starija od 3 godine više ne maskiraju u životinje :?
Pa, ako netko ima ideju kako napraviti lava u (nespretnoj i nekreativnoj ) kućnoj radinosti, bila bih zahvalna.
A još više bih bila zahvalna za informaciju može li se negdje kupiti maska lava za 4,5 godišnjaka
Snješka smo riješili, sad bi mogli i lava:

Evo, ako nema gotovog kostima, trebaju ti jedne "lavovski" žute štrample ili hlačice i isto takva majica. Ili stara pidžama žuta, nema veze... Možeš i ofarbati ako ti se bude dalo, ali nije to bitno.

Dvije su bitne stvari: griva i rep

Griva (+ uši, dakako):

Prvo trebamo kapicu ili nešto slično - ako ima koja stara pamučna s trakicama za pod bradu iz doba kad je dijete bilo malo, super! Ako nema, poslužit će bilo kakva kapica koju više ne trebate. Poslužiti može i jedna relativno dugačka traka od tkanine široka 2-3 prsta (recimo, stari pojas od neke haljine ili tome slično). To će dijete vezati oko glave.

Na odabranu podlogu se sašiju ili zalijepe trake od papira (recimo žuti ili smeđi krep papir narezan na rezance) u nekoliko slojeva. Umjesto krep papira može i tkanina (ne rubiti, samo neku staru haljinu ili tatinu košulju izrezati na "froncle" širine 1,5 - 2 cm). Tada se sve to u slojevima zalijepi ili zašije na onu traku koja će se vezati oko glave (kao što bakice vežu rubac, sprijeda, ili onak kak "mlade snehe" vežu rubac - otraga...). Treba isprobati - sve to ovisi kako

Lav ima i uha. Ja sam svom sinu napravila uha za sibirskog tigra od 2 cofa za kapice. Daklem, dva uha (od papira ili tkanine) fiksiraju se s gornje strane grive. I to je to!

Negdje imam fotku tih "uha" od vune, još ako je nađem, bit će to super...

Lav ima i rep: može ga se ili sašiti (i napuniti vatom) pa obogatiti "zvonastim coflekom" kao za zavjese, a može se i od višeslojne vune isplesti pletenica - već prema ideji! I gotov stari pojas od haljine poslužit će u te svrhe... Rep fiksirati na guzu!

I tako - boje za lice također će nam trebati (nos u crno, brkovi i točkice po licu) i to je to!

Prema mom iskustvu, djeca uvijek više uživaju u IZRADI I PRIPREMI maski nego u njihovom nošenju. Zato- škare, ljepilo, iglu i konac u ruke i navalite!

(Jooooj, samo kad Vještičina Milica doraste do maškara - vidjet ćemo mi raskoš! )