ako mi se raskuha povrce u juhi, jel ostane ista od vitamina?
pitam jer Laura jede puno povrca, a iznad noktica joj je pocela pucati kozica pa sam to povezala s nedostatkom vitamina.
ili...?
ako mi se raskuha povrce u juhi, jel ostane ista od vitamina?
pitam jer Laura jede puno povrca, a iznad noktica joj je pocela pucati kozica pa sam to povezala s nedostatkom vitamina.
ili...?
je li bila vani bez rukavica?
kožica iznad noktića je prilično suha i popuca od hladnoće ili ako nije dobro posušena nakon kupanja.
Nešto ostane, ali slabo. Što dulje kuhaš, više propadne. Zato ako želiš zadržati vitamine moraš kuhati kratko. Ali tada povrće ostane tvrdo.andrijana prvotno napisa
A ako želiš mekano i s vitaminima možeš napraviti ovako: u gotovu procijeđenu juhu naribaš mrkvu i korabicu na najtanji ribež i to kratko prokuhaš. Gotovo je za par minuta, mekano, a vitamini skoro pa svi očuvani.
da
nemoj, ako kuhas juhu s mesom sve stavit u isto vrijeme
ja ako kuham juhu od mesa, junetine recimo, cekam da meso bude skoro pa kuhano i tek onda stavim povrce
nejmu fakat ne treba dugo
ak kuham od piletine, stavljam povrce negdje na pola
ja kad vidim gnjecavu mrkvu pomislim jadna, sto se ta namucila u toj juhi
i nemrem ju jest
o karfiolu i slicnom da ne pricam