Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Depresija?/plakanje prije spavanja

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Depresija?/plakanje prije spavanja

Več nekih 2 tjedna R kada ide spavati, bilo to popodnevno ili večernje spavanje, kao da ga hvata neka depresija.
    Čim spomenemo da ide spavati on u plać.
    I baš jako plaće(dere se), stavimo ga na krevet,
    pa on želi izaći i tako par puta,
    ali ga uspijemo kroz zamolbu i priču staviti u vreću i poleći.
    Tada ugasimo svjetlo i mi legnemo kraj njega.
    Ponekad plaće duže(oko 5-15min) pa mu pokušavamo pričati, grliti ga,
    smiri se pa opet plaće, ali ovisno o tome koliko je umoran zaspi kroz 5-15min.

Sve ukupno to traje relativno kratko, ali mene više brine zašto ga deprimira taj odlazak u krevet.
    Pokušala sam se prisjetiti da li se nešto ružno dogodilo u krevetu pa da to povezuje sa tim,
    ali nije ništa.
    A još ne priča pa mi ni približno sam ne može reći što mu je,
    a meni se srce dere kad se sjetim kako će opet sutra prije spavanja biti toliko tužan

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mislim da nemaš razloga za brigu. Dijete ti je vjerojatno aktivno. Možda biste ga trebali pustiti da bude za početak budan koliko to želi, a popodnevno spavanje uopće ne forsirati - ako mu se spava ok, a ako ne, opet ok. Popodnevno spavanje stvarno nema smisla kod neke djece koja su puna energije. Ima dana kada moj mali uopće popodne ne spava... Mihovil je jedno vrijeme radio drame, pa sam primijenila tu taktiku i brzo se sve smirilo. Posebno je bilo teško kada sam prestala dojiti (prije tri tjedna) jer je navikao zaspati na prsima. No, u tom periodu sam mu se potpuno prilagodila - odlazili bismo spavati kada bi kapitulirao i zaspao mi u zagrljaju. Nakon nekoliko dana ponovno smo uhvatili ritam, s time da ide kasnije spavati (oko 21.30). S vremena na vrijeme treba ipak uvažavati njihove želje, imaju i oni pravo na svoj "ja".

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi imamo isti slučaj zadnjih mjeseci. Počeli smo ga rješavati tako da smo uveli slikovnicu prije spavanja. Znači, pročitamo priču i onda spavanac. Zadnjih tjedan dana se priviknuo na to i nema više toliko plaća kao prije.

Inaće, mišljenja sam da su sada u dobi kada ih sve "previše" zanima i da se boje da će nešto propustiti ako odu spavati.

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

On stvarno več bude jako umoran kada ga stavljamo spavati i bude cendrav i nervozan i stvarno nema smisla da ga ne stavimo spavati.
    Evo jučer navečer je zaspao u roku 5min, bio je stvarno jako umoran, ali je naravno plakao prije toga.
    Mi smo se odvikli od dojenja prije mjesec i pol, i ja sam si mislila da je možda do toga, s obzirom da se on do prije mjesec i pol isključivo uspavljivao na cici i popodne i navečer, nitko drugi ga nije mogao uspavati.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da ti kazem faza, proci ce? Ne znam ni sama. Malac je imao takav period, doduse bio je manji, nekih 8-9 mj. Urlao bi, al doslovno urlao odmah poslje kupanja jer je znao da slijedi spavanje. Trebalo mi je po 45 min da ga okupam, obrisem i obucem mu pidzamu jer sam ga svako malo morala primit na ruke i nosat tj. smirit.
    Popodnevno je isto bilo mission imposible, na sve moguce nacine i varijacije sam pristajala samo da barem malo odspava. Trajalo je nekih 3 tj - mjesec dana i proslo...
    Sretno!

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ma njemu nije problem, on kada zaspi odspava 2-4 sata popodne, a noć cijelu prespava.
    Problem je sam taj čin uspavljivanja.
    Evo sada smo se igrali pola sata u krevetu i sve je bilo super dok ga nismo počeli stavljati u vreću i legli, evo sad je baš prestao plakati, znači nekih 5min je plakao.
    Ne plaće on dugo, ali mene to tak boli.
    Ustvari se sjetim svojih depresija iz djetinjstva, npr. nedjelja navećer, kupanje i odlazak na spavanje, to mi je bilo katastrofa pred ulazak u novi tjedan, dok bi mi preko tjedna sve bilo ok.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pucam bezveze, ali možda ne voli vreču? Zašto spava u vreči? (Ne provociram, nego me baš zanima, moj je manji i nikada nije spavao u vreči. To si ne mogu niti zamisliti, mi njega pokrivamo samo po stopalima, jer mu je vruče, a ja i MM pokriveni poplunom do brade.)

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Pucam bezveze, ali možda ne voli vreču? Zašto spava u vreči? (Ne provociram, nego me baš zanima, moj je manji i nikada nije spavao u vreči. To si ne mogu niti zamisliti, mi njega pokrivamo samo po stopalima, jer mu je vruče, a ja i MM pokriveni poplunom do brade.)
    Probat ću bez vreće, ali ništa ne ukazuje na vreću.
    Npr. još se igramo u dnevnoj i spomenemo spavanje i on u plać.
    Ili dođemo od nekud i skidamo jaknu i velimo R ide spavati i on u plać.

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Probali i bez vreće, ali ista stvar

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I mi imamo takvih dana. Dnevno spavanje nam je super, ali kad navecer treba ici onda je plac, vriska i deranje "otvoji vata, otvoji.."

Nama je upalilo tek kada smo svi isli spavati. Dakle, vidi da se gasi televizor, gasi se svuda svjetlo...ona vice "mak,maak" (mrak) i svi idemo spavati. Nekad stvarno svi i zaspemo u 21 h...

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

i mi smo imali takvu fazu i sad je ponekad pukne da ona neće spavati, a zaspi čim legne.
    primjetila sam da ne voli kad se spominje spavanje, dakle mi se idemo odmarati. Kažem joj ti ne moraš spavati, legni kraj mene - meni se spava, a ti se samo malo odmori. To kod nas prolazi bez problema.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

E da, mi isto moramo pogasiti sve lampe, spustiti sve rolete, ugasiti ribama lampu, jer i ribe idu spavati. U spavaćoj sobi smo izvadili sijalice iz lampe, jer je i moj maleni inače vikao pai pai (pali, pali) i penjao se preko uzglavlja kreveta i sam palio lampu. :shock: Sad je lampa pokvarena, i zadovoljan je odgovorom.

antigona avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Kod nas se isto ne spominje riječ spavanje, nego idemo čitati knjigice, sam izabere koje čitamo i to potraje 10-15 minuta i onda gasim svjetlo.
    Ako kažem da idemo spavati počne bježati i viče neće.

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kada spomenem spavanje nekada samo kaže da neće.
    pa kažem dobro, nemoj. idemo čitati, maziti se, ležati ćemo samo. I naravno da svaki put zaspi i nikada ne radi probleme. Dok se ne kaže čarobna riječ "spavanje".

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Evo i ovo moje maleno isto tako već nekih nedelju dana.Jako malo siki,jer su sike gotovo potpuno prazne,pa se tako više ne može uspavati,kad krenemo da čitamo,pročitamo pola njenih knjigica ,a neće da joj samo mi čitamo,već aktivno učestvuje u interpretaciji.....ko bi je tako uspavao.....problem sa plakanjem nastupa kada dodjemo do kraja knjige u kojoj glavni junak/junaci zaista odu na spavanje-e,tu kreće takva tuga i plakanje da mi ne znamo da li bi se smejali ili plakali zajedno sa njom
    Večeras smo zeku morali da pošaljemo na žurku sa medom i vevericom

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kod nas je situacija malo bolja, ali nije još uvijek to sve sjelo na svoje mjesto.
    A vjerojatno su to još posljedice prestanka dojenja(krajem 11 mjeseca).

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mislim da to plakanje uopće nema neki "duboki" razlog, pogotovo depresiju
    čini mi se da on samo malo zeza i isprobava do kud može ići jer mu se očito ne spava. možda je pokušao prvi put, vi ste odmah reagirali (digli ga iz kreveta, zabavljeli ga na neki način..), on skužio foru i nastavlja..
    ja bi svakako ustrajala na spavanju kako ste naviknuli ali ga naravno pokušala i utješiti..možda leći uz njega bez ikakve igre :/

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj nely prvotno napisa
    mislim da to plakanje uopće nema neki "duboki" razlog, pogotovo depresiju
    čini mi se da on samo malo zeza i isprobava do kud može ići jer mu se očito ne spava. možda je pokušao prvi put, vi ste odmah reagirali (digli ga iz kreveta, zabavljeli ga na neki način..), on skužio foru i nastavlja..
    ja bi svakako ustrajala na spavanju kako ste naviknuli ali ga naravno pokušala i utješiti..možda leći uz njega bez ikakve igre :/
    Ma to nema veze sa umorom, u večini slučajeva kada ide u krevet je stvarno i umoran, ali valjda mu se neda ići spavati(igrao bi se), možda ima osjećaj da nema vremena spavati da čemu sve pobjeći

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •