Kad ste počele i kako?
Ja sam od onih koji polude kad vide "bebeu" od godinu,dvije,tri za bočicom,kaio i sa dudicom pa me zanima kad ste i kako počeli učiti dijete da pije iz čaše?
Kad ste počele i kako?
Ja sam od onih koji polude kad vide "bebeu" od godinu,dvije,tri za bočicom,kaio i sa dudicom pa me zanima kad ste i kako počeli učiti dijete da pije iz čaše?
Flašicu sam počela uvoditi kada sam počela sa hranom (znaći sa 6mj. jer smo do tada cicali). U početku je bila kombinacija flašice sa dudom i sa kljunom (u početku mekanim). Sa 9 mj. je izbacio flašicu i kombinirao čašu i flašicu sa tvrdim kljunom. Od prve godine pije samo iz čaše (u početku je bilo prolijevanja no i to se poboljšalo s vremenom).
No, šta se tiće čaše, mislim da je svako dijete individualno. Netko je prije prihvati i skuži a netko kasnije.
Od 6. meseca, kad smo počeli sa dohranom nudila sam vodu na čašu sa kljunom. Nikad joj nisam dala bočicu. Mleko iz sise, voda iz čaše i to je to.
cim je pocela piti nesto osim mog mlijeka (dakle oko 6 mjeseci), dobila je vodu u najobicnijoj casi
a prvi prvcati put je pila iz case kad je imala samo 2 mjeseca, moje izdojeno mlijeko
nikad u zivotu nije pila iz flasice
Znači sad kad smo skoro 7 mjeseci da počnem s tom čašom sa kljunom ili može i sa običnom? Malo se bojim.
zasto se bojis?
moze i najobicnija casa, pa i novorođenčad moze piti iz case ako si damo truda
vjeruj u svoje dijete, ono svasta moze
O.k. pokušat ću. hvala vam! Bojim se da mu se ne bi "zaletilo" gdje ne treba.
ma nece
a i da se zaleti, sto onda? zagrcnut ce se, zakasljat i to je to
nemas se stvarno cega bojati
uzmes malu salicu, mozda najbolje onu malu za kavuu nju stavis dvije zlicice vode
i das djetetu da pokusa...
problem s vecim casama je taj da - ako stavis malo vode unutra, mora jako nagnut casu i zalije se, ako stavis vise vode da ne mora previse nagnut - opet ce se zalit jer je previse tekucine u casi
kvaka 22
dakle - cim manja casa i malo tekucine u njoj![]()
Jedva čekam da se probudi pa da pokušam. :D
da, margita i dandanas najvise voli iz one casice za rakiju![]()
Nemoj davati tanku čašu ako dijete ima zube i voli gristi. Ja sam odgrizla komad čaše kad sam bila mala i imala puna usta stakla
I mi pijemo iz čaše ali i ona sa kljunom joj je uvijek negdje pri ruci da se sama posluži kad želi! Da, i za po vani imamo kljun.
I potpisujem sve ostalo što su cure rekle, pogotovo Sirius Black jer je i mene toga strah, bolje spriječiti...
moje obje su sa šest mjeseci počele piti vodu na običnu čašu, s tim da je mala za kavu ili rakiju također bila najzgodnija
djeca jako brzo skuže tehniku pijenja na čašu, prva dva gutljaja guraju jezik, treći već piju![]()
Bilo je prvo otvaranja usta i plaženja jezikom,a onda smo povukli prvi gutljaj. :D :D :D
Čim smo počeli s dohranom. Na bočicu je pio samo dva puta moje mlijeko kad nismo bili zajedno inače na bočicu s kljunom, od nedavno s tvrdim, ali ponekad i iz obične čaše.
ima malih casica i plasticnih, ne treba davati djetetu case/salice koje je lako razbiti a pogotovo pregristi
netko od mojih je jedno vrijeme pio iz neke casice male iz nekog seta za igranje...
uglavnom - za pijenje vani kupim dobru casu s kljunom (dobru - znaci da se moze kvalitetno i lako zatvoriti da ne pusta vodu, da se da dobro oprati i da je djetetu zgodna za drzanje), za kucnu upotrebu koristimo stogod nam se ucini zgodnim(iako, ruku na srce, ja jesam tip koji se jako zapali za sve moguce "prakticne" gadgete i slicne tricarije, al sam s godinama
naucila pomalo se suzdrzavat
)
Dobro dođe i plastični poklopac od bočice. Zapravo mi vodu držimo u bočici, ali cure ne piju na dudu, nego lijepo nalijem malo u poklopac i to je to.
Prihvatile bez problema (sad su 6 i pol mjeseci)
:shock:Originally Posted by Gost 1
ma one su stvarno jako prilagodljive što se tiče hrane-vole i cicu i bočicu i žlicu i čašu.
Dobro da ne piju iz kade dok ih kupam...![]()
Originally Posted by Lutonjica
I Ante isto,i obavezno mora nazdravit i rec ZIVIO
![]()
xxxOriginally Posted by litala
i kad jos vdis da su u to piskile
ili kakile![]()
casa- bez beda, cim je pocela piti nesto drugo osim mog mlijeka.
nikad nije prihvatila kljunove, sportske cepove...odmah na casu pa kasnije i flasu (onako kako pijemo mi odrasli).
ja sam oboma sa 6 mj ponudila casu. bio je mali problem sto sin nije mogao sa 6 mj je drzati pa to nije odmah upalilo ali kasnije je.
inace je on dojio jako malo i od 3 mjeseca je bio na bocici. ali casu je prihvatio bez problema.
sa nekih 6 mj. kad smo poceli sa dohranom pocinje piti iz case ali trenutno mu je zgodnije (ili meni) iz case sa kljunom iako je i za to trebalo par dobrih pokusaja da se navikne
![]()
![]()
Pije na casu od nekih 6 mjeseci, vani cesto iz flase sa sportskim cepom.
Uglavnom sad pije iz svega, velike, male case, a najdraze su joj male salice za kavu i isto vice ZIVIOi naravno voda iz kade hehe
Kad krecete sa pijenjem, naginjite casu toliko da joj tekucina dotakne usnicu tako da dijete samo posrce, nemojte im naljevati u usta jer ce se sigurno zagrcnuti.
to sto sama nije mogla drzati casu nije imalo nikakve veze. pa nije ni zlicu, pa to nije znacilo da nije jela![]()