Results 1 to 28 of 28

Thread: Učiti piti iz čaše

Default Učiti piti iz čaše

Kad ste počele i kako?
    Ja sam od onih koji polude kad vide "bebeu" od godinu,dvije,tri za bočicom,kaio i sa dudicom pa me zanima kad ste i kako počeli učiti dijete da pije iz čaše?

Flašicu sam počela uvoditi kada sam počela sa hranom (znaći sa 6mj. jer smo do tada cicali). U početku je bila kombinacija flašice sa dudom i sa kljunom (u početku mekanim). Sa 9 mj. je izbacio flašicu i kombinirao čašu i flašicu sa tvrdim kljunom. Od prve godine pije samo iz čaše (u početku je bilo prolijevanja no i to se poboljšalo s vremenom).

No, šta se tiće čaše, mislim da je svako dijete individualno. Netko je prije prihvati i skuži a netko kasnije.

Od 6. meseca, kad smo počeli sa dohranom nudila sam vodu na čašu sa kljunom. Nikad joj nisam dala bočicu. Mleko iz sise, voda iz čaše i to je to.

Osoblje foruma Lutonjica's Avatar

cim je pocela piti nesto osim mog mlijeka (dakle oko 6 mjeseci), dobila je vodu u najobicnijoj casi
    a prvi prvcati put je pila iz case kad je imala samo 2 mjeseca, moje izdojeno mlijeko
    nikad u zivotu nije pila iz flasice

Znači sad kad smo skoro 7 mjeseci da počnem s tom čašom sa kljunom ili može i sa običnom? Malo se bojim.

zasto se bojis?
    moze i najobicnija casa, pa i novorođenčad moze piti iz case ako si damo truda
    vjeruj u svoje dijete, ono svasta moze

O.k. pokušat ću. hvala vam! Bojim se da mu se ne bi "zaletilo" gdje ne treba.

ma nece
    a i da se zaleti, sto onda? zagrcnut ce se, zakasljat i to je to
    nemas se stvarno cega bojati

litala's Avatar

uzmes malu salicu, mozda najbolje onu malu za kavu u nju stavis dvije zlicice vode i das djetetu da pokusa...

problem s vecim casama je taj da - ako stavis malo vode unutra, mora jako nagnut casu i zalije se, ako stavis vise vode da ne mora previse nagnut - opet ce se zalit jer je previse tekucine u casi

kvaka 22

dakle - cim manja casa i malo tekucine u njoj

Jedva čekam da se probudi pa da pokušam. :D

da, margita i dandanas najvise voli iz one casice za rakiju

Nemoj davati tanku čašu ako dijete ima zube i voli gristi. Ja sam odgrizla komad čaše kad sam bila mala i imala puna usta stakla

enchi's Avatar

I mi pijemo iz čaše ali i ona sa kljunom joj je uvijek negdje pri ruci da se sama posluži kad želi! Da, i za po vani imamo kljun.
    I potpisujem sve ostalo što su cure rekle, pogotovo Sirius Black jer je i mene toga strah, bolje spriječiti...

moje obje su sa šest mjeseci počele piti vodu na običnu čašu, s tim da je mala za kavu ili rakiju također bila najzgodnija

djeca jako brzo skuže tehniku pijenja na čašu, prva dva gutljaja guraju jezik, treći već piju

Bilo je prvo otvaranja usta i plaženja jezikom,a onda smo povukli prvi gutljaj. :D :D :D

štrumpf's Avatar

Čim smo počeli s dohranom. Na bočicu je pio samo dva puta moje mlijeko kad nismo bili zajedno inače na bočicu s kljunom, od nedavno s tvrdim, ali ponekad i iz obične čaše.

litala's Avatar

ima malih casica i plasticnih, ne treba davati djetetu case/salice koje je lako razbiti a pogotovo pregristi

netko od mojih je jedno vrijeme pio iz neke casice male iz nekog seta za igranje...

uglavnom - za pijenje vani kupim dobru casu s kljunom (dobru - znaci da se moze kvalitetno i lako zatvoriti da ne pusta vodu, da se da dobro oprati i da je djetetu zgodna za drzanje), za kucnu upotrebu koristimo stogod nam se ucini zgodnim (iako, ruku na srce, ja jesam tip koji se jako zapali za sve moguce "prakticne" gadgete i slicne tricarije, al sam s godinama naucila pomalo se suzdrzavat )

Gost 1's Avatar

Dobro dođe i plastični poklopac od bočice. Zapravo mi vodu držimo u bočici, ali cure ne piju na dudu, nego lijepo nalijem malo u poklopac i to je to.

Prihvatile bez problema (sad su 6 i pol mjeseci)

Osoblje foruma apricot's Avatar

Quote Originally Posted by Gost 1
    Prihvatile bez problema (sad su 6 i pol mjeseci)
    :shock:

Gost 1's Avatar

ma one su stvarno jako prilagodljive što se tiče hrane-vole i cicu i bočicu i žlicu i čašu.

Dobro da ne piju iz kade dok ih kupam...

Mamita's Avatar

budu

litala's Avatar

Quote Originally Posted by Mamita
    budu

xx

Quote Originally Posted by Lutonjica
    da, margita i dandanas najvise voli iz one casice za rakiju
    I Ante isto,i obavezno mora nazdravit i rec ZIVIO

Osoblje foruma leonisa's Avatar

Quote Originally Posted by litala
    Quote Originally Posted by Mamita
    budu

xx
    xxx
    i kad jos vdis da su u to piskile
    ili kakile

casa- bez beda, cim je pocela piti nesto drugo osim mog mlijeka.
    nikad nije prihvatila kljunove, sportske cepove...odmah na casu pa kasnije i flasu (onako kako pijemo mi odrasli).

malena beba's Avatar

ja sam oboma sa 6 mj ponudila casu. bio je mali problem sto sin nije mogao sa 6 mj je drzati pa to nije odmah upalilo ali kasnije je.

inace je on dojio jako malo i od 3 mjeseca je bio na bocici. ali casu je prihvatio bez problema.

sa nekih 6 mj. kad smo poceli sa dohranom pocinje piti iz case ali trenutno mu je zgodnije (ili meni ) iz case sa kljunom iako je i za to trebalo par dobrih pokusaja da se navikne

Osoblje foruma srecica's Avatar

Pije na casu od nekih 6 mjeseci, vani cesto iz flase sa sportskim cepom.
    Uglavnom sad pije iz svega, velike, male case, a najdraze su joj male salice za kavu i isto vice ZIVIO i naravno voda iz kade hehe

Kad krecete sa pijenjem, naginjite casu toliko da joj tekucina dotakne usnicu tako da dijete samo posrce, nemojte im naljevati u usta jer ce se sigurno zagrcnuti.

Osoblje foruma leonisa's Avatar

to sto sama nije mogla drzati casu nije imalo nikakve veze. pa nije ni zlicu, pa to nije znacilo da nije jela