-
Prijevremeni upis
nakon što sam sve, za koje sam namirisala da imaju veze s prosvjetom, udavila pepejima
evo i ovako
moja V je rođena 01.05.2003.
ide u vrtić u grupu s djecom koja će SVA ići u školu u 9.mj.
većina te djece ja druga polovica 2002. ima nešto djece rođene početkom 2003.
ona u toj grupi dobro funkcionira, zadovoljna ide u vrtić, tete kažu da je sve ok
i sad se ja lomim
da li podnjeti zahtjev za prijevremenim upisom pa da bude u školi sa svojima ili da je ostavim još jednu godinu u vrtiću?
znam je glupo upisivati je radi društva
ali grupa u koju bi ona išla nagodine, kako da to kažem, nekako mi se ne sviđa
gledam moju V i tu djecu, većinom dečke po pol godine mlađe od V, pa mi se čini da je V toliko starija i zrelija od njih, neki od tih dečkića tepaju, tako su mi bebasti
mislim da bi V to bila totalno nepoticajna sredina
ima jedna curica iz te grupe s kojom se V igra, i radi nje sam bila mirnija da će V bar nekog imati
i kažem njenoj mami da će V ići s njenom curom u grupu iduće godine, a žena mi kaže da će dat malu ranije u školu, da ne želi da ide još 1 godinu u vrtić
mala je isto 5/2003
V se ne izjašnjava
kad je pitam dal bi ostala još jednu godinu u vrtiću ili išla u školu, ona kaže da ne zna
a opet s druge strane žao mi je oduzeti njoj (i nama) godinu mira i komocije, da idemo u vrtić kad hoćemo, a kad nam se ne ide, da ne idemo (uglavnom je redovita u vrtiću, ali nekad kad baš kaže da joj se ne ide, možda 1x mjesečno, dopustimo joj to)
mislim da je ona zrela što se tiče školskog programa, i s tim ne očekujem probleme
ali me strah njenog nepodnošenja neuspjeha, strah me što ona, čim joj nešto ne ide iz prve, odmah odustaje, odmah su to drame
možda da je pustim da malo sazrije
ne znam, lomim se
mame proljećara, kako vi razmišljate?
hoće tko tražiti raniji upis?
ima li tko tko je upisao dijete ranije?
kakva su iskustva?
gdje je najbolje ići na psihološku procjenu zrelosti?
Suvag, Rebro, Kukuljevićeva?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma