Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 114 od 114

Tema: Prijevremeni upis

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj, muke...
    da si moja, ja bi ti savjetovala - kreni u postupak, neka obave skolska testiranja (nadam se da tvoja skola ima psihologa i da ce to ici po ps-u), tad cete najbolje vidjeti stanje stvari, nemojte je voditi okolo psiholozima - pretestirat cete je, rezultati ce biti sve bolji i bolji (jer su manje vise isti testovi pa ih vec na neki nacin i nauci), svaki ce reci nesto svoje i vi cete se muciti i muciti.
    opusti se, cekaj datume kad pocnu predbiljezbe i krenite u postupak - tad do 8 mj. mozes i odustati, neovisno o misljenju komisije.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hm, škola u koju spada a70vanja nema psihologa. I mislim da bi ju mogli po inerciji uzeti (relativno je mala škola, vjerojatno imaju i problema s brojem prvoškolaca), po logici kad ste već došli na upise pa nema razloga da dijete i ne krene u 1. razred.
    Ja bih ipak otišla u suvag u ovom terminu u veljači.
    Za zahtjev za uvrštavanje malene na listu školskih obveznika, ima vremena, u principu ne treba prije 1. 4.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

eda, a70vanja: ako je vrtićka psihologica primjenjivala neki standardizirani test zamoli da rezultate testiranja proslijedi psihologici u suvag (u suvagu onda neće primjeniti isti instrumentarij).
    jer kao što reče flower nije pouzdano retestiranje u tako kratkom vremenskom periodu.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eto, vise ljudi vise zna

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

valjda je tako

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Da se kod mene radi o prijevremenom upisu, onda ne bih imala dilema. No moj je obavezan ici ove godine, ja bih ga morala odgoditi i ostaviti u vrticu (s kojim nisam zadovoljna).. a misljenja sam da bi dobio dosta time da ostane jos jednu godinu izvan skole. Emocije bla bla..
    I ja bih odgodila (moja je kraj 3/2003), a lomim se.
    Kako bi se mogle manifestirati posljedice ako isforsiram odgodu?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj MikiMama prvotno napisa
    Možeš se eventualno zakačiti sa nekim iz Komisije za upis, illi sa cijelom Komisijom. Sve ovisi kakvi su ti argumenti za odgodu i kakav je prevladavajući stav Komisije po pitanju odgoda (ako podržavaju odgode tj kasniji upis može proći sve vrlo bezbolno).
    Inače formalno tvoj stav nije bitan pri odluci o upisu/odgodi; odluku donosi Komisija.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa
    Citiraj MikiMama prvotno napisa
    Možeš se eventualno zakačiti sa nekim iz Komisije za upis, illi sa cijelom Komisijom. Sve ovisi kakvi su ti argumenti za odgodu i kakav je prevladavajući stav Komisije po pitanju odgoda (ako podržavaju odgode tj kasniji upis može proći sve vrlo bezbolno).
    Inače formalno tvoj stav nije bitan pri odluci o upisu/odgodi; odluku donosi Komisija.
    Ne mora biti. Moja jedna učenica je rođena 15.3., bila je objektivno potpuno zrela za upis, no roditelji je nisu htjeli poslati te godine u školu. Napisali su zamolbu za odgodu i to je bilo to, nitko stvarno nije pravio probleme.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    Citiraj flower prvotno napisa
    aleks - zasto ne vrticki psiholog?
    bila sam kod vrtićke psihologice
    i napravila je testiranje

i rekla je da su V rezultati jako dobri
    kao bolji od rezultata dosta djece koji jesu obveznici

da zna zbrajati, oduzimati, da zna redne brojeve (što ja nisam imala pojma da zna), da joj je grafomotorika odlična....
    kao jedino malo zapinje analiza i sinteza, ali da je i to dosta dobro
    jedino se ogradila od emocionalne spremnosti, da to nije mogla procijeniti u tako kratkom vremenu i da će o tome razgovarati s tetama

ja sam rekla moje dileme, sumnje....
    ona je rekla da je uvjerena da što god da napravimo da ne možemo pogriješiti
    ako je ostavimo još 1 god. da joj neće bit nekakva šteta
    a ako je damo u školu da će ona to sigurno moći

i opet sam ja nigdje :/

6.2. imamo termin u Suvagu
    ali sve mislim da ga prolongiram
    moram se malo raspitati do kada mi je krajnji rok za podnjeti zahtijev
    ili da odem 6.2. kad će biti nezrelija pa možda dobijem preporuku da ne tražim raniji upis :?
    ja vec 2 godine testiram prvasice pri upisu u osnovnu skolu. uciteljica sam i preporucam ti da je ostavis doma jos godinu dana.

cinjenica je da joj zapinje analiza i sinteza, a dok to nije usvojeno, nema glatkog citanja. ako ne usvoji citanje na vrijeme to povlaci niz drugih problema (matematicki zadaci rijecima....). meni je osobno zao kad vidim da roditelji danas (cast iznimkama) forsiraju prijevremene upise.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

s druge strane to sto analiza i sinteza zapinju u sijecnju ne znaci da ce i u rujnu

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Među pedagozima postoji jedan usmeni savjet - djeca koja su do kraja tekuće godine navršila 7.godina trebaju sljedeće godine krenuti u školu, ostala trebaju čekati sljedeću godinu. Ovo se posebno odnosi na dječake.
    To nećete nigdje naći napisano, ali je savjet koji sam i ja dobila za svog sina jer radim u školi pa imam veći i prisniji pristup pedagozima.
    Moj sin je rođen 4.5. Iako je rano naučio pisati i čitati, samostalno, bez moje pomoći, ja nisam željela da ide u školu te godine kad je navršio 6. Nije bio školski obveznik, a znala sam da bi testiranje prošao. Krenuo je s punih 7 i još 4 mjeseca i bio je potpuno spreman. Dok se sami ne uvjerite, teško je dokazati tu zrelost koju sam ja primijetila kod njega u godinu dana.
    A društvo. Pa djeca lakše sklapaju prijateljstva od nas. Čim mi odemo iz njihovog vidokruga, oni se sprijatelje. Od 20 djece u razredu sigurno će naći bar nekoliko sličnih s kojima će se družiti.

Nemojte brzati.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj flower prvotno napisa
    s druge strane to sto analiza i sinteza zapinju u sijecnju ne znaci da ce i u rujnu
    upravo tako, tesko je tu biti "pametan" bez da vidis dijete....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Huanita , lijepo si to rekla, potpuno se slazem s tobom.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Hvala, Nevena, na pohvali. Moram vam još naglasiti da mi nije bilo lako boriti se u toj odluci s okolinom. Mnogi su me pokušali uvjeriti da ga dam u školu, ali ja nisam htjela ni na testiranje.

Roditelji imaju još jednu za njih "olakšavajuću" okolnost zbog koje se odlučuju na raniji upis. Smatraju da će im biti lakše s čuvanjem kada dijete krene u školu jer postaje samostalnije. Ali, pritom zaboravljaju da dijete ipak ima samo 6 godina bilo ono u vrtiću ili u školi i nije spremno s ključem oko vrata doći u prazan stan.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •