Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 121

Tema: isfrustrirana učiteljica

zabrinuti

Početno isfrustrirana učiteljica

Drage moje mame!
    Prvi puta Vam pišem jer imam jedan za mene veliki problem.Naime imam dječaka koji je sada u drugom razredu.Prošle godine pun znanja,entuzijazma,volje i sreće je išao u školu.Bio je veoma fin i kulturan,dobrica i veoma dobro pripremljen za prvi razred od predškolske ustanove.Prvi razred smo prošli samo sa 4 iz vjeronauka.Pred kraj prvog razreda počinju problemi djete ne želi raditi zadaće,stalno ga učiteljica kažnjava,prigovara da je prekomunikativan i da ga smirim kod kuće,jer ona zbog njega ne može raditi sa drugom djecom.Obratim se defektologu u školi,kažem da postoji problem izmedju njega i učiteljice i zamolim je da ga uzme kod sebe i stručnim metodama vidi u čemu je problem.Ona to uradi i kad sam je ja pitala jel došla do nekog zaključka,očekujući da ću ja kao majka dobiti naputke kako dalje,defektologinja mi reče da je zadovoljna,jer nije došla do zaključka da je djete seksualno zlostavljano i da potiče iz dobre socijalne obitelji i sretne!?!?!?!?????Ja ostala bez teksta!
    Stigosmo i u drugi razred,muke po mom djetetu i po meni još gore.U prvom polugodištu je stigao sa dva izbijena zuba,izbila mu curica koja zbog toga nije niti kažnjena/učitejicina mezimica/,niti jednom rječju učiteljica to nije spomenila,niti je našla za shodno da me obavjesti.Naravno na prvom roditeljskom ja obavjestim sve roditelje i zamolim da utječu na sviju djecu,jer Bogu hvala izbijeni su mliječni zubi,drugi put može nečije oko nastradati na šta se većina roditelja,onih nedodirljivih nasmijala što je mene zgrozilo.Nisam idiot pa znam da njih moje dijete ne može boljeti,al isto tako znam da ja volim svu djecu i da su mi sva ista,i da mi je strašno žao što god da se dogodi bilo kome.Prošlo je i prvo polugodište ocijene su bile katastrofa četvorke iz tjelesnog,likovnog,vjeronauka,prirode.Ne bi ja lijenja na primanju izrazim nezadovoljstvo ocijenama,jer sa djetetom radim po 4 sata svaki dan od zadaće,pjesmica,preskakanje vijače,crtanja....Svoj sam život posvetila učenju,vremena za sebe i nemam,a rezultati sve lošiji.Učiteljica je bila uvrijedjena i rekla je da ona ne griješi.I da ne radi u takvoj ustanovi u kakvoj radi da sa mnom nikada ne bi ušla u razgovor,jer je ona akademski član ove zajednice...odstatak je prešutjela,al sam ja sama donijela zaključak šta sam ja.Tad sam joj rekla sve što mi je bilo na srcu,da djecu ne vrednuje po znanju,nego po žiro-računu njihovih roditelja,da su radi njenog omalovažavanja djeca počela izrugivati slabiju djecu u razredu,što meni jako smeta,jer svoju sam djecu učila da smo svi isti i da se samo razlikujemo po dobroti srca,a da im nikako ne treba biti presudna debljina lisnice u odabiru prijatelja.Zgrožena sam sa ponašanjem svog djeteta jer on prijeti da će se objesiti,da će pobjeći iz škole i uopće više nije zainteresiran za školu,za zadaću,svejedno mu je jer ocijena 5 ili 2 i strašno mi je žao što nemam više ono djete koje je krenilo u prvi razred.Jako mi je teško svaki dan mu dizati samopouzdanje koje mu učiteljica ubija/ne da mu pojesti sendvič,jer je buca,imao je dulju kosu,pa mu je iako je on plakao ona stavljala šnalice pred cijelim razredom/ i onda on stigne kući sjedne u kut i plače kako je on glup,debel i ni u čem nije vrijedan.Odluka je pala ispisujem ga iz ove škole i prebacujem u drugu,jer nemam volju boriti se sa snobizmom i niti ne želim kad se sa nekim upoznajem pokazivati svoj žiro-račun,jer moguće je da ja ne spadam u sadašnjicu gdje se ljudi gledaju kroz novac i marke koje nose na sebi,moguće je da sam ja zaostala ispod svih današnjih normi i da još tražim dobre ljude u srcu i djelima,ali sam strašno ponosna na samu sebe.Ne dam se jer to što imam prigovor na ocijene i na učenje,znači da sam zaiteresirana za svoje djete i nipošto se ne smatram lošim roditeljem,žao mi je samo što drugi ro9ditelji čija djeca imaju problem i šute,medjusobno se požale,ali joj nitko ne može ništa.Većina ima još onaj negdanji strah u sebi:A kud ćeš protiv učiteljice,ah izdržaćemo još dvije godine!Ja ne želim nikoga da izdržavam,želim sačuvati psihu mog djeteta i želim povratiti barem djelić onog djeteta koje sam poslala u školu kulturnog,dobrog i poslušnog,a ako ikako bude moguće da ovo ponašanje bude samo ružna uspomena iz koje ćemo se izvući bez ožiljka.
    Žao mi j4e ako sam preopširno pisala,nisam uspjela niti pola nepravde opisati,ali sam morala nekome reći,jer znam da ste i vi majke školaraca i da ste imali problema pa me interesira kako ste ih rješili?
    Puno pozz iz Slavonije!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

:/
    Mislim da ti tješenje ne će puno pomoći pa ću ti napisati što bih ja učinila.
    Prvo bih od pedijatra zatražila uputnicu za dječjeg psihologa. Koliko mi se čini, ti si u školi iscrpila sve uljudne načine rješavanja problema pa ti preostaje da zaista mijenjaš školu. Informirala bih se o drugim osnovnim školama i pokušala izabrati školu koja ima pedagoga ili psihologa koji u prvom kontaktu pokaže zanimanje i razumijevanje za vaš problem.
    Ne bih poduzimala drastične mjere prijavljivanja neetičnog ponašanja učiteljice jer to može imati loš odjek u novoj školi.
    Za ovu ne brini jer će se već pojaviti netko tko će joj objasniti na način koji razumije, a to baš ne moraš biti ti.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ma ja jesam učiteljica u višim razredima, ali ne razumijem kako te učiteljica nije obavjestila o incidentu koji nije prošao bez posljedica, pa mislim djetetu su izbijena dva zuba. Da li si razgovarala sa ravnateljem? Ako on ne pokaže razumijevanje, zatražila bi premještaj u drugi razred (ako postoji mogućnost) ili bi dijete upisala u neku drugu školu. Kažeš nisu dvije godine puno, ali na psihi djeteta preduge....

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ajoj pa ovo je grozno
    stvarno neznam šta bi uradila ali mislim da se dotična ne bi dobro provela
    pa to je grozno ali eto tješi se da si imala izbor i uspjela ga prebaciti u drugu školu

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Definitivno prebaciti u drugu školu uz predhodni razgovor s novom ravnateljicom, psihologom i pedagogom.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa
    Definitivno prebaciti u drugu školu uz predhodni razgovor s novom ravnateljicom, psihologom i pedagogom.
    potpisujem. S tim da bih učiteljicu definitivno prijavila na neku disciplinsku ili koju već komiosiju.

I ako imaš prilike i mogućnosti, ja bih dijete dala da porazgovara sa psihologom, jer je malac, zahvaljujući učiteljici, već isfrustriran i nedostaje mu samopouzdanja. I definitivno ne bih zanemarila njegove prijetnje o samoubistvu. :/

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Ivana2 prvotno napisa
    :/
    Mislim da ti tješenje ne će puno pomoći pa ću ti napisati što bih ja učinila.
    Prvo bih od pedijatra zatražila uputnicu za dječjeg psihologa. Koliko mi se čini, ti si u školi iscrpila sve uljudne načine rješavanja problema pa ti preostaje da zaista mijenjaš školu. Informirala bih se o drugim osnovnim školama i pokušala izabrati školu koja ima pedagoga ili psihologa koji u prvom kontaktu pokaže zanimanje i razumijevanje za vaš problem.
    Ne bih poduzimala drastične mjere prijavljivanja neetičnog ponašanja učiteljice jer to može imati loš odjek u novoj školi.
    Za ovu ne brini jer će se već pojaviti netko tko će joj objasniti na način koji razumije, a to baš ne moraš biti ti.
    I ja bih ovako postupila, s time da bih ipak razgovarala s ravnateljem škole o ponašanju te učiteljice.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Re: isfrustrirana učiteljica

Citiraj zabrinuti prvotno napisa
    ...ocijene su bile katastrofa četvorke iz tjelesnog,likovnog,vjeronauka,prirode.Ne bi ja lijenja na primanju izrazim nezadovoljstvo ocijenama,jer sa djetetom radim po 4 sata svaki dan od zadaće,pjesmica,preskakanje vijače,crtanja....Svoj sam život posvetila učenju,vremena za sebe i nemam,a rezultati sve lošiji.
    Oprosti, ali koliko god priča o učiteljici zvuči strašno i priklanjam se mišljenjima iz gornjih postova, ja mislim da je i ovo dio problema.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

za izbijene zube su se trebala direktno javiti ravnatelju

a vertex ti je dobro napisala, tj imamo isto mišljenje

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nije li mama iz gornjeg posta djetetu nametnula pretjerani režim učenja

4 sata?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

drago mi je da si takva mama kakva jesi
    i tvoje dijete je sretno što te ima
    sretno

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Definitivno bi uciteljicu prijavila inspekciji i ravnatelju. Sina bi prebacila u drugu skolu i poslala na razgovor djecjem psihologu pa neka on odluci sto dalje ( kako povratit samopouzdanje). A tebi porucujem da je i cetvorka ocjena, nemoj ga preforsirati jer mu i to stvara probleme. Voli ga i budi mu podrska.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Potpisujem sve i suosjećam...

I jedna mala zamolba učiteljicama s foruma:
    Nemojte biti tako oštre prema roditeljima... Sigurno ste imale svakojakih iskustava s roditeljima - i nepravednih i ružnih... ali dobro je prisjetiti se da može biti i obrnuto i da je tada nabacivanje osjećaja krivnje (na bazi dijagnoze od 1 posta) nešto što nikome ne treba. Iako se slažem da je opaska ok i da mama mora procjeniti da li u njoj ima istine.

Onih gorespomenutih 4h ne mora značiti da mama pili dijete s učenjem... dijete je možda toliko demotivirano i (radi toga) sporo da mu 4h (uz milijun pauza) treba da napiše jednu zadaću...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

joj anita....

ako misliš na mene imaš pp

preko foruma mi ne pada na pamet više elaborirati svoje stavove

Zoranova draga avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Slazem se u potpunosti sa vertex i marijom71.

Anita-AZ, sto se tice dijagnoze od 1 posta, pogledaj sta je sve napisano na osnovu tog jednog posta:

Za ovu ne brini jer će se već pojaviti netko tko će joj objasniti na način koji razumije
    S tim da bih učiteljicu definitivno prijavila na neku disciplinsku ili koju već komiosiju.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Zoranova draga prvotno napisa

Anita-AZ, sto se tice dijagnoze od 1 posta, pogledaj sta je sve napisano na osnovu tog jednog posta:

Za ovu ne brini jer će se već pojaviti netko tko će joj objasniti na način koji razumije
    S tim da bih učiteljicu definitivno prijavila na neku disciplinsku ili koju već komiosiju.
    ...potpisujem! :/

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja se čudim mnogima na davanju bezrezervne podrške na ovoj temi, a na temelju samo jednog posta!
    Priča jest grozna, ali bih rekla da nam nedostaje puno informacija i da na temelju pisanja zabrinute znamo samo jednu stranu medalje.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa
    Ja se čudim mnogima na davanju bezrezervne podrške na ovoj temi, a na temelju samo jednog posta!
    Priča jest grozna, ali bih rekla da nam nedostaje puno informacija i da na temelju pisanja zabrinute znamo samo jednu stranu medalje.
    U tome imaš pravo. Moj prethodni post je napisan uz uvjet da je sve to baš tako kao što je rečeno.

Početno

Ajde, hvala Bogu. :D
    Već par dana namjeravam napisati kako svaka priča ima dvije strane, ali nikako da se odlučim nakon spominjanja "disciplinske ili koje već komisije". 8)

zabrinuti

Početno

Citiraj medoribica prvotno napisa
    Ma ja jesam učiteljica u višim razredima, ali ne razumijem kako te učiteljica nije obavjestila o incidentu koji nije prošao bez posljedica, pa mislim djetetu su izbijena dva zuba. Da li si razgovarala sa ravnateljem? Ako on ne pokaže razumijevanje, zatražila bi premještaj u drugi razred (ako postoji mogućnost) ili bi dijete upisala u neku drugu školu. Kažeš nisu dvije godine puno, ali na psihi djeteta preduge....
    I ja sam je to pitala na primanju,a ona je rekla da se nije htjela mješati,jer je djevojčica koja mu je to napravila živi u našem susjedstvu????!!!!!!
    Sa ravnateljem nisam razgovarala,jer takovim situacijama nisam vična,najbitnije mi je bilo djete odvesti zubarici,da očistimo rane.Vjeruj mi da mi se smrklo,al sam opet sačuvala hladnu glavu,samo zbog njega jer mi ga je bilo prežao.

zabrinuti

Početno

Citiraj ana-marija prvotno napisa
    drago mi je da si takva mama kakva jesi
    i tvoje dijete je sretno što te ima
    sretno
    Hvala i ja sam sretna što imam mog Medicu!

zabrinuti

Početno

Citiraj dille prvotno napisa
    Već par dana namjeravam napisati kako svaka priča ima dvije strane, ali nikako da se odlučim nakon spominjanja "disciplinske ili koje već komisije". 8)
    Draga no@,potpuno se slažem da su i učitelji ljudi ma koliko mi šutjeli o tome.Ono isfrustrirana u naslovu nije bez razloga.Naime učiteljica mog sina je profesor hrvatskog,a ne učiteljica nižih razreda i mislim da u tome leži bit problema.Ona u ovim klincima ne vidi djecu od 8-9 godina,kažnjava im testove iz matke nižom ocjenom zbog pravopisnih grešaka,ocjenu iz likovnog smanjuje,jer guza od slona nije guza po njoj.Iskreno tko to može tvrditi,mene Pikasove slike uopće ne oduševljavaju i ne bih za njih izdvojila ni par kuna,a ljudi za njih plaćaju milijune.Djete koje ide na judo,dobija 4 iz tjelesnog zato što ne zna da trči??!!O čemu mi u stvari pričamo,Moj stariji sin je imao krasnu staru učiteljicu koja je znala i što je dopunska i što je dodatna.Nisam ja za disciplinske i ostale mjere,nisam čak niti za svadju sa učiteljima,niti se mješam u njihov posao,al dajte za Boga nek učitelji rade svoj posao za koji su dobro plaćeni,a ne da roditelji uče sa djecom,što naša učiteljica stalno spominje kako je nedostatan rad roditelja kod kuće.Nije nama bitna statistika,nego našoj učiteljici,ona spominje da je uspješnost u čitanju 94%,najbolji od svih drugih razreda,matka savladana 89% opet najbolji.Draga moja ne takmiče se roditelji nego naša učiteljica i sve moje prijateljice koje rade u prosvjetu kažu da smo imali nevjerojatnu nesreću dobiti nju za učitelja.Pozz!

zabrinuti

Početno

Citiraj dille prvotno napisa
    Draga no@,potpuno se slažem da su i učitelji ljudi ma koliko mi šutjeli o tome.Ono isfrustrirana u naslovu nije bez razloga.Naime učiteljica mog sina je profesor hrvatskog,a ne učiteljica nižih razreda i mislim da u tome leži bit problema.Ona u ovim klincima ne vidi djecu od 8-9 godina,kažnjava im testove iz matke nižom ocjenom zbog pravopisnih grešaka,ocjenu iz likovnog smanjuje,jer guza od slona nije guza po njoj.Iskreno tko to može tvrditi,mene Pikasove slike uopće ne oduševljavaju i ne bih za njih izdvojila ni par kuna,a ljudi za njih plaćaju milijune.Djete koje ide na judo,dobija 4 iz tjelesnog zato što ne zna da trči??!!O čemu mi u stvari pričamo,Moj stariji sin je imao krasnu staru učiteljicu koja je znala i što je dopunska i što je dodatna.Nisam ja za disciplinske i ostale mjere,nisam čak niti za svadju sa učiteljima,niti se mješam u njihov posao,al dajte za Boga nek učitelji rade svoj posao za koji su dobro plaćeni,a ne da roditelji uče sa djecom,što naša učiteljica stalno spominje kako je nedostatan rad roditelja kod kuće.Nije nama bitna statistika,nego našoj učiteljici,ona spominje da je uspješnost u čitanju 94%,najbolji od svih drugih razreda,matka savladana 89% opet najbolji.Draga moja ne takmiče se roditelji nego naša učiteljica i sve moje prijateljice koje rade u prosvjetu kažu da smo imali nevjerojatnu nesreću dobiti nju za učitelja.Pozz!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Zoranova draga prvotno napisa

Imaš pravo, komentari su isto tako suviše žestoki i oštri.... nekako su mi promakli, moram priznati... nekako ih više doživljavam kao izraz ljutnje, ne kao "savjet", pa ih nisam ozbiljno shvatila.

Činjenica je da bi bilo dovoljno (uživo) vidjeti majku, dijete i učiteljicu jednom pa da nam puno toga bude jasnije, a da nam to isto neće dočarati niti 100-tinu postova, zato sam za nekakav oprez pri davanju savjeta. U svakom slučaju, kad netko ima problem koji ga muči, ja suosjećam jer znam kako to može biti teško, ali ni na koji način ne /ne/odobravam nešto u što nisam dovoljno upućena. Ja u vezi ove teme još uopće nemam stav.

A što učiniti... ako smo kod nekog pravog savjeta. Ja bih radila sve na otvoreno. Razgovarala bih s učiteljicom u vezi svog dojma i čekala da čujem što ona misli o tome. Ako će negirati, možda će bar pokušati ubuduće imati drugačiji stav prema njemu. Tek nakon toga bih nastavila dalje.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ovo je moj citat i stojim iza njega
    jer da mi dijete dođe doma s izbijenim zubima a učiteljica odmahuje na to ne bi se dobro provela
    samo šta ja nisam agresivac koji ide okolo i mlati ljude pa to moje
    "ne bi se dobro provela" prvenstveno znači da bi najvjerovatnije na prvu se dobro izvikala a ako bi me i dalje nastavila ignorirati i ponižavati moje dijete išla bi do ravnatelja a ako treba i dalje
    naravno sve to uz prepostavku da je učiteljica osoba s kojom se razgovorom nemože ništa riješiti

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

-o izbijenim zubima...
    u drugom razredu djeca svakodnevno dolaze sa zubićem u ruci jer je to vrijeme kada gube mliječne zube. možda je i njegovim zubićima trebao samo mali trzaj koji se dogodio slučajno na hodniku, pa učiteljica tome nije pridavala važnost.
    - ne da mu pojesti sendvič jer je buco...
    je li taj razlog baš izrekla? - ako je, ja bi poludila!
    a možda je razlog neki sasvim drugi: vrijeme ručka, jedenje pod satom i sl.
    - ...iako je on plakao ona stavljala šnalice pred cijelim razredom... ovo je javno ponižavanje i kod mene ne bi prošlo samo tako.
    - učenje od 4 sata dnevno je zaista previše, čak i s pauzama. a to što četvorke smatraš katastrofalnim :shock: govori da imaš vrlo velika očekivanja koja isto tako djeluju frustrurajuće na malog školarca. tvoj negativan stav prema školi (isfrustrirana učiteljica, razred snobova...) svakako nemoj pokazivati pred djetetom, jer je to dodatan razlog da mrzi školu.

želim vam puno sreće ( u novoj školi ako ste se tako odlučili) i da su ružni dani iza vas!

zabrinuti

Početno

Citiraj blondie xx prvotno napisa
    -o izbijenim zubima...
    u drugom razredu djeca svakodnevno dolaze sa zubićem u ruci jer je to vrijeme kada gube mliječne zube. možda je i njegovim zubićima trebao samo mali trzaj koji se dogodio slučajno na hodniku, pa učiteljica tome nije pridavala važnost.
    - ne da mu pojesti sendvič jer je buco...
    je li taj razlog baš izrekla? - ako je, ja bi poludila!
    a možda je razlog neki sasvim drugi: vrijeme ručka, jedenje pod satom i sl.
    - ...iako je on plakao ona stavljala šnalice pred cijelim razredom... ovo je javno ponižavanje i kod mene ne bi prošlo samo tako.
    - učenje od 4 sata dnevno je zaista previše, čak i s pauzama. a to što četvorke smatraš katastrofalnim :shock: govori da imaš vrlo velika očekivanja koja isto tako djeluju frustrurajuće na malog školarca. tvoj negativan stav prema školi (isfrustrirana učiteljica, razred snobova...) svakako nemoj pokazivati pred djetetom, jer je to dodatan razlog da mrzi

školu.

Pozdrav,drago mi je što imaš svoje mišljenje o ovoj temi.
    Kad su zubi izbijeni još im nije bilo vrijeme za ići van,bar je tako rekla teta zubarica,koja je nakon tog izbijanja zuba,jednu ranicu čistila,a drugi zub je iščačkala jer je ostao komadić.Novi zubikoji je izašao je okrnjen.Znači nije baš bilo slučajnog naguravanja,dobio je pošten udarac.Al to je prošlo Bogu hvala,ne želim se više niti prisjećati.Nisam ja to niti spominjala kao nešto što se meni dogodilo,pa kao jako je bitno(mene je potreslo,ali),nego više kao nekakvu opomenu roditeljima da svojoj djeci obrate pažnju na ta opasna gurkanja,udaranja,recimo odmicanja stolica,podmetanja nogu i koliko je to opasnost.
    Učiteljica je pobornica zdrave ishrane i ja to poštujem,ali to ne znači da se cijeli svijet mora vrtjeti oko toga i ne moraju svi biti anoreksični.Moj dečkić je buca i ona mu je to rekla,da ne jede puno,jer će bit još deblji,a i meni je to spomenila na primanju.Ja kuham svaki dan raznovrsnu hranu,domaću koju smatram i najzdravijom,al se on naglo ubucio još u vrtiću i sad zbog vremena koje provodimo sjedeći gomilamo višak.Nije ništa zabrinjavajuće,čekamo raspust,pa će to otić.
    Četvorke ne smatram katastrofom,ali sam se na njih tako osvrnula zbog vremena koje provodimo učeći.Pa se pitam koliko bi trebalo vremena provesti za knjigom da bi ocjene njega zadovoljile,a naravno i mene.Jer ja sam zadovoljna i sretna samo kad je on sretan i zadovoljan
    Još pozz iz Slavonije!

želim vam puno sreće ( u novoj školi ako ste se tako odlučili) i da su ružni dani iza vas!

zabrinuti

Početno

Nije me dugo bilo pa vidim da je bilo svakojakih upisa....No ajmo redom,ne očekujem od svog dijeteta da bude Pitagora no isto tako nedam da ga omalovažavaju i ubijaju u pojam.Nadalje neću i ponavljam neću prebaciti dijete u drugu školu,jednostavno ću pustiti supruga da porazgovara s dotičnom mučiteljicom dijece.I još nešto drugu stranu priče će te jako teško čuti jer učiteljica je na zadnjem roditeljskom rekla citiram:"Ja nemam internet i smatram da je isti smišljen za ispiranje mozgova,sva dijeca koja koriste intrnet nisu na pravom putu"....
    A ukoliko želite muž će snimljenu izjavu prebaciti s mobitela na internet,pa prosudite sami.Inače iz iste škole kratka priča:
    Dijete u drugom razredu dobilo tumor na mozgu.Poslije nekoliko operacija i neviđenih muka i zdravstvenih problema nastavi školovanje.Da bi prije neki dan došlo kući i pitalo oca inače Hrvatskog branitelja da li je moguće da su čika doktori u Zagrebu osim tumora izvadili i malko mozga.Otac kaže nisu sine oni su te izliječili,na to će dijete učiteljica kaže da su sigurno malo i mozga maknuli jer mi još uvijek ne ide zbrajanje i oduzimanje.....
    Sva sreća pa je majka dijeteta bila kod kuće i zaključala izlazna vrata,otac još uvijek ne zna što se događalo 30 min poslije dijetetovih riječi no sjeća se da je uzeo u ruke pištolj što mu je pokojni prijedsednik darivao i krenuo prema vratima kuće.....
    Isti grad ista škola različite učiteljice,dijeca ispaštaju......
    Sad se pitam,da li je majka trebala zaključati vrata?
    Da je otac stigao do škole možda neka druga dijeca ne bi imala probleme u školama lijepe naše....No da je stigao do škole neka dijeca ne bi imala niti roditelje....Možda je krajnje vrijeme da se neki prosvjetni dijelatnici zapitaju da slučajno nisu promašili proofesiju.
    Lijep pozdrav iz ravne Slavonije!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Molim moderatorice da hitno interveniraju!
    Osim što je pisanje zabrinute na topicu: Ocjene djeci ali i učiteljima uvredljivo prema čitavoj jednoj profesiji ovdje prerasta u govor mržnje:

Da je otac stigao do škole možda neka druga dijeca ne bi imala probleme u školama lijepe naše....

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i ti se onda pitaš zakaj sam ja zašutila...............ali ovo moram iskomentirat, pa makar crkla

klikni na link, popij pivu ( ako ne dojiš ) i reci bye-bye internet.....

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A ukoliko želite muž će snimljenu izjavu prebaciti s mobitela na internet,pa prosudite sami.
    Nije ni čudo da učiteljica ima takvo mišljenje o internetu

A ostatak posta, nadam se, tvoje dijete nikada neće pročitati!

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pridružujem se svima koji osuđuju ovaj poziv na linč.

Dobro došla natrag, maria71.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...i ja se pridtužujem kao i Zdenka2..-i pozdravljam povratak marie71.baš mi je falila-postovi su joj kao i uvijek originalni!

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

:shock: A ja sam iskreno šokirana

Ako je ovo što zabrinuti kaže istinito - to treba osuditi jasno i glasno !!!
    Nisam ovdje da sudim o istinitosti ili neistinitosti tvrdnji - pretpostavljam da nam se obratila za pomoć jer nije imala (znala) kako i gdje dalje...

Nisam shvatila gdje je poziv na linč :?

Nisam za fizičko (niti bilo kakav drugi oblik) nasilja prema učiteljima i učiteljicama , ali još manje ne podržavam (a i šutnja je način podržavanja) nasilje nad djecom (bilo fizičko bilo psihičko)

Susrela sam se sa mnogim prosvjetnim radnicima i ima ih svakakvih - od vrlo divnih ljudi do krajnje odurnih (kao i uostalom sveopće nam populacije) ....

Da je to MOJE dijete - sigurno bi se i u mojem glasu osjetio govor mržnje - jer mislim da je normalno i prirodno da svoju djecu branimo do zadnjeg daha

Želim reći - umjesto da branite učiteljicu i njene stavove -čiju priču ne znamo,a mene osobno niti ne interesira jer nije ona tražila pomoć - mislim da bi bilo konstruktivnjie pomoći zabrinutoj da što lakše pronađe put kojim krenuti za dobrobit svog djeteta.

Ja osobno bih nakon svega toga pronašla dobrog dječjeg psihologa(van škole), razgovarala sa učiteljicom (i još jednom ukazala na problem), sa ravnateljem i drugim roditeljima - ukazala bih na problem u svojoj sredini - možda još netko ima sličan problem sa istom učiteljicom ?

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nisam shvatila gdje je poziv na linč
    [/quote]sjeća se da je uzeo u ruke pištolj što mu je pokojni prijedsednik darivao i krenuo prema vratima kuće.....
    Da je otac stigao do škole možda neka druga dijeca ne bi imala probleme u školama lijepe naše.....

Riječi učiteljice o "oštećenom mozgu" su za svaku osudu, ali mahanje pištoljima je ipak mnogo gore od mahanja riječima. U svemu mi je najgore to što zabrinuti hladne glave razmišlja o tome bi li bilo bolje da je otac tog drugog djeteta stvarno zapucao po školi.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Zbrljala sam ovo citiranje - ovo u donjem citatu je moj tekst, a iznad njega tekst od zabrinute.

Zoranova draga avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Nice prvotno napisa
    Evo ovde:

Sva sreća pa je majka dijeteta bila kod kuće i zaključala izlazna vrata,otac još uvijek ne zna što se događalo 30 min poslije dijetetovih riječi no sjeća se da je uzeo u ruke pištolj što mu je pokojni prijedsednik darivao i krenuo prema vratima kuće.....
    Da je otac stigao do škole možda neka druga dijeca ne bi imala probleme u školama lijepe naše....

Citiraj nice prvotno napisa
    Želim reći - umjesto da branite učiteljicu i njene stavove
    Ko je ovde branio uciteljicu?

mislim da bi bilo konstruktivnjie pomoći zabrinutoj da što lakše pronađe put kojim krenuti za dobrobit svog djeteta.
    zabrinuta je odavno dobila odlicne savete, na primer:

Citiraj vertex prvotno napisa
    ...ocijene su bile katastrofa četvorke iz tjelesnog,likovnog,vjeronauka,prirode.Ne bi ja lijenja na primanju izrazim nezadovoljstvo ocijenama,jer sa djetetom radim po 4 sata svaki dan od zadaće,pjesmica,preskakanje vijače,crtanja....Svoj sam život posvetila učenju,vremena za sebe i nemam,a rezultati sve lošiji.
    Oprosti, ali koliko god priča o učiteljici zvuči strašno i priklanjam se mišljenjima iz gornjih postova, ja mislim da je i ovo dio problema.
    Citiraj maria71 prvotno napisa
    4 sata?

Ja osobno bih nakon svega toga pronašla dobrog dječjeg psihologa(van škole), razgovarala sa učiteljicom (i još jednom ukazala na problem), sa ravnateljem i drugim roditeljima - ukazala bih na problem u svojoj sredini - možda još netko ima sličan problem sa istom učiteljicom ?[/quote]

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i ti se onda pitaš zakaj sam ja zašutila...............ali ovo moram iskomentirat, pa makar crkla

klikni na link, popij pivu ( ako ne dojiš ) i reci bye-bye internet.....
    imaš ti pravo! odoh po pivu - mada mi se čini kako je krenula rasprava - trabat će mi i nešto žešće!

Zoranova draga avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

I ja sam zabrljala za copy-paste i citiranjem. Izvinjavam se. Moj post bi trebalo ovako da izgleda:

Evo ovde:

Želim reći - umjesto da branite učiteljicu i njene stavove
    Ko je ovde branio uciteljicu?

mislim da bi bilo konstruktivnjie pomoći zabrinutoj da što lakše pronađe put kojim krenuti za dobrobit svog djeteta.
    zabrinuta je odavno dobila odlicne savete, na primer:

Citiraj vertex prvotno napisa
    4 sata?

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ok ispustila sam iz čitanja ovo "...sada se pitam..." - i naravno da se ne slažem sa time
    Svaka čast majci koja se snašla i zaključala vrata jer to ne bi donijelo ništa dobroga.
    Nisam to shvatila kao poziv na linč već kao činjenično stanje - što se vrlo lako moglo dogoditi (pogotov ako je riječ o branitelju sa PTSP-om)
    Mislim da mahanje riječima nije ništa manje traumatično nego mahanje pištoljem jer može ostaviti jednako trajne posljedice
    Pogotovo ako to mahanje dolazi od osobe koja je djeci superiorna .
    Osobno osuđujem učiteljicu koja je iz ovog teksta sve samo ne učiteljica - moraš biti nečovjek da kažeš takvu stvar djetetu

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nice:
    Želim reći - umjesto da branite učiteljicu i njene stavove -čiju priču ne znamo,a mene osobno niti ne interesira jer nije ona tražila pomoć -
    Nice:
    Osobno osuđujem učiteljicu koja je iz ovog teksta sve samo ne učiteljica - moraš biti nečovjek da kažeš takvu stvar djetetu
    Svaka ti čast Nice, na bezrezervnoj i očito na nepobitnim argumentima utemeljenoj osudi i ! Skidam kapu! Nakon svega što je zabrinuta napisala na ovom topicu, kao i na topicu Ocjene djeci, ali i učiteljima

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ovaj drugi topic nisam ni čitala, a na ovaj sam naletila i zabolilo me kako roditelji "pomažu" roditeljima.
    A reći djetetu da su mu odrezali i dio mozga sa tumorom (pa teško zbraja i oduzima) :shock: - da to je za mene bez rezervno i potpuno nepobitan argument za svaku osudu jer je UČITELJICA profesionalac (bar bi trebala biti), a mi roditelji smo roditelji.
    Nije mi čudno da roditelji u svojoj bespomoćnosti pred ovako velikim "aparatom" kao što je školstvo reagiraju sa puno žući.
    Moje dijete je meni na prvom mjestu (a tako bi trebalo biti i svim roditeljima) - ja bih svoje branila kako bih znala i umjela, a očito to radi i ovaj roditelj.
    Jedini problem koji ovdje vidim je da je njemu ponestalo znanja i umijeća za pristojnu borbu

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nice, koliko vidim iz tvog profila: Ti si defektolog.
    Čudno mi je moram priznati da ti je pisanje nekog nepoznatog - o kome znaš vrlo malo ili gotovo ništa - sa svega nekoliko postova bezuvjetni argument samo zato što je on roditelj!?
    Nice:
    da to je za mene bez rezervno i potpuno nepobitan argument za svaku osudu jer je UČITELJICA profesionalac (bar bi trebala biti), a mi roditelji smo roditelji.

btw: Ne mislim uopće na zabrinutu ili realnu trenutno, ali bezuvjetna podrška ovakvih postova može biti vrlo opasna. Nitko od nas uglavnom ne zna tko piše, u kakvom je osoba psihičkom stanju, koliko je orijentirana i koliko je njezina (socijalna) percepcija realna. Bezuvjetna i nekritična podrška na ovom ili nekom drugom forumu osobi koja piše u afektu ili u promijenjenom psihičkom stanju (što ne znamo) može završiti kobno.
    Znam da je mala vjerojatnost da se nešto takvo dogodi, ali opasnost ipak postoji.
    Što naravno ne znači da je spomenuta učiteljica bezgrešna.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

joj nice.....

lijep nick,a tako ružno mišljenje.....

@noa u intenzivnim sam pregovorima ,mijenjam posao,odlazim iz prosvjete

ajd pogodi zašto?

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

činjenica je da je stanje naše prosvjete jadno i kad čujem da se događaju grozne stvari i da se roditelji žale, nije mi uopće čudno. malo je roditelja koji su zadovoljni. ja imam iskustvo iz jedne od najboljih zagrebačkih škola, u kojoj su nastavnici probrani i u kojoj se već na prvi pogled vidi da vlada red, čistoća, dobra organizacija... i to iskustvo nije pozitivno. a učiteljica je vrlo hvaljena i cijenjena. sistem je takav da je normalno da se učitelj despotski ponaša i prema roditeljima, a u odnosu na djecu kao pravi diktator i neprikosnoveni autoritet koji si može sve dozvoliti, autokratski odlučuje o svemu; normalno je da se roditeljima stalno govori da "pritisnu" djecu, da ih drilaju, jer je to tobože za njihovo dobro, ne uvažavaju se nikakve razlike, ne uči se djecu toleranciji, ni demokratičnosti, ne potiče se nikakva kreativnost, ni originalnost...
    budući da su prosvjetari u manjim sredinama manje "probrani", ili, bolje reći, dospijevaju tamo često po principu negativne selekcije, strah me je i pomisliti kako je tek tamo!
    dojam koji se iz gornje priče stječe je da roditelj tjera nekakav inat s učiteljicom na uštrb djeteta, umijesto da se požali ravnatelju ili nekako drukčije konstruktivno riješi problem ili u krajnjoj liniji preseli dijete drugamo...

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja ovo gledam stavljajući se u situaciju roditelja čije je dijete povrijeđeno od strane osobe koja vrlo bitna za njegovo odrastanje i sazrijevanje u odgovornu i ozbiljnu osobu.
    Učitelji i profesori mogu naparaviti ili veeeliku korist ili jednako veeliku štetu jednom mladom životu.

Uopće ne idem sa time jeli to zabrinuti napisala istinu ili ne - vodim se time da je to istina i što bih ja napravila i kako bih se osijećala u toj situaciji. Drugu stranu medalje nemamo načina čuti (a i to bi onda nas odvelo u drugom smjeru).
    Dakle, ako postavimo stvari ovako kako gore piše - ja i dalje osuđujem tu učiteljicu
    Bezuvjetno ne podržavam zabrinutu (ili kako već) kako sam napisala - bezuvjetno osuđujem osobu (bila ona učiteljica ili ne) koja bi ono rekla djetetu !
    A k tome stavi se u kožu roditelja čije je dijete povrijeđeno i omalovažavano (ne mislim ovdje na ovaj konkretan slučaj ) i onda mi kaži da ne bi koristila sve moguće opcije da ga obraniš :?

Budući da niste shvatile bit onoga što sam željela reći odjavljujem se sa ove teme jer mi nije namjera podizati buru i "svađu" oko situacije u kojoj nisam sama - pa samim time sve ovo što mi naklapamo su pusta nagađanja...

Maria71 - nemam loše mišljenje o prosvjetarima u globalu jer u svakom žitu ima kukolja - samo me kod njih to najviše boli jer oni izravno utječu na djecu i njihovo odrastanje i samopoštovanje
    Znam da su meni bili vrlo bitan dio mog života i da mi je njihovo mišljenje bilo vrlo važno.

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ispričavam se na grešakama dijete se probudilo

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Učitelji i profesori mogu naparaviti ili veeeliku korist ili jednako veeliku štetu jednom mladom životu.
    upravo kao- i roditelji.

A k tome stavi se u kožu roditelja čije je dijete povrijeđeno i omalovažavano (ne mislim ovdje na ovaj konkretan slučaj ) i onda mi kaži da ne bi koristila sve moguće opcije da ga obraniš
    Evo pokušavam se staviti - poduzela bih sve što mi je na raspolaganju: razgovarala bih s učiteljicom, ravnateljem, stručnom službom škole kolikogod puta je potrebno; potražila bih pomoć u nekom vanjskom savjetovalištu; razmotrila bih mogućnost promjene razreda ili čak škole (ako drugačije ne ide), obratila bih se prosvjetnoj inspekciji (MZOS) ili tijelu lokalne uprave zaduženom za obrazovanje, ako je potrebno i Uredu Pravobraniteljice... no NIKAKO NE BIH GENERALIZIRALA, POZIVALA NA LINČ I JAVNU OSUDU cijele jedne profesije.
    Ne bih to radila u prvom redu zbog svog djeteta - to bi bio ružna i omalovažavajuća predrasuda o osobama koje u njegovom životu imaju važnu ulogu i koji zbog posla koji obavljaju - ipak u većini slučajeva korektno - zaslužuju poštovanje.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

joj nice.....

lijep nick,a tako ružno mišljenje.....

@noa u intenzivnim sam pregovorima ,mijenjam posao,odlazim iz prosvjete

ajd pogodi zašto?
    mrvicu sam podijeljenih osjećaja:
    - žao mi je što odlaziš iz prosvjete jer mi se čini da prosvjetarski ceh gubi izvrsnu učiteljicu i profesoricu.
    - s druge strane drago mi je zbog tebe osobno: nadam se da ideš na bolje!
    good for you!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Molim vas, neprihvatljivo je generalno napadati učiteljsku struku, tešku i nikad dovoljno cjenjenu.

Također, neprihvatljivo je bilo kakvo opravdavanje nasilja, pa makar ono bilo samo u naznakama ili pretpostavkama (što bi bilo da žena nije zaključala vrata).

Molim vas, gdje je nestala tolerancija i razumijevanje?

Svatko tko ima problem sa određenim učiteljem, ima i x opcija za rješavanje problema, što su brojne forumašice i predložile.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •