Kod prijevremenog upisa, također treba razmišljati i o učiteljicama koje ih preuzimaju.
Moj primjer: dospjela sam u školu u kojoj su bila 3 razreda po 20 i nešto učenika.
Bila sam b razred( katastrofa). Bila je učiteljica koja je imala svoje favorite/miljenike. Od nas 20-ak je bilo njih 4-5 odličnih učenika. Uvijek je isticala ili kako bi se reklo kao ''kućni ljubimac'' ili ''miljenici''. Ista stvar se nastavila i u višim razredima osnovne škole.
Moji su me dali sa 6 godina iako tada nisam bila obveznik ( rođena u lipnju). Nisam se nikako mogla uklopitu u školu i društvu ( to od stručnih osoba nitko nije primijetio, nažalost). Bila sam boležljivo povučena, mirna i tiha. Još uz to sam baš bila ja koju je prvi puta uhvatio pubertet sa 10 godina. ( još od povučenije cure, u bolje povučenu djvojku). Isto tako nastavilo se kroz srednju školu. Oduivijek sam bila vrlo dobra učenica.
Tek sam sebe spoznala na fakultetu.

Od sestrične kćer iako je znala sve i svašta, njeni roditelji su je dali sa 7 godina. Tokom osnovne škole bila je odlična učenica. Sada je na prvom polugodištu prošla sa 4 u jezičnoj gimnaziji u Križanićevoj. Još uvijek iako je tinejđerica, je sa jedne strane i dijete.

Ostajem da ti ipak najbolje poznaješ svoje dijete.