Kod nas je u komisiji bila bas nasa psihologinja iz vrtica, ali to nije pravilo. Buduci da te komisije rade obradu sve djece iz cijele Hrvatske, sastav komisija jako varira, ovisno o mogucnostima na terenu.... Pitaj pedijatra i nadleznog skolskog lijecnika tko je sve u komisiji. To se dogovara za svaku skolsku godinu, ali se uglavnom zna...nevena prvotno napisa
Mozes traziti misljenje psihologa i iz vanjske institucije (s uputnicom pedijatra) i taj nalaz dajes na uvid skolskom lijecniku koji je u komisiji. Ne moras nista posebno raditi - nalaz ti je u zdravstvenom kartonu djeteta, koji se obavezno nosi skolskom lijecniku na uvid. Ja sam imala nalaz psihologa i iz Suvaga (jer mi je dijete ionako tamo bilo na kompletnoj obradi i terapiji od 2004).
Inace, misljenje roditelja se i te kako uvazava. Najcesce je dovoljno reci da smatras da dijete emocionalno nije spremno. Clanovi komisije vide dijete samo tada (iznimka je vrticki psiholog, koji MOZE dijete vidjati i cesce - tako je kod nas bilo, ali nije pravilo). Cula sam za par slucajeva kad su djeca zbog obiteljske situacije (teske bolesti, razvod, pa cak i selidba) dobila odgodu. Bitno je kako komisiji obrazlazes svoj stav.
Sretno!