Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: roditeljski dopust otac

čičilolobela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno roditeljski dopust otac

Molim Vas za savjet...

Ja sam trenutno na porodiljnom dopustu za naše treće dijete koje je rođeno u 11. mjesecu 2010. godine.
    Sada bih se sa 01.9.2011. vratila na posao, a na roditeljski dopust bi išao otac. S obzirom da HZZO traži potvrdu-suglasnost poslodavca, tu nam se javio problem obzirom da je pitanje da li će ju isti dati.

Između ostalog, suprugu je ostalo još 12 dana godišnjeg za 2011. godinu koje bi iskoristio prije roditeljskog dopusta. Poslodavac tvrdi da mu ih prije eventualnog roditeljskog dopusta ne može dati radi prirode posla i nemogućnosti pronalaženja zamjene. Ne žele mu ih ni platiti, a kada bi ih on trebao iskoristit, ne znam.
    Poslodavcu je suprug 09.07. predao molbu za roditeljski dopust što je po meni dovoljno ranije i fer prema poslodavcu.

Kakva prava suprug ima i da li ih uopće ima ili je to oko roditeljskog dopusta za očeve samo pusto slovo na papiru u milosti i nemilosti poslodavaca?? I kakva prava ima vezano za go prije otvaranja roditeljskog?

I molim Vas informaciju, s obzirom da mi ju u HZZO-u nisu znali dati, kome se možemo obratiti na višoj instanci u svezi eventualnog uskraćivanja prava na roditeljski dopust oca.

Lijep pozdrav i hvala na odgovoru
    Posljednje uređivanje od čičilolobela : 11.07.2011. at 14:19

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Poslodavac ne može uskratiti pravo ocu da koristi roditeljski dopust, ali ga može pomaknuti od traženog datuma za najviše 30 dana.
    Viša instanca je inspekcija.
    O korištenju GO nisam baš informirana.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Što se tiće godišnjeg za 2011 mislim da je to dobra volja poslodavca, tj. poslodavac mu nije obavezan omogućiti da iskoristi još tih 12 dana obzirom da je iskoristio zakonski minimum u ovoj godini.

čičilolobela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ne kužim... ide na roditeljski, neće ga biti možda do treće godine djeteta... go je zaslužio, pa kako je onda moguće da je to dobra volja poslodavca?? go za 2011. godinu sigurno neće moći iskoristiti kad se vrati. ti naši zakoni mi nisu niš jasni...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj čičilolobela prvotno napisa Vidi poruku
    ne kužim... ide na roditeljski, neće ga biti možda do treće godine djeteta... go je zaslužio, pa kako je onda moguće da je to dobra volja poslodavca?? go za 2011. godinu sigurno neće moći iskoristiti kad se vrati. ti naši zakoni mi nisu niš jasni...
    Koliko ja znam poslodavac nije dužan dati mu da iskoristi cijeli dopust za 2011 prije isteka kalendarske godine ako to nije u mogućnosti, bez obzira što odlazi na roditeljski .

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

slažem se sa siriusinim zadnjim odogovorm i mendulinim.

uz napomenu da je za prijavu neregularnosti po ovom zakonu nadležan Državni inspektorat.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •