Molim Vas za savjet...
Ja sam trenutno na porodiljnom dopustu za naše treće dijete koje je rođeno u 11. mjesecu 2010. godine.
Sada bih se sa 01.9.2011. vratila na posao, a na roditeljski dopust bi išao otac. S obzirom da HZZO traži potvrdu-suglasnost poslodavca, tu nam se javio problem obzirom da je pitanje da li će ju isti dati.
Između ostalog, suprugu je ostalo još 12 dana godišnjeg za 2011. godinu koje bi iskoristio prije roditeljskog dopusta. Poslodavac tvrdi da mu ih prije eventualnog roditeljskog dopusta ne može dati radi prirode posla i nemogućnosti pronalaženja zamjene. Ne žele mu ih ni platiti, a kada bi ih on trebao iskoristit, ne znam.
Poslodavcu je suprug 09.07. predao molbu za roditeljski dopust što je po meni dovoljno ranije i fer prema poslodavcu.
Kakva prava suprug ima i da li ih uopće ima ili je to oko roditeljskog dopusta za očeve samo pusto slovo na papiru u milosti i nemilosti poslodavaca?? I kakva prava ima vezano za go prije otvaranja roditeljskog?
I molim Vas informaciju, s obzirom da mi ju u HZZO-u nisu znali dati, kome se možemo obratiti na višoj instanci u svezi eventualnog uskraćivanja prava na roditeljski dopust oca.
Lijep pozdrav i hvala na odgovoru