Pozdrav svima!
Zanima me kolike su šanse da osoba od 17 godina dobije posao čuvalice?![]()
Anči :D
Frida editirala dio koji nije u skladu s pravilima foruma!
Pozdrav svima!
Zanima me kolike su šanse da osoba od 17 godina dobije posao čuvalice?![]()
Anči :D
Frida editirala dio koji nije u skladu s pravilima foruma!
ne bih imala problema s tim da mi 17godišnjakinja povremeno cuva dijete, ako bi zadovoljavala moje kriterije (a godine za mene nisu kriterij).
i sama sam cuvala djecu s 20 godina. oke, 3 godine vise, ali iz ove moje perspektive nije to neka značajna razlika.![]()
Mog mlađeg je s godinu dana čuvala djevojka od 17 godina, preko ljeta, punih šest tjedana![]()
Ja sam počela sa čuvanjem kad sam imala 15,16 (iako je to bilo unutar obitelji), kasnije nisam imala problema što zbog iskustva, a i prihvaćanje obitelji i djeteta i povjerenja.
Ako si sama spremna, ne vidim problem, uz naravno otvoreni razgovor sa roditeljima.
Sretno!
Ne bi me smetale godine ali nisam sigurna koliko je to zakonom dozvoljeno. Ipak si još maloljetna.
mislis zbog rada ili zbog toga da maloljetna osoba cuva maloljetnu?Brunda prvotno napisa
jer ako je zbog djelomcne) poslovne sposobnosti, stjece se sa 15, zar ne? kako bi onda srednjoskolci zakonito gulil praksu? :/
Baš mi je drago da su odgovori pozitivni!![]()
frida editirala dio koji nije u sladu sa pravilima
Mislim na to da maloljetna osoba čuva maloljetnu osobu. Zar može odgovarati u slučaju da se nešto desi?!leonisa prvotno napisa
Moja je čuvalica kada je počela kod nas raditi imala 20 godina i prvo sam se dvoumila baš zbog godina, ali se pokazala savršenom. Ipak, da je bila maloljetna, ne bih pristala. Znam da je život prepun suprotnih primjera - starija djeca čuvaju mlađu i sl., ali se dijete predškolske dobi zaista ne bi smjelo ostaviti samo s maloljetnom osobom. Maloljetna osobna ne smije dijete "pokupiti" ni iz škole ni iz vrtića. Naravno da netko sa 17 može biti ozbiljniji i odgovorniji od nekog puno starijeg, kao i to da je dijete ponekad sigurnije s nekim takvim nego s vlastitim roditeljima ili djedom i bakom (nekad vidim te ljude i dječicu, ne znaš tko tu koga čuva, jedva se i sami kreću a vode ih po dvoje iz vrtića...). Ne znam što sve maloljetnici rade na školskoj praksi, ali čuvanje djeca je ipak puno ozbiljnije i odgovornije od bilo čega drugoga.