betty blue prvotno napisa
ja sam bila pronašla jedno istraživanje na netu o utjecaju zračenja monitora na ranu trunoću. Istraživanje je malo starije, pa mislim da se radilo o monitorima s katodnim cijevima, koji navodno više "zrače" kao što je lilium rekla.
Okruženi smo zračenjem, živimo u elektromagnetskim poljima, ja nekako volim samu sebe tjedšit da smo se navikli na to. U svakom slučaju, kad sam došla kod svoje dr. opće prakse i rekla joj da sam trudna, ona me ko iz topa pitala zašto ne idem na bolovanje prva tri mjeseca? Ja zbunjena, pa zašto, pa ne trebam, pa sve je u redu, a ona meni da po njenom iskustvu (dakle, nikakvo istraživanje već njen opći dojam) spontani pobačaji su najčešći u populaciji žena koji se bave poslom nalik mome, dakle neprekidan rad za računalom, sjedenje i tako.
Nisam je poslušala, međutim u 12 tjednu je iskrsnuo hematom zbog kojeg sam završila na komplikacijama...
Možda sam rad na računalu nema tako fatalan utjecaj, ali sam sigurna da stres na poslu, kojem sam ja svakodnevno bila izložena, ima.