Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Djeca skijaši

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno Djeca skijaši

Zanima me kad su vaši mali skijaši prvi put stali na skije.
    I isto tako, gdje ste nabavili opremu?

Nama trebaju pancerice unutarnje duljine 14 cm i ne nalazim ih

Ove koje trenutno ima od 15.5 cm su joj prevelike, ali je to ne priječi da cijeli dan skija po stanu od kuhinje do boravka.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Naša N je prvi puta stala na skije (one prave) s 2 godine i 4 mj. Tada smo je stavili i u školicu, tek toliko da vidimo kako će ići, ali klinci su bili stariji od nje po godinu i više, pa to i nije bilo baš nešto. MM je tada s njom radio, i ona se zadnja dva dana spuštala na skijicama u plugu. Opremu smo unajmili na skijalištu. Ove godine (3 g i 4mj) je planiramo dati u školu i nadam se da će htjeti ići. Prije dva dana smo otišli u Gorski kotar i ona je sama tražila da se skija. Opet se fino spuštala, ali ne kuži još plug (iliti pizzu - kako to zovu za potrebe klinaca u Italiji i Austriji). Zato svakako želimo d aide u školu gdje imaju sve one zastavice, balončiće i sve ostalo, pomoću kojih klinci spontano skuže pluženje, zavoje, gledanje ispred sebe umjesto u skije, itd. Opremu smo kupili (broj panci odgovara 26) i to kod nas na sniženjima (TL i top shop outlet). Salomon skije s vezovima i Salomon pance=450 kn. Na taj način imamo opremu i za drugo dijete, a nismo vezani uz najam opreme, vraćanje i sl, te spontano možemo otići na vikende i sl. Prema mojem iskustvu, na žalost, tako malih pancerica kao što ti tražiš ima vrlo malo. Tako primjerice prošle godine u Austriji smo imali problema naći 2 para tako malih pancerica.
    Sretno s prvim skijaškim koracima!

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Stariji je počeo skijati sa 5 godina i prve dane nije bio oduševljen, a mlađi je stao na skije sa 2g i 10 mj i odmah mu se svidjelo. Sada obojica odbrojavaju dane do odlaska na snijeg i obožavaju skijati.
    Prve smo godine svu opremu iznajmili na skijalištu, na stranici od skijališta uvijek imaš link na iznajmljivače opreme, pa nazovi da provjeriš za broj i rezerviraj za datum kada stižete.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sa 3 godine i 4 mjeseca
    bila je u grupi od cca 15 djece, talijanska djeca i talijanski učitelji, tako da sam ja trčkarala okolo i prevodila
    nije to bilo nešto jer joj je bilo dosadno čekati da se svih njih 15 izreda kako bi ona opet mogla doći na red
    od onda uzimamo učitelja jedan na jedan
    i to je fantastično!

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Da, i naš mlađi je počeo sa individualnim satima, ali samo jedan sat dnevno jer mu je dva sata bilo previše, a nije bilo niti skupo, sat vremena individualne poduke smo platili 20 eura (u Kranjskoj gori), a možeš birati i kojega učitelja želiš.
    Moram priznati da je bilo toliko zgodnih učitelja da sam si i ja uzela neki sat usavršavanja tehnike sa preslatkim mladim učiteljem i priznajem da sam uživala (a bome nešto i naučila). MM se nije bunio 8) .

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

D. je počeo s 3,5 godina. Tamo gdje smo bili tražili su, s obzirom da nije još imao četiri godine, da prvo odradi sat s instruktorom da se vidi je li za školu. On je procijenio da može, ali nama se činilo da bi mu više koristilo da ima individualne sate i tako je ostalo cijeli tjedan. Imao je samo 45 minuta dnevno, poslije sata mu mi nismo mogli puno pomoći jer sam ja bila trudna, a MM je također prvi puta stao na skije. Međutim, on je svejedno već četvrti dan išao sam na žicu. A prvi dan je podsjećao na Bambija na ledu . Klinci to brzo svladaju.

Naše lanjske pancerice su bile broj 26, ako se ne varam, a iznajmili smo ih ovdje

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi smo se baš vratili sa skijanja, I. ima 2 godine. Bio je oduševljen! Nismo ga dali u školi, mislim da to sad nema smisla, dogodine da. Radile smo s njime nekada ja, nekada moja sestra. Bilo je super smiješno - prvo skijanje, onda cicanje. Definitivno je bio jedini skijaš sisavac na skijalištu 8)
    Kao i ti, ni ja nisam mogla naći pancerice, jedino su mi u Fumiću rekli da imaju tako male brojeve i rekli su da ih imaju dosta. E sad, na koncu nisam bila tamo jer sam uspjela skije nabaviti od prijateljevih prijatelja tako da ti ne mogu ništa više reći.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mi nismo počeli baš tako rano. Prošle zime smo prvi put išli obiteljski na skijanje.
    D je lani (nepunih 7) naučila osnove s učiteljem jedan na jedan (po meni definitivno najbolja opcija), ove godine nastavila opet s istim učiteljem i super smo zadovoljni i mi i ona.
    Ove godine je samostalno išla na baby ski lift (na kojem je bilo više odraslih nego djece). Naravno, sa kacigom!
    H lani nije htjela skijati, ali zato ove godine nije silazila sa skija (4 godine i nešto sitno) i sasvim lijepo naučila spuštati se u plugu i paralelno pa stati. Za obje smo iznajmili opremu na skijalištu - doduše za H jedva našli tako male pancerice.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam prvi put stala na skije s manje od 2 godine, ali ne znam gdje su moji tada bili nabavili opremu, davno je to bilo..

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Moji su lani stali sa 2g i 3mj na plastične skije samo par sati u 7 dana, a ove godine kupili smo im pravu opremu, skije, pance (27), kacige sve svoje tako da smo fleksibilni i odemo na snjeg kad god nam se sjeti. Bili smo 7 dana u Italiji i već drugi dan su sami išli na babytapet i spuštali se do dole sami. Savladali su ralicu ali ne baš 100% naime njima je super ići brzo a ne sporo
    U školu ih nismo dali jer nijedna nije primala tako male kikiće, pa smo ih mm i ja učili. sat vremena skijanja, sat vremena rađenja kula u snjegu pa opet malo skijanja pa ručak pa odmor, pa malo skijanja...
    Uglavnom ja sam jako zadovoljna , to što oni mogu sami na baby žicu , do vrha i spustiti se meni je više od mojih očekivanja za ovu godinu.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

3g i 11mj

Bio je u školi skijanja. Jedina frkica mu je bio ski-lift. Spuštanje ga je beskrajno veselilo. Sad odbrojava do trećeg mjeseca kad opet idemo.
    Prije toga ga nisam ni pokušala staviti tako da ne znam kakav bi bio.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mi smo se vratili s prvog skijanja....4 i pol god

skije, pance i kacigu smo iznajmili na licu mjesta...i tako cemo jos 2-3 god

bilo je super, nika je isla u ski skolu, austrijsku, i ujutro i popodne i bilo je bolje od svih mojih ocekivanja. tak su dobro organizirani, cim dijete nesto svlada, odmah ide dalje, drugom teacheru.

kad sam ja bila klinka svi smo skupa skijali u skoli od 7 do 77, pa tako drljali cijeli tj, bez obzira kako kome ide i kojim tempom napreduje

ovak je nika prvih dana bila na tepihu, pa na baby liftu, a zadnji dan su se spustali na plavoj stazi. bilo je kikica koji su i na sedeznice isli...stvarno super super i skole su im mrak!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

M 2mjeseca do 3 god i I 5 godina su se danas spustile po duuugačkoj stazi i prvi puta su išle na dvosedežnicu.
    Ne naravno samnom već sa profesionalcima, kad sam ja u blizini trenutačno se pretvaraju u mlitave babe.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •