Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: mama nema mlijeka, molim pomoć

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno mama nema mlijeka, molim pomoć

prijateljica je rodila u petak na carski, devet dana prije termina i još uvijek mlijeko ne dolazi
    dijete siše na prazno tako da su joj bradavice već u ranicama, a beba plače

molim neki konkretni savjet što napraviti, pogotovo jer sutra vjerojatno ide kući

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sos telefon radi od 15-21 svaki dan
    i vikendom od 9-21.

za početak treba paziti na pravilan položaj jer to najčešće uzrokuje ranice na baradvici.

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Mamita prvotno napisa
    sos telefon radi od 15-21 svaki dan
    i vikendom od 9-21.

za početak treba paziti na pravilan položaj jer to najčešće uzrokuje ranice na baradvici.
    hvala na odgovoru, danas poslije 15 h je ionako suprug mislio zvati, ali sam mislila možda ima tko imam kakav savjet, da je malo umirimo do popodne
    inače, nažalost očito sestre nisu baš pomogle, pa je došlo do ranica, bude se to malo saniralo sa šeširićima
    jel moguće da mlijeko kasni zbog carskog prije termina?

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moguće da kasni ona piočetna navala mlijeka. kolostruma već ima (počeo se proizvoditi još u trudnoći), to su male količine, ali djetetu bi trebale biti skroz dovoljne.

broj podoja treba biti minimalno 12 na dan, obavezno i noćni, dijete nek ne spava više od 4 sata u komadu, mora piškiti i kakati kao znak da dobiva hranu.

o pravilnom položaju imaš na portalu ako ti se da isprintati joj i dati.

dijete mora dobro uhvatiti dojku, jako zinuti prije i hop.

mama mora čuti gutanje i pauze između gutanja.

pitaj ako još što trebaš.

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

evo još me zanima, da li se preporučuje osim stavljanja bebe na dojku i pokušati navući mlijeko sa izdajalicom?

mamita

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dijete puno više mlijeka izvuče sisanjem.
    ali proizvodnja mlijeka se može povećati/održati i izdajanjem.

mama može nakon podoja još malo izdajati rukom ili izdajalicom. preporuka je rukom jer je lakše postići otpuštanje mlijeka, prirodnije je zbog tog dodira koža na kožu, manje bolno. izdajalica zna povećati ranice (koje majka već ima). ali mama nek proba što joj je lakše.

izdajanje se uči isto kao i dojenje pa nek se ne obeshrabri. imaš i tehniku izdajanja detaljno na portalu.

oprez sa izdajanjem jer treba zadržati broj podoja, a ne smanjivati ga bez obzira na izdajanje. i izdojeno mlijeko dati na čašu.

mami je potreban, odmor, opuštanje, san i manje stresa (koje može uzrokovati slabije otpuštanje mlijeka).

jel beba dobivala nadohranu u bolnici? pretpostavit ću da jeste pa treba biti s tim oprezan. možda da mama pita koliko su joj davali jer ne bi smjela naglo ukinuti tu količinu pogotovu ako dojenje još ne funkcionira kako treba. ukidanje adaptiranog ide postepeno, nikako odjednom.

što se tiče šeširića i s tim oprez jer isto mogu uslijed nepravilnog zahvaćanja produljiti zarastanje ranica. nekim mamama pomognu. najbolje da možda (ako je već krenula s njima) započne podoj sa šeširićem, a onda ga makne i nastavi dalje bez njih. ako treba i nekoliko puta tijekom podoja.

prvi dani znaju biti zbilja jako čupavi.

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

mamita, stvarnio puno hvala

ovdje je najveći problem što mlijeko još nije ni došlo, tako da je beba vjerojatno nadohranjivana
    postoji mogućnost da ako sutra odu kući, a mlijeko ne dođe beba će morati na adaptirano

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ako je nadohranjivana u bolnici onda je već dobivala adaptirano.

stoga stpljenje, paketić od 100 komada za suze, živci u ladicu i krenite.

i nek se javi na tel ako uspije.

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mamita

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

nadam se da je tvojoj prijateljici doslo mlijeko.. ako nije nek forsira, bit ce tesko, ja sam to prosla. al uspjeli smo, kad je bio budan bio je na cici a kad je spavao ja sa izdajalicom i suzama na pocetku jer sam vukla i vukla sto godina za 30 ml, al isplatilo se i sve bi ponovila. sretno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •