-
keramicke forme za pecenje
Dobila sam na poklon kremaicke forme za pecenje a posto nemam iskustva sa njima molila bi za neki recept sta bi mogla u njih pripremiti kao i nacin pecenja u njima (vreme i temp. pecenja).
-
ja u tome normalno pečem (zapravo obožavam te posude), sve moguće složence s tjesteninom i povrćem, sve što treba zapeći (npr. palačinke), ribu... važno je samo da temp ne prelazi 180/200, posuda pukne (dogodilo mi se). velika prednost - vrlo se jednostavno peru
-
Potpisujem Astru
i meni su sasvim ok
Kupila sam i mami jednu, al je njena pukla
Nažalost nisam znala za ovo ograničenje do max 200'C
Valjda je ona pekla na jačoj temp pa je pukla
-
Zaboravila sam da napomenem da su forme male (precnika 4cm) i imam ih 6 kom.
-
Ja sam znala npr. sebi napraviti lazanje od povrća, a mm-u od mesa
svakom u svojoj posudi
Zapečene palačinke, svaki po svom guštu
musaka od balančana u jednoj, a od krumpira u drugoj
I kod mene su male, ali mislim veće od tih tvojih :?
-
to su onda posudice za souffle
di si ih našla?
-
Da, pise na njima za pecenje testa i sufflea, a dobila sam ih od drugarice
-
i ja pečem u njima, baš bude super fino 8)
pekla sam i kolače ali se na jednom mjestu - u sredini nisu dobro ispekli pa sam skužila da valjda na tom mjestu slabije dolazi temperatura, tj. da kolače treba duže peći
dakle, kod kolača paziti i provjeravati, meni je kolač izgledao izvana pečen a na tom jednom mjestu nije bio,
dio koji je bio pečen je zato bio za 5+, super mekano i sočno
-
Keramičke, staklene i drvene posude su moji favoriti.
U keramičkim posudama radim sve što se peče, od slatkog do slanog, od savijača do lasagna.....I prezadovoljna sam, a i moji ukućani.
-
ja ih imam preko nekoliko, raznih oblika i super su mi.
a i dekorativne su, pa na stolu sve izgleda lijepo servirano
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma