Results 1 to 10 of 10

Thread: keramicke forme za pecenje

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    105

    Default keramicke forme za pecenje

    Dobila sam na poklon kremaicke forme za pecenje a posto nemam iskustva sa njima molila bi za neki recept sta bi mogla u njih pripremiti kao i nacin pecenja u njima (vreme i temp. pecenja).

  2. #2

    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    849

    Default

    ja u tome normalno pečem (zapravo obožavam te posude), sve moguće složence s tjesteninom i povrćem, sve što treba zapeći (npr. palačinke), ribu... važno je samo da temp ne prelazi 180/200, posuda pukne (dogodilo mi se). velika prednost - vrlo se jednostavno peru

  3. #3
    alkemicar's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    suncani jug :)
    Posts
    1,071

    Default

    Potpisujem Astru
    i meni su sasvim ok
    Kupila sam i mami jednu, al je njena pukla
    Nažalost nisam znala za ovo ograničenje do max 200'C
    Valjda je ona pekla na jačoj temp pa je pukla

  4. #4

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    105

    Default

    Zaboravila sam da napomenem da su forme male (precnika 4cm) i imam ih 6 kom.

  5. #5
    alkemicar's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    suncani jug :)
    Posts
    1,071

    Default

    Ja sam znala npr. sebi napraviti lazanje od povrća, a mm-u od mesa
    svakom u svojoj posudi

    Zapečene palačinke, svaki po svom guštu

    musaka od balančana u jednoj, a od krumpira u drugoj
    I kod mene su male, ali mislim veće od tih tvojih :?

  6. #6

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    2,576

    Default

    to su onda posudice za souffle

    di si ih našla?

  7. #7

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    105

    Default

    Da, pise na njima za pecenje testa i sufflea, a dobila sam ih od drugarice

  8. #8
    Willow's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    ZG
    Posts
    2,829

    Default

    i ja pečem u njima, baš bude super fino 8)

    pekla sam i kolače ali se na jednom mjestu - u sredini nisu dobro ispekli pa sam skužila da valjda na tom mjestu slabije dolazi temperatura, tj. da kolače treba duže peći
    dakle, kod kolača paziti i provjeravati, meni je kolač izgledao izvana pečen a na tom jednom mjestu nije bio,
    dio koji je bio pečen je zato bio za 5+, super mekano i sočno

  9. #9

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Velika Gorica
    Posts
    485

    Default

    Keramičke, staklene i drvene posude su moji favoriti.

    U keramičkim posudama radim sve što se peče, od slatkog do slanog, od savijača do lasagna.....I prezadovoljna sam, a i moji ukućani.

  10. #10
    babyboys's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    zg,podsused
    Posts
    4,221

    Default

    ja ih imam preko nekoliko, raznih oblika i super su mi.
    a i dekorativne su, pa na stolu sve izgleda lijepo servirano

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •