Pokazuje rezultate 1 do 50 od 50

Tema: Suha koža po zimi

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Suha koža po zimi

Ovih dana (tjedana) djeca mi imaju strašno suhe ruke i noge. Ono baš od zime.

Molim neku preporuku za neku dječju kremu za tijelo (muto sam, ne koristim ništa za djecu, pa ni ne znam) i za lice.
    Nešto što koristite i zadovoljne ste.

Hvala.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lanolin? Onaj iz DM-a, za bradavice, npr.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi se mažemo povremeno, po potrebi. I onda je to za lice Becutan a za tijelo mlijeko od onoga na H što krši kod

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Lanolin? Onaj iz DM-a, za bradavice, npr.
    maaasnoooo

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    Mi se mažemo povremeno, po potrebi. I onda je to za lice Becutan a za tijelo mlijeko od onoga na H što krši kod
    čuj pa nemogu to

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

nakon kupanja na vlažnu kožu namazati bademovog ulja, čisto malo. čini čuda 8)

i prije izlaska iz kuće namazati lice, može isto b. uljem. ili onom običnom nivea kremom u tamno plavoj metalnoj kutiji

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

oo biće šopinga danas

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

exomega.

nivea vulgaris.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

šta ti je ovo prvo?

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

od a-derme, krema za lice i tijelo, za atopičnu kožu. K. ima nenormalno suhu, tj. atopičnu kožu na obrazima stalno. i ova je bila odlična jedno vrijeme. ali on je valjda teži slučaj, pa sad ni to ne pomaže. ali pomaže nivea za 20 kuna.
    exomega je oko 100.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

kupi niveu.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj T. je baš prošli tjedan od pedijatrice dobio preporuku za Linola kremu, losion, štoveć. Uglavnom, kupili smo, cijena prava sitnica - 120 Kn za tubu od mislim 200 ml. Ali, pokazala se dosta dobrom, kužim to i po svojim rukama koje su beznadežno suhe, a kad klince natrackam pa si ostatak razmažem po nadlanicama baš mi budu če če.
    A probali smo nevenovu kremu, bebi mlijeko iz dm-a, Melem, Basis kremu, Exomegu (mala mi je atopičar pa imamo cijelu a-derma liniju), kupke u maslinovom ulju, Dercomme kupke - sve djeluje na jedan dan, a ova Linola ajde recimo dva (kod klinaca, ne i kod mojih ruku ), treći je suho kao i prije.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ah, da, i nedavno sam čula (ali još nisam probala) da je kod uljnih kupki dobro staviti i malo vinskog octa, pogotovo da to vrijedi za maslinovo ulje jer je ono gusto i teško prodire u kožu. Ocat ga valjda 'razmekša' a i pripomaže prirodnoj kiselosti kože.
    Pa tko prvi proba, nek javi...

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa
    sve djeluje na jedan dan, a ova Linola ajde recimo dva (kod klinaca, ne i kod mojih ruku ), treći je suho kao i prije.
    I D od malena ima suhu kožu ali samo na nogucama, gore ne.

Jedno vrjeme smo se kupali sa Mustelinom kupkom i biilo je bolje ali na jedan dan kako kaže Audrey.
    I mažem ga uglavnom poslije kupanja sa A-DErma (to je ta exomega) kremom i stvarno mu je koža mekša i glađa, ali sve na kratko.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Loli pomaže Avene cold cream.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nama pomaže bepanten mast i linola fett (ima raznih linola linija).inače ni a derma nam nije bila loša,kao ni dr. theiss noćurak.mustela ima parabena pa je izbačena iz daljnje upotrebe kod nas.a za moje ruke,najbolji bi mi je bio do sada dove professional i balea od uree krema za ruke.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mom malom puca koza na rukama od suhoce (samo tjekom zime). Jedino sto nama pomaze je da mu prije spavanja naspricam ruke fizioloskom i jos dok su ruke mokre/vlazne, namazem melem preko. To je jedino sto nas spasava. Nista drugo nije dovoljno dobro.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

pa da, i melem je dobar

hvala, anchie, na podsjetniku. slijedeći nam je na redu.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sam nam nije bio dovoljno dobar.. ili odmah nakon tusiranja na mokru kozu, ili pospricati fizioloskom (onom sto u nos spricamo ) pa melem

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mi koristimo običnu belobazu (emoliens). Super nam je. Nekad u nju dodam par kapi ribljeg ili bademovog ulja.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

što fiziološka čini?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Mamita prvotno napisa
    što fiziološka čini?
    Mislim da je to do vlage, nema veze da li je fiziološka ili voda obična, kad se krema namaže na vlažne, mokre ruke upije tu vodu zajedno sa kremom pa je koža i masna i hidrirana.

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

moj malac ima vrlo zahvalnu kožu :kuc kuc:, no ipak mu odnedavno prije izlaska stavljam melem...i to vrlo malo na nosić i obraze

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    Citiraj Mamita prvotno napisa
    što fiziološka čini?
    Mislim da je to do vlage, nema veze da li je fiziološka ili voda obična, kad se krema namaže na vlažne, mokre ruke upije tu vodu zajedno sa kremom pa je koža i masna i hidrirana.
    Tocno to.

Ne mora biti fizioloska. Kod nas je, zato jer stoji pored njegovog kreveta, a i melem je tamo.. A i kontam da je fizioloska bolja od obicne vode jer je i morska bolja za tijelo od obicne vode, pa eto tak ispalo da njom spricnem prvo po rukama pa onda stavim melem

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Kantarionovo ulje; i nešto za čim sam u potrazi- od dr.Theissa mlijeko za tijelo na bazi noćurka

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

linola fett od dr. Wolfa. stvarno nam je super, prošlu zimu je imala baš suhu kožu po obrazima, napravile se već i krastice, probali melem, nivea, becutan, mustela, bepanten, sudocrem, ali samo nam je linola pomogla, i to u dva dana sve se povuklo.
    jedno vrijeme smo koristili i kupku, ali kak je u vodi prilično živahna i obično popije vodu u kojoj se kupa, odustala sam do toga.
    sad joj mažem cijelo tijelo s kremom i koža je super, kuc-kuc

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

kupila jučer dr.Theissa, balzam za njegu na bazi noćurka i savršen je, lako se maže. za preporuku

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ex omega krema i mlijeko. Nema boljeg, barem nama. Plus optimalna vlaga u stanu, oko 50 posto. Ako nema vlage, nama ni kreme ne pomazu, no M ima AD pa je to druga prica.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mom malcu je ove godine ispucala koža na obje nadlanice skroz do zgloba tak da je počeo dobivati ranice, na nadlaktici i obrazima imao je male 'otočiće' suhe gože, a na oba guza mu se prvo pojavili crveni prištići koji su prešli u suhu, crvenu, hrapavu kožu. Mazali smo melemom (ali svaki dan, a pogotovo prije izlaska van -ruke; guzu samo navečer) i nakon tjedan dana je puno bolje.

Inače ga mažem onim kaj imam doma - nevenova krema za lice, Nivea mlijeko za osjetljivu kožu za tijelo, grožđana mast za usnice (koje su mu isto bile ispucale i jedno dva tjedna je imao ranice u kutovima usana :/ ) i na kraju melem za ruke. I on i ja dobijemo popi*ditis dok ga namažem, ali se poboljšanje stvarno primjećuje (ali definitivno moram svaki dan mazati).

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

oke kupila niveu i melem.
    moram još po bademovo ulje i fiziološku.
    probali niveom i odmah se poboljšalo.
    i sebe sad trackam.
    sad smo masnići.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mi koristimo adermu (mislim da pise u sastavu cink i bakar), ali koza mu je i dalje suha... probat cu nesto od ovog sta ste spomenuli.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

koju adermu? ima ona dermolibur i ova exomega

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi koristimo Uriage Cold kremu. Ima bas onako jako suhe i hrapave predjele po licu a pocelo se sirit i na bradu. Za sad jos nije krema pomogla al pricekat cu jos par dana.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

exomega je najbolja

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    exomega je najbolja
    Pa ustvari sam htjela exomegu jer imamo i njihov gel za tusiranje za suhu kosu i super je! Al me teta u ljekarni uvjerila da je exomega krema vise za atopijski dermatitis i preporucila mi Uriage.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa da, možda je i bila u pravu :/ Lea nema baš atopijski dermatitis ali ima suhu kožu sklonu lišajevima i neobičnim osipima i nama je dermatolog preporučio exomegu. ali meni je to mlijeko stvarno super (premda, mi po zimi koristimo baš kremu), jako je vlažno i stvarno je koža super kad se sa njim maže.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa

u principu nema, ali i kamenac isusuje kozu, pa je u ovom slucaju ipak fizioloska bolja. govorim o ZGB vodi. meni se pokazala jako dobra Eucerinova kolekcija s plavim cepom s [ur=http://www.eucerin.de/trockene_haut/urea_pflegepraeparate.aspl]urea[/url]. narocito za ruke i ono sto je meni bitno nije masna, vec bas vlazi kozu. inace i BC je atopicar, zimi, a redovito koristimo stelatopiu od mustele. nama se pak ona pokazala super, jer od avene je jos jace pocrvenio, ako i od a-derme :/

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

zeznula link

Datum pristupanja
    Nov 2005

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

s obzirom da smo moja djeca i ja isprobali skoro svaku kremu za suhu/isušenu/atopičnu kožu, i s obzirom na vaša iskustva sa svim tim kremama, moram reći da je uspjeh relativan pojam. znači, ne mora biti da će za vašu kožu biti dobro ono što je dobro za našu i obratno. mi smo isprobali sve: exomegu, stelatopiu, stelatriu, avene neštozaatopičnukožu, wolfa, bioderm, niveu... sve je pomagalo otprilike oko 2 dana, nivea nešto duže. sad ni ona više ne pomaže.

prebacujemo se na melem.

i još nešto: s obzirom da ja mažem izrazito suhe ruke neutrogenom i da se poboljšanja vide, mislite li da bi i ona pomogla/jeste li ju isprobali na licu?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

salzem se s svi msto si rekla za kreme. i mi smo isprobali vecinu koju si ti nabrojala. love smo potrosili more, dok je kod BC bio u upalnoj fazi. ali svako na kraju nadje svoju dobitnu kombinaciju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a iznutra? nitko nista?

moji piju masne kiseline za djecu, otad nikakvih poblema, a bilo je uuuuh

cak ne moramo ni mazati katkad

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa
    i još nešto: s obzirom da ja mažem izrazito suhe ruke neutrogenom i da se poboljšanja vide, mislite li da bi i ona pomogla/jeste li ju isprobali na licu?
    Imas sad u DM-u vise proizvoda od Neutrogene, bas sam jutros vidjela, mozda ima i nesto sto moze na lice (nisam zagledala).

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivana7997 prvotno napisa
    a iznutra? nitko nista?

moji piju masne kiseline za djecu, otad nikakvih poblema, a bilo je uuuuh

cak ne moramo ni mazati katkad
    Koje masne kiseline? To bi meni trebalo. Ja se skoro stalno perutam.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mojim rukama ni Neutrogena nije baš puno pomogla .

I ja čekam info o masnim kiselinama.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

probajte jesti više plave ribe, npr. Mislim da su prirodne varijante uvijek bolje od tableta

neutrogena posoji i za lice, ima cijela linija, krema, gel za pranje lica, maramice za skidanje šminke....

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa

neutrogena posoji i za lice, ima cijela linija, krema, gel za pranje lica, maramice za skidanje šminke....
    jel ima u DM-u? ja nisam vidjela, osim onu za ruke.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj ivana7997 prvotno napisa
    a iznutra? nitko nista?

moji piju masne kiseline za djecu
    i mi smo, od child life-a, essential fatty acids. nikakvih poboljšanja što se tiče kože, ali trošimo za imunitet.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ima u dm, barem je bilo prije par godina kad sam ja kupia. mislim da sam i poslije višala. naranđasto je pakiranje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •