u prirodi postoje zivotinje koje su biljojedi, a takodjer im je tijelo sastavljeno od misica pa im ocito nije potrebno meso da bi prezivjeli i pritom bili zdravi i normalni, ne?selena prvotno napisa
enchi, koliko se ja mutno sjecam iz povijesti, ljudi su bili prvo sakupljaci, a tek onda lovci.
i biljojedi obicno imaju dugacka crijeva, imaju ih i ljudi, pa bi prema tome i mi trebali biti biljojedi, a evo jedan podatak sa stranica prijatelja zivotinja :
Ljudsko probavilo nije stvoreno za probavu mesa. Dok je crijevo mesoždera relativno kratko (3 dužine tijela) i glatko iznutra, ljudsko crijevo je 12 puta duže od tijela te duboko obavijeno i naborano. Kako nema vlastita vlakana, meso se prilično teško miče kroz dugo, smotano ljudsko probavilo. Prije nego stigne do kraja probavnog trakta postaje trulo i otrovno za organizam. Usporedimo sad čovjeka i konja. Konj spada u biljojede, vegetarijance. Da su ljudi veličine konja imali bi probavilo 1,5 puta duže od dužine konjskog.Za razliku od prirodnih mesojeda koji mogu pojesti prekomjerne količine zasičenih masti bez opasnosti da dođe do začeplenja arterija, kod ljudi, kao i biljojeda, zbog zasićenih masti u prehrani dolazi do razvoja arteroskleroze.iako na stranici ima svasta, ima i nesto s cime se bas ne bih slozila, jer mi zvuci ipak malo pretjerano :Psi i mnogi drugi mesojedi imaju monokromatski vid. Biljojedi, uključujući i ljude, vide u bojama da bi mogli zapaziti obojeno voće na lisnatom grmlju ili drveću. Pas mora jedino vidjeti miče li se što ili ne.
Mlijeko žene dojilje, koja jede puno mesa, sadrži tako veliku razinu otrovnih tvari da bi je, u slućaju da je eksportiraju u SAD, FDA (Food and Drugs Administration) zaplijenila i odredila za uništenje.