Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Da li pretjerujem?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Da li pretjerujem?

Čitam sve vaše teške priče i onda mislim da pretjerujem u mislima koje me razdiru posljednjih dana. Jer čini mi se da se približavam vama. Ukratko, u braku smo osam godina, on je dobar, djeca ga vole, prema meni je OK, mada više živimo u nekom bratskom odnosu. Prije nekog vremena umrla mi je mama s kojom sam bila izuzetno bliska, bila je moja najbolja prijateljica. Prije nje, nedavno mi je umro tata. Oni su mi značili gotovo više od njega jer su mi bili potpuna podrška i sigurnost koju mi on ne daje. Naime, on je cijelo vrijeme, a tako je i sada radio po cijele dane, a ja sam vrijeme provodila sa njima. Sad više njih nema, ja sam potpuno sama sa mojim klincima, i jako mi je teško. On nije ni pokušao nešto promijeniti s poslom, s obzirom da se njegovo cijelodnevno izbivanje financijski uopće ne isplati, a moja djeca imaju tatu na kapaljku i mamu koja se ubija da im ga nadoknadi. I ja radim odgovoran i stresan posao, no on često trpi samo da im se više posvetim. Po ljeti čak znam izvući i po mjesec i pol da sam s njima. Njemu privatnik daje 2 tjedna. Sada sam bila dva tjedna na slobodnim danima s djecom, a on je svoj treći slobodan tjedan u godini trebao ići na skijanje sa starijim. Dan prije polaska mali se razbolio, on je poludio, kao neko nezrelo dijete, rekao mi je da ne zna kako će to podnijeti, jer je to očito povezao sa planiranim dopustom od posla na kojem ima problema. Ja sam mu tada rekla da ode sam, jer ne mogu gledati kako to tako teško podnosi. Čak sam mu predložila da idemo kasnije svi zajedno, nije htio ni čuti. Ja ne skijam, imam bebu koju čuvam dok on skija, a kad smo bili prošle godine sami na skijanju žalio se da mu je dosadno skijati sam. A ja sam namjerno željela da smo sami jer je to malo dragocjenog vremena koje možemo posvetiti svojoj djeci. A znate da kad ste u društvu, to ne možete. I tako moja dragi sad uživa na mondenom skijalištu sa društvom u kojem nitko nema djecu, uzgred nemamo love, išao je u minus za to, a ja sam sa dvoje djece doma poluluda, umorna i jadna jer njemu nije jasno u čemu je problem. Jako teško podnosim smrt mame, borim se sa mlađim djetetom i često se ne sviđam sama sebi više kao mama jer sam u užasnom stresu. I zato mi nije jasno da me mogao ostaviti bez problema, u takvom stanju. Kao potrebno mu je da se odmori od svega.Valjda i od nas. Jer meni izgleda ne treba odmor od svega. A najviše me boli, da je od svoja tri slobodna tjedna jedan mogao ukrasti od djece. Sada kad dođe morati će odrađivati nekoliko vikenda, i djeca ga opet neće viđati. Osjećam se loše, iskorišteno, bila sam već kod psihijatra. Ne želim da sve propadne, ali stalno mislim, kada bih se ja počela ponašati tako, sve bi išlo k vragu. Djetinjast je i sebičan, očito ne tako dobar tata kao što sam mislila, muž da i ne govorimo. Jer ja brojim sate koje nisam sa mojom djecom. A on i kad je slobodan stalno pita s kime ćemo se družiti. Eto malo sam vam istresla svoje probleme. Posljednjih dana razmišljam kako je ovaj njegov odlazak na skijanje možda i početak našeg kraja. A zaista ne želim to. Da li pretjerujem?

petraa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Zbilja mi je to sebično i neodgovorno. Baš je gnjusan. :shock:

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nisi li ga sama poslala na mondeno skijalište?

Da mi MM na nos ide sigurno ga ne bih poslala na odmor u planine već bih ga se drugačije riješila, a da smo ga željni i da trebamo pomoć djeca ili ja ni tada ne bi skijao već bio doma s nama.

Stezanje remena, kakvo skijanje?

boškarin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mislim, baš nezrelo od njega.Ti imaš troje djece, a ne dvoje.
    Žao mi je zbog tate i mame, ja te razumijem ,moja mama i ja imamo takav odnos,i kad je oboljela od karcinoma, ja sam bila poluluda.
    Što se tiče mistera , sjedni kad se vrati i porazgovaraj s njim u miru pa se probajte dogovoriti kako dalje. Sav teret nosiš sama na svojim leđima i to te ubija.
    Drži se

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Posljednjih dana razmišljam kako je ovaj njegov odlazak na skijanje možda i početak našeg kraja. A zaista ne želim to.
    pa reci mu to. (pitanje je prije svega što ti želiš ? želiš li život kakav je bio do sada?)

da sam na tvom mjestu posadila bih ga ispred sebe, veče kad bi se vratio (ili sutradan u pogodnom trenutku, kad djeca spavaju) i mirnim tonom bih mu objasnila - otprilike - sljedeće: da sam itekako svjesna da puno radi (a da ne bude zabune dodala bih da mislim da ni moj posao kućanice i full time mame nije za zanemariti), da sam i svjesna da mu je trebalo odmora i da se radovao skijanju. kad je već otišao na skijanje - da ću to halaliti (oprostiti) i da se nadam da mu je bilo lijepo i da je napunio baterije. ALIIII da i pored svog razumijevanja i suosjećanja prema njemu, jednostavno ne mogu pregristi kako se on ponašao kad je saznao da zbog djetetove bolesti ne bi trebao ići na skijanje. niti mogu pregristi da je na kraju otišao, ostavši mene s bolesnim djetetom (ne znam jel ti se barem sad javlja i jel se raspituje za dijete ?), a nikako ne smatram da je zbog njegovog gušta (koliko god mu je potreban) bilo potrebno ići u minus. koliko para toliko muzike. nismo mala djeca koja vrište za lizalicom.

rekla bih da zbog tih svih osjećaja i misli u glavi (a dodala bih da uopće ne spominjem kako se osjećam zbog roditeljeve smrti) - osjećam to što osjećam, kao da je početak kraja. da to ne želim - da želim ići kod bračnog savjetnika, jer ovako više ne ide. a on nek se malo sabere, da ćeš ti zakazati termin, pa nek onda fino objasni kako si on zamišlja zajednički život. jer ovo nije vidjelo z od zajednice (radi stalno, a i kad ne radi nema ga na durbin, tj. odlazi sam na odmor).

iz primjera koje ja poznam, a slične su tvojoj sadašnjoj, moram ti reći da ako žensko ne lupi šakom o stol - neće doći do promjene. a znam ih dosta koji su se pomirili s takvim načinom života, da muža nikad nema jer lafo jako puno radi (pa bi se onda kasnije saznavalo da za tolikim prekovremenim radom nikad nije bilo tolike potrebe) ili odlazi sam na odmore ( ).

a što se tiče raskida, iskreno rečeno, da se radi o čovjeku koji je divan otac, još bih i pregrmila neke stvari i ponašanja prema meni. al ako djeca od te osobe ionako ništa nemaju - onda bi raskid trebao biti lakši. onda znaš da si uistinu sama s njih dvoje - onda si posložiš život onako kako tebi odgovara (ionako već sad sve sama hendlaš) i ne očekuješ više ništa (a smirenija si i time i bolja majka svojoj djeci). jer to očekivanje je u biti ono što ubija.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Hvala svima na riječima podrške. Opisale ste upravo ono što i sama osjećam. Posebmo ono o očekivanjma. Ovih dana prolazim jednu katarzu, a njemu sam poslala mail u kome sam napisala sve ono što mislim. Bio je zaprepašten. Kaže da ne može više skijati, želi se vratiti, govori mi zašto mu to nisam rekla u facu, da je on očito glup. Ja se duboko nadam da će ovaj njegov potez koji mi se činio početkom kraja, biti možda i početkom nečeg boljeg. Samo ako je shvatio. Jer je dobar tata, zna im se posvetiti, doduše, najčešće na moju inicijativu, ali dobro....I sretni smo kad smo svi zajedno, mada je to rijetko. Nadam se da će postati češće. Hvala vam na podršci zbog koje sam shvatila da ne pretjerujem, jer stalno sam se nekako pitala....
    To mi je dalo i snage da se postavim ultimativno i kažem da mi je dosta.
    Možda nam je to i trebalo, na moj teret, no dobro.....
    Pusa svima.......

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

sretno!

zelim ti/vam puno hrabrosti i mudrosti!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Baš sam htjela reći da trebate pričati. Ne znaju oni čitati misli... Sretno! Nadam se da će se stvari popraviti

Girica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Sretno draga!

Kod mene je bila slična situacija, a sad je još gora.
    Za mene su stvari već tragikomične.
    A tko zna, možda se i ja javim s lijepim vijestima?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •