-
teško se dogovoriti unaprijed, jer ne znaš koja će ekipa biti na porodu, a "dogovoreni" porod nisam htjela
zato sam se pokušala dogovoriti na početku poroda, sa osobljem koje se zateklo, no nije baš išlo
Moj prvi porod je završio tako kako jeste, jer sam se naivno pokušala dogovoriti, i popustila prvom obećanju kako će me dr. obavijestiti i objasniti kad dođe vrijeme za to.
Ono što sama sebi sada i vjerojatno nikada neću moći oprostiti, je što sam vjerovala i imala naivno povjerenje u zdravstveni sustav. Sada mogu imati povjerenja samo u konkretnu osobu, iz konkretnih razloga ili eventualno steći to povjerenje u konkretnom razgovoru. Ako ti intucijija kaže da smrdi, onda se nemoj pokušati naivno uvjeriti da nije tako, jer eto položili su zakletvu. Drugi puta sam to namirisala iz prvog pokušaja dogovora, kod onoga samo se tu potpišite, a i na temelju još nekih stvari koje sam čula.
Sada se u Varaždinu sve lakše dogovara, i u budućnoti će se još lakše. Svrha je na kraju postići potpunu suradnju, bez potrebe za prethodnim dogovorima i najavama.
Ali ja sam bila prva koja je odbila položaj kukca, ne znam da li je itko prije mene izričito zamolio da se pokuša porod bez dripa i ostao prvi svojoj molbi sve dok netko ne objasni zašto bi trebalo biti drugačije, primalje su u prvi mah bile iznenađene kako uopće dići taj krevet, itd. itd.
Ono što je sigurno da je osoblju tako teže raditi, ljudi su ljudi i traže linije manjeg otpora, a obzirom da su nam ciljevi različiti, njima brže završiti posao, nama lakše se poroditi - nije lako naći kompromis.
Ali u Varaždinu je sad super kako je bilo, i jako se veselim zbog toga, svaka rodilja sad ima prilične šanse dobiti pristojan tretman (ako ga zatraži).
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma