Pozdrav rode! Čekamo naše prvo dijete, presretni smo i jedva čekamo dan kad ćemo vidjeti našu malu princezu. No, kako se dan poroda približava...frka! Od silnih priča koje sam čula vezanih za čakovečko rodilište NEMA ŠANSE da tu rodim! Rado bih da me netko razuvjeri jer bi mi ipak bilo draže (i ima smisla) roditi u gradu u kojem i živim. Šogorica me uvjerava da će sve biti ok, samo nek se s nekim "dogovorim". Kao npr. ona s dr. T. 300 eura i "sve je bilo stvarno o.k." Kasnije joj je još sva zahvalna nosila cvijeće, bombonjeru i parfem Takve mi stvari nisu jasne. Išla je na "preporuku", odn. tarifa se znala tako da se pozvala na osobu koja joj je i preporučila dotičnu dr. Odlučila sam da takvo što ne dolazi u obzir. Iz principa...da bi na kraju bilo "od svojih principa ne budeš imala previše koristi". I stvarno je tako. Baš sam danas srela frendicu koja se porodila prije mjesec dana. Rekla mi je: "Draga, ne budi luda. Evo ti broj od doktora, dogovori se". Ona je išla po nekoj tarifi od 500 Kn. Sjajno! Ovaj je još i povoljniji! Pouzdano mi tvrdi da je i cura koja je rađala u boksu pokraj nje imala "dogovoreni" porod. Spremila je moja I. i kave za sve babice (zna žena kako to ide, to joj je bio treći porod). Ja se pitam, drage moje žene, jesmo li mi te koje potičemo mito ili jednostavno nemamo izbora? Ne želim biti zanemarena i šikanirana usred poroda, želim da s mojom bebom i sa mnom sve bude dobro...Ne želim da se nešto izjalovi zbog "mojih principa". Ali, to zaista nije u redu! I pitam se na koji način bi se tome moglo stati na kraj jer sigurno nisam tip koji će reći da se za tih par dana u bolnici isplati progutati sve, spremiti lovu i ne stvarati si dodatne probleme. Bi li se isplatilo sve te ljude javno prozvati? Imenom i prezimenom...kao i one koji su novac dali? Ne znam. Vjerojatno ne. Tako je to već godinama, navodno. Mi se spremamo za Varaždin naivno se nadajući da tamo toga nema.