Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 200

Tema: Rodilište u Čakovcu

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Re: Bok..

evo, od prozivanja pojedinaca imenom i prezimenom nejasni su mi vise komentari tipa:

Citiraj zrinska prvotno napisa
    Evo prije nekoliko dana rođakinja rodila u čk-rodilištu. Mučili je skoro pa i cijeli dan.
    pa kako su je to mucili :? sta su joj radili?
    znam dobro sta znaci dug porod (nazalost) al ne mogu reci da me netko mucio.. a ako pak je rijec o necem drugom onda bi bilo zgodno napisati o cem se tocno radilo jer kad zena procita takvo sto.. uf. sasvim nepotrebno.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da su same rodilje nedovoljno informirane o porodu uopće, a kamo li o prirodnom porodu.
    Velika većina dođe u bolnicu s prvim trudovima i čeka da ju doktori čim prije porode, a najbolje bi bilo da ona pritom ništa ne osjeća i ne treba puno surađivati. I nek sve bude brzo.

I onda kad ginekolozi naprave dobru stvar, ondosno puste rodilju da prirodno prolazi trudove - onda najčešće ispadne da su je ostavili "samu da se muči"

Mislim, ja imam jako puno toga protiv rodilišta u Čakovcu, ali vidim da nisu uvijek oni ti koji su u krivu.

Informirana i pripremljena rodilja će biti sretna ako je ostave na miru i ne diraju satima, ne daju joj drip, ni ljekove protiv bolova, ako nema 5 doktora i 3 babice oko nje kad rađa koji navijaju i upleću se u tok poroda - a neka druga će reći da joj nisu htjeli pomoći i da su je "mučili" satima.

Pa ti sad znaj.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hi,curke,ja nova tu!Pratim sve ovo već dosta dugo,naime,relativno sam friško porođena.I dok to čitam, imam osjećaj,da sam rodila u nekom drugom Čakovcu.Rađala sam dugooo,al ne mislim,da me itko mučio il maltretirao.Na porodu mi je bila sestra Karmen(sve najbolje),sestra Marija(također pohvale),te dr Topličanec.Sve je bilo super,od masiranja bolnih leđa,do strpljenja osoblja(a trebalo je).Nikome ništa platila i nisam imala ništa dogovoreno.

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Re: Bok..

Evo prije nekoliko dana rođakinja rodila u čk-rodilištu. Mučili je skoro pa i cijeli dan. Od novosti ni n. Dok s druge strane prijateljica, pred mjesec dana rodila. Super iskustvo. Samo što je platila za to svoje super iskustvo. Pitam se, pošto planiram trudnoću, što mogu očekivati?!! :shock:

bokić.A kome je ona platila ?? :shock: Lječniku??

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Stjenica prvotno napisa
    Hi,curke,ja nova tu!Pratim sve ovo već dosta dugo,naime,relativno sam friško porođena.I dok to čitam, imam osjećaj,da sam rodila u nekom drugom Čakovcu.Rađala sam dugooo,al ne mislim,da me itko mučio il maltretirao.Na porodu mi je bila sestra Karmen(sve najbolje),sestra Marija(također pohvale),te dr Topličanec.Sve je bilo super,od masiranja bolnih leđa,do strpljenja osoblja(a trebalo je).Nikome ništa platila i nisam imala ništa dogovoreno.
    Prema mom saznanju ti si imala najbolju ekipu - pobornice prirodnog poroda.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ako,tržiš, da ti od kuće dolazi doc, sama logika govori,da moraš nešto dati.Pa nece neko tamo biti 24h,jer se nama hoće.Al zašto? Nit me ko tukao,niti vrijeđao.A,ako ne platite,neće vam dijete izvadit?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A.A,ako ne platite,neće vam dijete izvadit?

i ja sam za to da postoji zakonska mogućnost da se doktoru/babici plate prekovremeni sati (jer rodilja želi njihovu prisustvo pri svom porodu)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

[quote="MGrubi"]
    i ja sam za to da postoji zakonska mogućnost da se doktoru/babici plate prekovremeni sati (jer rodilja želi njihovu prisustvo pri svom porodu)
    u svakom slučaju, isto kao i da se može platiti da dođu na kućni porod

zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Odgovor

Pod mučili mislila na neljubazost sestre koja je bila izuzetno bezobrazna, doktor koji joj je govorio da ne želi surađivat... :? Pojedinosti točne ne znam. Rado će joj prenjeti nek svoje iskustvo napiše na forumu. A što se tiče plačanja, platila doktoru jer je baš njega željela na porodu.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nek traži povrat novca jel nije bila zadovoljna uslugom

zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moje je mišljenje da ako nekog želiš van njegovog radnog vremena onda moraš i platiti. Barem mi se to čini fer. S druge strane sumnjam da bi te ostavili bez nadzora ili te zakidali ako im ne platiš. Pa ipak su položili neku zakletvu...

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa ipak su položili neku zakletvu...
    Sorry, moram

IvanaSara

Početno

možda imate koju informaciju o plaćenom carskom rezu u čakovcu

zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nažalost...

zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Poslid, nažalost ne kužim... :?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa
    Pa ipak su položili neku zakletvu...
    Sorry, moram
    kužim ja
    prvo sam mislila ovako kao ti Zrinska, a onda nakon buđenja u stvarnosti kao Poslid

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj IvanaSara prvotno napisa
    možda imate koju informaciju o plaćenom carskom rezu u čakovcu
    kopiram odgovor moderatorice na nedavno postavljeno slicno pitanje:
    zbrasic wrote:
    Znas li koliko bi to uopce moglo kostati? (mislim u hrvatskim uvjetima, a ne kolko kosta vani)
    svaki post u kojem se odgovara na ovo pitanje ciframa, bit ce izbrisan. takodjer, ukoliko topic ode u ovom smjeru, bit ce zakljucan. ako bas morate, posaljite si privatne poruke.
    pravila rodinog foruma iskljucuju komentiranje i podrzavanje nezakonitih postupaka. molim da se toga drzite.
    molim da se suzdrzite od komentara i rasprava o placanju lijecnickih usluga 'ispod stola' jer je to mito i korupcija i kaznjivo je hrvatskim zakonom. hvala

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Poslid, nažalost ne kužim... :?
    To ti je onaj smjeh kad ne znaš dal da plačeš il da se smiješ.

Draga Zrinska, da se oni drže te zakletve, ne bi mi nikad imali ovakve i slične topike. Možda nam čak ni ova Udruga ne bi postojala.

zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Istinu zboriš, ali imak u nadi je spas.. .Barem za mene koja još nije tamo rodila

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

uz sve komentare sa foruma, imaš dobre šanse unaprijed se pripremiti i dobiti ono što hoćeš

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Drage moje djevojke , sadašnje i buduće mame ... Mislim da smo ovdjenešto krivo shvatile .. pošto sam ja potaknula ovu temu , a nisam napisala detalje , evo da pojasnim što sam zapravo htijela reći glede famoznog plačanja. Vi nećete doći u bolnicu a da vas netko ne porodi jer , pa oni to moraju ne???? zato su mi prijašnji komentari malo smješni...a lječnik koji je dežuran (ne "unajmljeni")je onaj koji će vama biti na porodu , ako se prethodno ne dogovorite s nekim drugim lječnikom ("unajmite ga") . Činjenica je da će svaki lječnik , ako se njega traži da izvan svog radnog vremena dođe na porod rodilji , tražiti neku naknadu ( naznam dali ima zakonsko pravo , u to ne ulazim , ali je bitno da je to njegova DOBRA VOLJA , jer on NIJE DUŽAN doći izvan svog radnog vremena - u svakom slučaju. ) Samo sam htijela napraviti usporedbu ljubaznosti i slušanja zahtjeva rodilje kada rodilja "unajmi lječnika na porod" i kada ga "ne unajmi". - pa sam paotaknuta time stavila na ovaj forum iskustva meni bliskih osoba , koje imaju po 2 klinca. Komentirat ću iskustvo , moje znanice (30god) koja je imala izuzetno loše iskustvo sa tim rodilištem kod prvog poroda . A kod drudog , kaže ona "sam znala" - dogovorila se sa doktorom xx , platila za dolazak na porod izvan njegovog radnog vremena , ali tada ljubaznosti sestara i doktora nije bilo kraja!!! Eto to je ta usporedba koju sam htijela iznjeti. A ne ona - platit ću da mi doktor bude na porodu :shock: , pa mislim dežurni doktor je u svakom slučaju na porodu , pa neće vas poroditi vodoinstalater . Eto toliko od mene. Ako moderator ne želi , nećemo više pisati o tome

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Dakle - možda će biti nešto više ljubazni i slušati vas ako " unajmite " doktora Ne radi se o nikakvom podmičivanjuuuuuu!!!!!!!!!! ALI ako nešto daš - znaš da će te gledati drugačije. bez uvrede bilo kome .

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne porađa doktor , nego žena rađa, on samo nadgleda da zna intervenirati u slučaju komplikacije, sve ostalo je ženion posao 8)

jedna moja poznanica je platila dr. 500€ da joj 100% dođe na porod ,
    nije došao, i nije vratio novce, a slovi kao neki stručnjak i sl..

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    ne porađa doktor , nego žena rađa, on samo nadgleda da zna intervenirati u slučaju komplikacije, sve ostalo je ženion posao 8)

jedna moja poznanica je platila dr. 500€ da joj 100% dođe na porod ,
    nije došao, i nije vratio novce, a slovi kao neki stručnjak i sl..

kolikoooooo?? ajme :shock: - znam da ne porađa doktor - pa ali valjda mu je dužnost biti pokraj?! :? ili

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

"unajmila" ga je , da bude sigurna da će biti s njom iako nije njegova smjena,
    bio je dežurni doktor asistirao , ali nije on

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

još nešto - pričala sam sa svojim ginekologom o prisustvu na porodu i veli on da dolazi u svakom slučaju , u bilo koje doba i NE TRAŽI NIKAKVU naknadu - doduše on je u vž - privat , dr,pitner najbolji ginić po mojem dojmu

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    "unajmila" ga je , da bude sigurna da će biti s njom iako nije njegova smjena,
    bio je dežurni doktor asistirao , ali nije on
    stvarno belsavo , ne kužim zašto nije došao .. pa jeli ga kontaktirala kasnije ??!!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nisam pitala dalje, ostala sam paf

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da, moja kolegica je isto platila, onda je još to bilo 500DEM privatniku koji prilično hvaljen, da joj dođe na porod - pa nije došao, odnosno došao je pozdravio, i otišao.
    Ona je imala jako težak porod, mislim da su joj bebu okretali u toku poroda (vaginalno nekako, ne sjećam se detalja), bio je i vakum, a to je odradila ekipa koja je bila dežurna po rasporedu.

Mislim da je to najgora moguća situacija: dr. ti pruži nadu da će ti biti oslonac, jer je to tvoj dr. u kojeg imaš povjerenje, a onda te iznevjeri i sve nade padnu u vodu. I to u trenutku kad žena treba biti smirena, staložena, pribrana i hrabra. Mislim da tako može i poremetiti tijek poroda, vjerojatno se osjećaš kao da te u trenutku kad najviše trebaš ostavi neka bliska osoba u koju imaš povjerenja.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

joj cure, a ja za malo više od mjesec dana imam termin!
    sva u strahu i trepetu! ma ništa, "unajmit" ću ja bodyguarda da me paze i maze i samo onda nek mi nest ne bude po volji! bit će svega i svačeg

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj nn24 prvotno napisa
    joj cure, a ja za malo više od mjesec dana imam termin!
    sva u strahu i trepetu! ma ništa, "unajmit" ću ja bodyguarda da me paze i maze i samo onda nek mi nest ne bude po volji! bit će svega i svačeg
    da , ili umjesto muža odvjetnika

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj inikaaaaaa prvotno napisa
    još nešto - pričala sam sa svojim ginekologom o prisustvu na porodu i veli on da dolazi u svakom slučaju , u bilo koje doba i NE TRAŽI NIKAKVU naknadu - doduše on je u vž - privat , dr,pitner najbolji ginić po mojem dojmu
    molim te da nam samo javiš kako ti je protekao porod s obzirom na gore navedenu konstataciju. nadam se da je stvarno tako.
    kada ti je termin ako smijem pitati?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

btw. i ja znam za slučaj gdje je prisustvo na porodu plaćeno, a doktor se nije pojavio ( isto vrlo poznati).

a kako god okreneš takva plaćanja meni je to mito ili u krajnjoj liniji stjecanje dobiti koja se ne oporezuje niti igdje vodi ( ne znam kako bih to drugačije napisala).

roditi i onako moram, a platiti sigurno neću nikome da me dvaput dođe pogledati i potapšati po ramenu, a pogotovo ne svote koje se ovdje navode

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa
    molim te da nam samo javiš kako ti je protekao porod s obzirom na gore navedenu konstataciju. nadam se da je stvarno tako.
    kada ti je termin ako smijem pitati?
    tek planiram zatrudnit .. pričala sam na posljednjem pregledu prije tjedan dana s njim o tome .. znaš .. paničarka se želi što bolje pripremiti

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

tek planiram zatrudnit .. pričala sam na posljednjem pregledu prije tjedan dana s njim o tome .. znaš .. paničarka se želi što bolje pripremiti
    ako je tako, ajd ti onda prvo zatrudni, pa "prezivi" trudnocu, a onda na porod, a?

zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nisam ni ja mislila da te samu tam ostave, ali po meni nije fer upravo ta razlika ljubaznosti... Što dobivaju žene koje nisu u fin. mogućnosti platiti???
    I još nešto da ne duljim...Čula sam da privatnici kao ni ginići koji rade u ambulanti više ne mogu ili ne smiju gore na odjel??? Istina?? :?

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čula sam da privatnici kao ni ginići koji rade u ambulanti više ne mogu ili ne smiju gore na odjel??? Istina?? :?
    Istina.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Čula sam da privatnici kao ni ginići koji rade u ambulanti više ne mogu ili ne smiju gore na odjel??? Istina?? :?
    Istina.
    osim ako...
    doso, bio, otisao..
    vidjela..

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da Varga i Golubić već godinama ne mogu u rađaonu.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Meni je Golubić rekao ne može on u rodilište...

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

to je meni tak bezveze. mislim da doktor koji ti vodi trudnoću ne asistira na porodu. čisti nonsense

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da, ne bi smjeli.. no, kao sto rekoh..

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Dr. Pitner radi u bolnici u Vž, pa ne znam kak može paralelno raditi i doma u ordinaciji. Koliko ja znam on to radi na crno. Mojoj kolegici je prije 5 godina pratio trudnoću i naplatio joj je 500 DEM da joj dođe na porod.

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Dr. Pitner radi u bolnici u Vž, pa ne znam kak može paralelno raditi i doma u ordinaciji. Koliko ja znam on to radi na crno. Mojoj kolegici je prije 5 godina pratio trudnoću i naplatio joj je 500 DEM da joj dođe na porod.
    neznam draga .. znam da ima privatnu ordinaciju , smio ili ne (uvijek dobijem račun sa potpisom i žigom) i isto tako znam da je paralelno voditelj rodilišta u varaždinu .

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Cure, ako već mislite nekoga unajmiti, unajmite si radije dobru babicu. Dr ionako samo stoji sa strane zadnjih 10 minuta, a babica je uz ženu od početka do kraja, ako treba i 12 sati, donosi vodu, masira međicu, drži za ruku i razumije potrebe žene koja rađa. Dr ti treba samo ako porod pođe po zlu, a u rodilište se ne ide sa stavom da će bilo što poći po zlu. Prema tome, ne treba unaprijed razmišljati o doktoru jer ti 99% uopće neće biti potreban. A sitnice poput šivanja će ionako uvaliti specijalizantu. Oboružajte se dobro educiranom pratnjom, bio to muž ili netko drugi tko će biti vaš glasnogovornik u teškim trenucima. Naučite tehnike disanja i prepustite se čarima prirodnog poroda, bez da razmišljate hoće li se željeni dr pojaviti ili ne.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Bravo,Elinor.Žene nikako, da shvate. I ja sam do prije poroda bila uvjerena, da porađa doktor.Slažem se,da ženino tijelo vodi porod,ali tu su primalje desna ruka,a dr samo stoji.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

istina ovo što kažete.
    I ja sam prije prvog poroda mislila da je uz rodilju dr.
    Ne samo da ga nije bilo, nego ono malo što se pojavio, zabrljao je što se zabrljati dalo. A što je suflirao iza pravana (ili je primalja radila na svoju ruku ne znam) su isto zbrljali.
    Na drugom porodu sam se dogovarala s primaljom, koliko je bilo moguće, i bilo je prema mojim željama većim dijelom, jer je ona na kraju kod nekih postupaka skrenula pažnju ginekologu koji su moji stavovi, pa je on onda postupio tek nakon mog pristanka.
    Ma bili su mi dobri, globalno gledajući.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Rodila sam prije 6 mjeseci u Ck i jako sam nezadovoljna. Prema meni su se ponasali kao prema nekoj klinki koja kao ne zna zakaj je dosla u bolnicu. Doktorica koja me zaprimila nije se pojavila od pola 10 navecer do oko 5 ili pola 6 ujutro kad je bebi vec bilo lose i kad su poceli padat otkucaji. Nafilali su me raznoraznim lijekovima (drip, analgetici...) bez da su mi ijednom rekli sto mi i zasto daju. Toplicanec je stisala moj EKG jer joj je smetao tako da sam cijelo vrijeme slusala zenu koja je bila u susjednom boksu i zbog koje je Toplicanec dosla van radnog vremena. Tek kad je ona rodila, babica me dosla pogledati i shvatila da nesto nije u redu i da treba probudit moju doktoricu.
    Da ne duljim, zavrsila sam na carskom i bebu su ozivljavali.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

joj joj, jao

zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Bokić..

Nadm se da je s bebam sad sve ok. :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu