Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Zaprimanje u rodilište?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Zaprimanje u rodilište?

Planiram rodit na SD-u; veći dio trudova odradit doma; i sad mi se nameće pitanje kakav je prijem u samo rodilište i da li u tom dijelu smije biti i tata i odgovarat na postavljena pitanja ili to moram obavit sama?
    Imaju li gdje navedena ta pitanja da ne moram tamo razmišljat puno i prisjećat se što je kad bilo?
    Zapravo meni treba opis što se događa kad im banem na vrata da sam došla rodit? Prvo pregled ili zaprimanje?
    (jooooj )

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

zvoniš. pričekaš da netko otvori vrata. ako si prvorotkinja a gužva je onda te zamole da pričekaš trenutak, nije ti hitno (ja sam čekala ispred vrata skoro sat vremena )
    ulaziš, tata ostaje u čekaonici. ideš na ctg i pregled. onda ti postavljaju tonu pitanja...bla bla bla. (može se dogoditi i obrnuto ako su doktori u velikoj gužvi) nakon toga ideš u predrađaonu. tamo odrađuješ preostali dio trudova dok ne budeš spremna za rađaonu. kad te prebace tamo onda ti dolazi pratnja pravit društvo. porod slijedi svaki tren...

valjda se dobro sjećam :/

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa
    zvoniš. pričekaš da netko otvori vrata. ako si prvorotkinja a gužva je onda te zamole da pričekaš trenutak, nije ti hitno (ja sam čekala ispred vrata skoro sat vremena )
    Nisam prvorotkinja ali prvi porod je bio induciran pa ovaj dio nisam proživjela kako sada planiram
    ulaziš, tata ostaje u čekaonici. ideš na ctg i pregled. onda ti postavljaju tonu pitanja...bla bla bla
    Znači ovaj dio odgovaranja na pitanja odrađujem sama :? Zar sad da zbog tih pitanja dođem ipak malo ranije pa da im stignem sve odgovorit :/

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Mercedes prvotno napisa
    Znači ovaj dio odgovaranja na pitanja odrađujem sama :? Zar sad da zbog tih pitanja dođem ipak malo ranije pa da im stignem sve odgovorit :/
    ja ne bih došla ranije, došla bih kad bi zaključila da je to to. i bilo bi me baš briga za njihova pitanja, u krajnjoj liniji, na njih možeš odgovoriti i poslije Glavno da im predaš trudnićku knjižicu i ostale nalaze...lako za pitanja (bar ja tako mislim)

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

meni je puknuo vodenjak, odmah sam usla unutra, MM je ostao cekati.
    trudovi su bili na 2 min, pa sam odmah isla u radaonu, a na pitanja sam odgovarala dok sam prodisavala trudove

isto Sveti Duh

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cijela ova panika jer ne znam da l mm stigne ostavit me u rodilište, odvest starije dijete na čuvanje pa se vratit i stić na vrijeme? Uz opciju da idem u rodilište kad više ne budem mogla disat (ako izdržim toliko) ?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

A zar ne može na ta pitanja da se odgovori ranije? Mislim, pre nego što dođeš tamo da rodiš. Ono, par dana pre?

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno Re: Zaprimanje u rodilište?

Imaju li gdje navedena ta pitanja da ne moram tamo razmišljat puno i prisjećat se što je kad bilo?
    Datum rođenja tebe i muža, vaša zanimanja, brojevi telefona, datum vjenčanja, navodiš lijekove koje si pila ako si pila u trudnoći... to je koliko se mogu sjetiti

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj vanesax prvotno napisa
    A zar ne može na ta pitanja da se odgovori ranije? Mislim, pre nego što dođeš tamo da rodiš. Ono, par dana pre?
    Naravno da ne, pa opće je poznato da podaci moraju biti svježi, inače nemožeš roditi .

To sa pitanjima je tako nepotrebna procedura, u trenutku kada se rodilja mora opustiti oni te drilaju.
    Normalno bi bilo da na ta pitanja odgovorimo prije ili da na njih odgovara otac (ili onaj tko je već dopratio majku na porod).

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

[quote="Frida"]
    To sa pitanjima je tako nepotrebna procedura, u trenutku kada se rodilja mora opustiti oni te drilaju.
    Normalno bi bilo da na ta pitanja odgovorimo prije ili da na njih odgovara otac (ili onaj tko je već dopratio majku na porod).
    kad sam ja došla u rodilište, otišla sam piškiti pa je mm odgovarao na pitanja, al kad sam se vratila s wc-a ja sam nastavila,jer ovaj od panike nije znao datum vjenčanja a i malo se mučio s mojim djevojačkim prezimenom . jadničak, tak mu je bilo neugodno pred sestrom

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mene su u predradaoni pilili s 1000 pitanja dok su mi trudovi bili na 3 minute. Iako sam prije toga 2 sata lezala bez trudova, ali ne, onda im nije bilo fora ispitivat me.
    I svaki trud su morali cekat da prode jer se meni nije dalo pricat pod trudom. Sestra je okretala ocima a mene je to bas zabavljalo.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

jedino pitanje kojeg se sjecam je kad je bila prva menstruacija.
    a moj odgovor: nemam pojima

uopce se ne sjecam pitanja o vjencanju

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Možemo nekako složit listu pitanja (općenitikih koje bi postavili u bilo kojoj bolnici) ? Pa da muž ili već tko je pratnja to sve zapiše na papir koji bi "tutnuli" sestri u ruke da bar malo manje maltretira rodilju?

Znači do sad znamo da pitaju:

Majka
    ime prezime,
    djevojačko prezime
    datum rođenja majke
    krvna grupa
    ?!prva menstruacija
    pretpostavljam kada je pukao vodenjak
    kada su počeli trudovi, koliko često
    je li trošila ljekove (ovo mi nije jasno čemu onda trudnička..... )

Otac
    Ime prezime
    datum rođenja
    datum vjenčanja

sanjaneo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

meni su pitanja postavljali nakon klistira. izgledalo je ovako: ja sam na školjci ispuštala teret a sestra je čučala kraj mene i ispitivala ne ponovilo se nikom

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Joooj mene, pa mislim stvarno, šta reći!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

jesi li pročitala fridinu priču sa SD? Jaaako dobro.
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ighlight=frida

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa
    ako si prvorotkinja a gužva je onda te zamole da pričekaš trenutak, nije ti hitno (ja sam čekala ispred vrata skoro sat vremena )
    :shock: Pa ja bi u tom slučaju rodila ispred vrata

I ne mogu vjerovati za sva ova pitanja. Pa većina odgovora je napisana u trudničkoj knjižici (prva menstruacija, krvna grupa, lijekovi u trudnoći i dr.), a ne znam zašto je važan npr. datum vjenčanja kad se ide rodit.

Mene (nas) su pitali samo kad su počeli trudovi, svako koliko se javljaju i koliko traju. Na sve je odgovorio moj muž koji je uostalom i štopao trudove i bolje znao te podatke
    Ovo se odnosi na rodilište u Dbk, ja ne pomažem savjetima, samo komentiram .

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa
    Naravno da ne, pa opće je poznato da podaci moraju biti svježi, inače nemožeš roditi .
    ne stariji od šest mjeseci

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Cijela ova panika jer ne znam da l mm stigne ostavit me u rodilište, odvest starije dijete na čuvanje pa se vratit i stić na vrijeme? Uz opciju da idem u rodilište kad više ne budem mogla disat (ako izdržim toliko) ?
    a da razmislis o opciji da netko drugi odvede dijete na cuvanje kad ti trudovi postanu redovni i ucestali? ili da ju odvede kad skuzis da je pocelo, ali nije jos tolika frka? a neka prijateljica ostane s tobom ako ti je bed biti sama. jer ako cekas zadnji tren da odes u bolnicu, moze ispasti da si skroz otvorena i da rodis u hipu, kak ce ju onda stici odvesti na cuvanje?

eh da, pitaju i za zanimanja oca i majke, bar koliko se sjecam...

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

I naucite ime lijeka sricati jer moja primalja je tek iz trece uspjela napisti ga pravilno iako je naveden u trudnickoj knjizici , na hrpi nalaza sto sam ih donila sa sobom i sto sam joj bocicu lijeka stavila na stol pod nos.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj bebelina prvotno napisa
    I naucite ime lijeka sricati jer moja primalja je tek iz trece uspjela napisti ga pravilno iako je naveden u trudnickoj knjizici , na hrpi nalaza sto sam ih donila sa sobom i sto sam joj bocicu lijeka stavila na stol pod nos.
    ludnica...

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

E, sad je smijesno , ali onda..

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ispituju o datumima vjenčanja i datumu rodjenja tvog muža i vašim zanimanjima radi prijaveu općinu(rekla nam je to sestra) .ja se nisam mogla se dovoljno skoncentrirat(a nisam imala trudove vec mi je tekla plodna voda) o odgovorima pa je muž uskakao s odgovorima(nisam znala kaj je po zanimanju ni kad smo se vjenčali ).onda je došao dr.(pregled je trajao 2 min i mm je mogao bit prisutan-moj je izasao van jer su nam mobiteli ludjački zvonili pa mu je bilo ).-naravno nije SD već VŽ

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •