Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Homeopatija-alergije-IVF

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno Homeopatija-alergije-IVF

Imam jedno pitanje pa kao nisam znala gdje ga postaviti pokušat ću ovako

Naime, ja sam alergičar (grubog li naziva-kao da sam šugava ) i razmišljala sam da se obratim homeopatu kako bi mi olakšao proljetne alergije (pelud, trave, korovi). Dosta mi je tableta i špricanja nosa.

Međutim, u tu svrh se korisiti cjepivo EPD (inače zabranjeno u Americi) koje ima neka ograničenja nakon ubrizgavanja (paracetamol, zubar i dr.).
    Po korištenju cjepiva trebaju se izbjegavati analgetici na bazi paracetamola i acetilisalicilne kiseline (aspirin, andol,...), ali nitko mi nije znao reći kako ono utječe na terapiju koja se prima za IVF (Gonal, Menopur, Klomifen i ostala ekipa).
    Nakako ću se provući ako dobijem gripu, ali nikako ne želim da mi to utječe na IVF.
    Da li je neko imao slično iskustvo?

:?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jesi pitala nekog kako to cjepivo utječe na trudnoću, nevezano za IVF? Na ovom nekom linku koji prvi iskoči na googleu u kontekstu "EPD" i "pregnancy" (nemam pojma o tome EPD-u itd.), nalazim neki site di neće cijepit žene koje aktivno pokušavaju zatrudnit, iako kao nije dokazano itd. itd. Evo sitea:

http://www.balancedmedicine.co.uk/al.../faqs-for-epd/

Jesi pitala na VV-u? Doduše, znam da je Luči dosta tu konzervativan, savjetovao me svojedobno protiv nekakvih laserskih tretmana (kožnih) u stimulaciji, a mislim da je bilo prije transfera, ali ne mogu stavit ruku u vatru, a bila sam kao pitala reda radi tj. bila sam očekivala odgovor nema problema.

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ina33 hvala.
    Da, to je i mene malo prepalo. Sve mi se vrti oko toga da je bolje izbjeći cjepljenje.
    Na žalost doktori sa VV-a su na odmoru i dolaze tek idući tjedan. Poslat ću homeopatu sastav lijekova i tražiti da mi dostavi konkretan odgovor pa ćemo vidjeti.

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Necu duljiti jer sam dovoljno vremena izgubila u RL objasnjavajuci nekim osobama o cemu se radi tako da vas molim da se informirate prije unistavanja vlastitog zdravlja. Mislim da je to najmanje sto mozete uciniti. Na internetu postoji tona clanaka i istrazivanja, sva upucuju na isto - da nema nikakvog dokaza u korist efikasnosti homeopatije i tzv "sijecanja vode" - to u kemiji ne postoji!

Da "alternativne medicine" kao homeopatija funkcioniraju, ne bi se zvale "alternativnima".

Tu vam pise nesto o tome http://en.wikipedia.org/wiki/Homeopathy meni se sada ne da traziti vise iako sam imala brdo linkova o tome. Koristite google.

Ljudi koje poznajem i koji su ipak pokusali koristiti usluge "najboljih" homeopata i pili njihove "ljekove", nakon odredjenog vremena (kad im je splasnuo placebo efekt) im vise nije padalo na kraj pameti ista takvo ponoviti jer su uvidjeli da im to u najboljem slucaju ne pomaze a prazni djep a u najgorem slucaju unistava zdravlje. Zato homeopati mogu prodavati maglu kada se ne radi o ozbiljnim problemima a kada se radi o pitanju zivota i smrti i teskim bolestima onda kao to nije njihovo podrucje.

Toliko od mene, samo sam vam malo htjela skrenut paznju na te prevarante a vi radite sto god hocete, ne mislim ulaziti u prepirke jer nemam zivaca za to, na kraju krajeva radi se o vasem zdravlju a ne mom i o vasim novcima pa tko voli nek izvoli, naivac se rodi svaku minutu

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Već se jako puno pisalo o homeopatija na ovom forumu.
    Toliko od mene, samo sam vam malo htjela skrenut paznju na te prevarante a vi radite sto god hocete, ne mislim ulaziti u prepirke jer nemam zivaca za to, na kraju krajeva radi se o vasem zdravlju a ne mom i o vasim novcima pa tko voli nek izvoli, naivac se rodi svaku minutu
    To definitivno nije točno.Postoje fakulteti na kojima se školuju ljudi i nakon toga postaju homeopati.Naravno u svakom žitu ima kukolja pa kako to u Hrvatskoj nije zakonom dobro regulirano ima i prostora za one koji nemaju dovoljno škole.
    Ako nekoga zanima o homeopatiji može pročitati i više sa linka u mom potpisu.
    Što se tiče injekcija koje spominješ,ja zanam više o klasičnoj homeopatiji u kojij se u pravilu uzimaju pripravci oralno.Tako da ti ne mogu biti baš od velike pomoći.Što se tiće ne uzimanaja klasičnih ljekova za vrijeme homeopatskog tretmana stvar je u tome da klasični lijekovi mogu poništiti djelovanje homeopatije(jer je puno blaža) te se stoga ne preporučuju.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa
    To definitivno nije točno.Postoje fakulteti na kojima se školuju ljudi i nakon toga postaju homeopati.Naravno u svakom žitu ima kukolja pa kako to u Hrvatskoj nije zakonom dobro regulirano ima i prostora za one koji nemaju dovoljno škole.
    Što se tiče injekcija koje spominješ,ja zanam više o klasičnoj homeopatiji u kojij se u pravilu uzimaju pripravci oralno.Tako da ti ne mogu biti baš od velike pomoći.Što se tiće ne uzimanaja klasičnih ljekova za vrijeme homeopatskog tretmana stvar je u tome da klasični lijekovi mogu poništiti djelovanje homeopatije(jer je puno blaža) te se stoga ne preporučuju.
    Potpisujem sirius!

I samo bi htjela dodati da se moja zdrava i sretna obitelj već dugi niz godina liječi isključivo homeopatijom.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj maxovamama prvotno napisa
    Potpisujem sirius!

I samo bi htjela dodati da se moja zdrava i sretna obitelj već dugi niz godina liječi isključivo homeopatijom.
    Potpisujem!
    I nadodajem samo da liječenje homeopatijom uopće ne mora biti toliko skupo kako navodi mačkulina!

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

pa u svom poslu branila na sudu neke koji su optuženi za nadriliječništvo, pa čitala malo sudsku praksu pa eto govorim sa drugačijeg stava nego vi kao pacijenti.

ja sam jako, ali jako dobro upucena i znam kakvi se ljudi bave homeopatijom. Naravno svi imaju diplome. Ocito se ljudi pale na obrazovanje steceno "vani" a ne pada im na pamet da i tamo ima varalica i izmedju ostalog svakakvih legalnih studija magle.

Takodjer znam kako se dobivaju lijekovi, i u to sam jako dobro upucena ali sada necu o tome. Cajevi od bakica su uglavnom efikasniji od homeopatskih vodica.

Sto god da ti napisem ionako mi nećete vjerovati jer na kraju krajeva bilo tko moze pisati svakakve stvari i ovdje

Nema smisla da ti napisem svoja poznanstva s ljudima koji se bave time i onime sto oni misle o svojim pacijentima da ti nesto dokazem.

Kao sto rekoh samo sam htjela skrenuti paznju ljudima da se ne upustaju u nesto o cemu nemaju pojma (a ja imam koliko god ti mislila da nemam).

I slažem se sa Inom 33 i sa konzervativnim Lučingerom.. nema koristi od nekonvencionalnih oblika medicine.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj mačkulina prvotno napisa
    pa u svom poslu branila na sudu neke koji su optuženi za nadriliječništvo, pa čitala malo sudsku praksu pa eto govorim sa drugačijeg stava nego vi kao pacijenti.

ja sam jako, ali jako dobro upucena i znam kakvi se ljudi bave homeopatijom. Naravno svi imaju diplome. Ocito se ljudi pale na obrazovanje steceno "vani" a ne pada im na pamet da i tamo ima varalica i izmedju ostalog svakakvih legalnih studija magle.

Takodjer znam kako se dobivaju lijekovi, i u to sam jako dobro upucena ali sada necu o tome. Cajevi od bakica su uglavnom efikasniji od homeopatskih vodica.

Sto god da ti napisem ionako mi nećete vjerovati jer na kraju krajeva bilo tko moze pisati svakakve stvari i ovdje
    ili
    Nema smisla da ti napisem svoja poznanstva s ljudima koji se bave time i onime sto oni misle o svojim pacijentima da ti nesto dokazem.

Kao sto rekoh samo sam htjela skrenuti paznju ljudima da se ne upustaju u nesto o cemu nemaju pojma (a ja imam koliko god ti mislila da nemam).

I slažem se sa Inom 33 i sa konzervativnim Lučingerom.. nema koristi od nekonvencionalnih oblika medicine.
    Pa ti si onda stvarno okružena samo varalicama i zlicama.
    Pa si upala u vrtlog negativne energije i sada je za tebe cijeli svijet prijevara.
    Nitko ne kaže da varalica nema. Ali sigurna sam da ih ima i u tvom poslu, jel tako?

Ne znam samo kako ta "beskorisna vodica" snižava temperaturu za 10 min ili liječi bolne upale i emotivna stanja, ako je tako beskorisna.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

To je tvoje pravo.Svatko si bira sam put u životu.
    Činjenica da je homeopatija priznata u mnogo zemalja svijeta kao efikasna i sigurna metoda liječenja.I činjenica je da u mnogim(i zapadnim)zemljama homeopatija i konvencionalna medicina rade zajedno za dobrobit pacijenta.
    I činjenica je da je nama homeopatija pomogla,a mojoj prijateljici(kad smo već na tom podforumu)pomogla da dobije djecu.
    E,sad,svatko bira što je za njega najbolje.Obzirom da sam pročitala "nekoliko" knjiga o homeopatiji i u njima našla smisao,a i da znam kako se proizvode homeopatski pripravci(da,postoje "tvornice"koje proizvode remedije sa licencom i pod kontrolom) ja se ipak nalazim kompetentnom komentirati pozitivno ovu temu.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ja cu samo, po milioniti put na ovom forumu, ponoviti da homeopatiji dugujem svoj dusevni mir. zadovoljna sam korisnica vec 4. godinu, a sto je duze koristim, sve manje imam potrebe za "konvencionalnim" lijekovima i ljekarima.

nadriljekara ima svugdje, a cini mi se posebno mnogo medju onim okicenima titulama. najgora iskustva moje prijateljice nose iz susreta s jednim istaknutim ginekologom kod nas...

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ili

Pa si upala u vrtlog negativne energije i sada je za tebe cijeli svijet prijevara.
    Nitko ne kaže da varalica nema. Ali sigurna sam da ih ima i u tvom poslu, jel tako?

Ne znam samo kako ta "beskorisna vodica" snižava temperaturu za 10 min ili liječi bolne upale i emotivna stanja, ako je tako beskorisna.
    nisam okružena..branila sam optužene i tada mi se iz njihovih usta homeopatija zgadila...
    Proučavala sudsku praksu..
    ali kako navodim.... što god da napišem imate svoje mišljenje kao i ja svoje. Za razliku od vašeg mišljenja i stava ja svoje imam potvrđeno pravomoćnim sudskim presudama

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I činjenica je da u mnogim(i zapadnim)zemljama homeopatija i konvencionalna medicina rade zajedno za dobrobit pacijenta.
    Upravo tako i stoga pozdravljam pokušaje uvodjenja takve prakse i kod nas! A svatko ima pravo na izbor pa tako i u prevenciji zdravlja te liječenju bolesti.

nellyxy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Osobno ne koristim homeopatiju, ali isto ne bih mogla biti tako iskljuciva, oprosti Mackulina, ali na osnovu nekoliko postupaka odnosno klijenata iz tvoje prakse nemoze se suditi o svima....

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ili

nisam okružena..branila sam optužene i tada mi se iz njihovih usta homeopatija zgadila...
    Proučavala sudsku praksu..
    ali kako navodim.... što god da napišem imate svoje mišljenje kao i ja svoje. Za razliku od vašeg mišljenja i stava ja svoje imam potvrđeno pravomoćnim sudskim presudama
    A nikada u svojoj praksi nisi naišla na pravomoćne sudske presude u konvencinalnoj medicini gdje se sudi za "nesavjesno liječenje"?

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

jesam naravno

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ma dobro, ne treba se prepirati. Svatko ima svoje mišljenje i to je OK.

Smatram da se ljudi javljaju na ovoj temi isključivo zato što ih zanimaju iskustva drugih i ovdje ih se može dobiti iz prve ruke i od ljudi koji pokušavaju doći do istog cilja.

A mačkulina se u svom poslu ionako susreće samo sa onima koji su naletjeli na varalice.
    Sigurno nitko neće tužiti homeopatu zato što je zadovoljan tretmanom.

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Cure, cure,... ovo je moja prva tema, a vi tako
    Molim uvažavanje tuđeg mišljenja

Dobila sam odgovor dr. R. na jednom forumu i on kaže: ti lijekovi nisu ni u kakvom srodstvu s induktorima ovulacije, odnosno gonadotropinima, pa se s te strane nemate čega bojati.

Ja sam ipak oprezna pa ću danas predati homeoparu popis ljekova i tražiti konkretno mišljenje. Znate, užašno je teško nositi se s tim da si skoro cijelu godinu osuđen na tablete i sprejeve pa se nadaš drugoj pomoći. Čini mi se da mi sva ta silna medicina šteti nečem drugom i onda imam samo povezani lanac.
    U svakom slučaju, prioritet mi je IVF pa ćemo vidjeti.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Valjda sam se nejasno izrazila - nisam ja s Lučijem uopće pričala o homeopatiji, niti koristila usluge homeopatije, pokušala sam samo dočarat vrlo vjerojatan stav na korištenje bilo čega tijekom IVF stimulacije, a što nije tipa folic plus (mislim na ovo cijepljenje nakon kojeg postoje neka ograničenja, prema onome siteu), ja sam ga konkretno bila pitala mogu li tijekom stimulacije (a prije transfera) na lasersko skidanje madeža po koži trbuha, rečeno mi je da rađe od toga apstiniram (i iskreno, to me začudilo, ali sam bila poslušala, uz uzdah).

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Dobro je cuti razlicite stavove o bilo kojoj temi pa tako i ovoj, zasto odmah napadati neistomisljenike.Homeopatiju ne mogu ni hvaliti ni kuditi jer nisam probala.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo, ja probala homeopatiju, nekakve čajeve za ešerihiju (ako je to homopatija, to mi je miješala neka ZG dr. medicine, homeopat piše na vizitki), i to mi je pomoglo, dobro, vjerojatno je pomoglo u prvoj mjeri zato jer me discipliniralo pit litru tekućine dnevno, tako da ja, ajmo reć', mogu ubrojit to iskustvo u pozitivno. Tebi bih samo ponovila savjet da ih pitaš što i kako s trudnoćom, sumnjam da će ti reći tako specifičan odgovor kao to cijepljenje u odnosu na terapiju za poticanje ovulacije.

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja sam odustala od cjepiva. Nisam imala hrabrosti za nešto takvo jer ne net-u nisam prikupila dovoljno informacija, a homeopat nije imao ranijih iskustava.
    Malo ću poraditi na jačanju imuniteta i nadam se da ću se koliko toliko provući kroz proljetno razdoblje.
    Do ambrozije ćemo još malo istraživati
    Hvala svima na komentarima

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U nedostatku informacija, mislim da bih i ja tako. Sretno!

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Hvala
    Ljubi Anu

ana39 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bebel, ja za alergiju uzimam sprej i inhalator Tafen kao neštetan kod planiranja trudnoće, tako mi je potvrdila i dr. Pavičić u Petrovoj...
    ja ga uztimam stalno zbog kućne prašine (još sam i na ambroziju i tri vrste trava) i stvarno mi je preporodio inače šmrkavi život...

ana39 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

da te ne zbunim, inhalator uzimam jer mi je alergija otišla u blagu astmu,
    (počela sam noću disati na pore )
    ali kapljice su baš korisne i nikakve tablete ne koristim...

ana39 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

e da, Tafen nije homeopatski već čisti "bombončić" ali baš me briga, navodno je jako skup i učinkovit, na recept za 0 kn...na neku foru kroz sluznicu ne dopire u krvotok....ne znam koja kemija se krije iza naziva
    ali kao kroz maglicu mi se čini da je hortikosteroid... :?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

...je, i ja mislim da je Tafen kortikosteroid, fora je u tome što se on može dulje koristiti od onih tipa Operila koje nikako ne bi preporučila jer izazivaju ovisnost i atrofiju nosne sluznice (dakle, te se smije oko 5 dana, tako kažu i u apoteci), plus i za Operil su sumnje može li u trudnoći...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da "alternativne medicine" kao homeopatija funkcioniraju, ne bi se zvale "alternativnima".
    O akupunkturi se već dugo govori, ne kao o alternativnom nego kao o pomoćnom načinu liječenja i vani je mnogi liječnici (klasične medicine) kombiniraju u svojim tretmanima. Npr. studije su pokazale da je IVF kombiniran s akupunkturom (uz neki kineski čaj - homeopatija?) dao puno bolje rezultate kod žena s ovarijskim smetnjama (visok FSH). Takvi liječnici (koji kombiniraju i jedan i drugi način) moraju imati certifikat - diplomu i za drugo područje, recimo u ovom slučaju akupunkturu.
    I kiropraktika se pokazala učinkovitom uz neka klasična liječenja. O homeopatiji stvarno malo znam.
    Dakle ne bih rekla da alternativna / prirodna liječenja ne funkcioniraju, a ova "nadopunjavanja" i kombiniranja (od strane stručnjaka u oba područja) mi se stvarno čine OK.

A prodavača magle ima u svakom zanimanju.

ana39 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

slažem se s fritulicom jer sam i ja čula npr. za jednu minchensku ginekol kliniku kako kombiniraju klasične metode i alternativne kod poroda, liječenja i sl.
    isto tako sam primjetila da kod nas inače vlada popriličan strah od svega alternativnog, ne samo zbog muljatora...za prihvaćanje novih znanja treba imati dovoljnu dozu znatiželje ali i poštovanja prema tuđem i drukčijem načinju viđenja stvari....ja sam pila neke ajurvedske preparate za astmu ali nikako kao zamjenu za Tafen...sad sam na "čajevima za žene", bionergiji, alternativne stvari koje stalno koristim shvaćam kao preventivu kao jako važnu za svakoga...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •