Pokazuje rezultate 1 do 39 od 39

Tema: dječaci i štrample

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno dječaci i štrample

Može li mi netko detaljnije reći zašto se ne preporuča dječacima oblačiti štrample? Do koje dobi je ok?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam za to cula. mojima se ne preporucuje jer ne vole ali zato nose duge gace kad je jako hladno, odnosno kad dulje vrijeme provode vani. ovih dana cak ne. kratke carape i hlace, i nije im hladno

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

moj sin ima 8 godina. ne buni se kad mu oblačim štrample. a pogotovu sad (kod nas je -10oC) i ide na skijanje.
    A onda čujem- to ti ne valja, bolje su duge gaće???
    Ne preporučuje se zagrijavanje testisa (koja je razlika štrampla v.s. duge gaće??), razvoj spermija...
    Malo sam zbunjena

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

možda zato što su gaće od pamuka, pa bolje "dišu", a štrample su s najlonom? Zanimljivo. Nikad do sad nisam čula.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nemam više tih briga, jer ih je moj osmogodišnjak odlučno odbio nositi. Može samo za sanjkanje, a to je rijetko.

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

"Dječacima se ne preporučuju štrample zbog toga što one podižu temperaturu genitalija, pa tako i mošnji, a one su locirane van tijela upravo zato što je za proizvođenje sperme potrebna niža temperature, pa čak i malo povećanje temperature djeluje vrlo štetno na proizvodnju spermija. "

Eto, tako je nama rekla naša pedijatrica kada je Leon sa 4 mjeseca starosti došao na pregled u hlačama i štramplicama (zaboga pa bio je siječanj!!), lijepo nas je obrisala kao balavce, mi smo ostali :shock: i od tada joj nismo dolazili u štramplama.

A izbjegavali smo ih maximalno (valjda je u svom životu imao svega 2-3 štramplica), osim kada je zimi bio vani, a tako je i danas sa njegove 4 godine: tek kada se ide igrati na snijeg dobije štramplice, a tetu u vrtiću zamolim da mu ih navuče ako idu van, odnosno skine kada uđu unutra.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sa 4 mjeseca? a imao je pelene, pretpostavljam? o tome ni rijeci?

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj ivana7997 prvotno napisa
    X U štramplama se temperatura testisa podiže daleko manje nego u pelenama. Moj je nosio štrample sve do prvog razreda. Pedijatrica ih je sto puta vidjela i nikada nije prigovorila zbog toga.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    X U štramplama se temperatura testisa podiže daleko manje nego u pelenama.
    gle ti to... uostalom logično, pa ipak su one dječje štrample s udjelom pamuka, nisu baš najlonke.

Pretpostavljam da u manjim količinama ne bi štetilo, ali bolje izbjegavati.

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Da, imao je pelene, štramplice i hlače. Vani snijeg.
    Nije mi palo na pamet da to nije dobro za dečke :/

Čula sam inače upozoravaju i vozače koji imaju sistem grijanja auto-sjedala da to ne čine jer to povećanje temperature loše utječe na proizvodnju spermija. Ne znam da li postoje i neke druge konsekvence...?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivar nosi kad je jako hladno, na sljeme i sl
    po gradu rijetko
    i draze su mu oduvijek duge pamucne gace nego strample jer ga ove svrbe

inace, za hokejaske treninge koristimo nesto sto se zove ribana, u jednom komadu je, dugi rukavi, duge nogavice, pamucno i toplo, ima rupe na svim strateskim mjestima, dobra stvar

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Maya&Leon prvotno napisa
    "Dječacima se ne preporučuju štrample zbog toga što one podižu temperaturu genitalija, pa tako i mošnji, a one su locirane van tijela upravo zato što je za proizvođenje sperme potrebna niža temperature, pa čak i malo povećanje temperature djeluje vrlo štetno na proizvodnju spermija. "

Eto, tako je nama rekla naša pedijatrica kada je Leon sa 4 mjeseca starosti došao na pregled u hlačama i štramplicama (zaboga pa bio je siječanj!!), lijepo nas je obrisala kao balavce, mi smo ostali :shock: i od tada joj nismo dolazili u štramplama.
    Nisam baš previše pazila na biologiji, ali zar ne počinje proizvodnja spermija tek u pubertetu?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Maya&Leon prvotno napisa
    tocno tako!

kao trebalo bi ih izbjegavat, isto kao i tijesnu odjecu.

zhabac ih nosi preko zime al jos je mali pa racunam da cemo ih prestat nosit kad bude malo veci.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa
    Nisam baš previše pazila na biologiji, ali zar ne počinje proizvodnja spermija tek u pubertetu?
    pocinje. dobro si pazila!

zato i mene zbunjuje to sa malom djecom jer kod njih jos ne ide sprematogeneza. :?

moram priznat da nisam bas previse proucavala zasto treba pazit i kod male djece, samo sam tako cula, a za odrasle sam sigurna da se preporuca udobna djeca i ne preveliko zagrijavanje testisa zbog ovog sto gore pise.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A jel' to znači da kad kažem MM da samo "hladi jaja" on zapravo ispravno postupa?

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    i draze su mu oduvijek duge pamucne gace nego strample jer ga ove svrbe
    a gdje bi se to moglo nabaviti za manje mikiće?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja kupujem u onim butigama djecji svijet, mislim da je to lanteino
    oko 50 kuna je komad

kad si u slo i austriji, u h&m-u ih ima

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

A jel' to znači da kad kažem MM da samo "hladi jaja" on zapravo ispravno postupa?

da sve za podmladak!

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj lima nikad u zivotu nije imao strample na sebi... Mene i oca mu cijelo tijelo svrbi na samu pomisao strampli, pa mu ih nikad nismo oblacili. Kad je hladno, obuce skijaske hlace preko trenerke i tak baulja po vani

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Otkad se moji decki oblace sami, ne nose strample. Gace lakse navuku. Iskljucivo pamucne.

Ranije sam ih nabavljala iz Neckermanovog kataloga, 3 za 90 kn, a ove godine sam za istu cijenu nasla u jednoj maloj trgovini vel. 8 i 10 - fine tanke, bas su zadovoljni.

Nose ih na sanjkanje i u slicnim prigodama. Ne tjeram ih, sami traze nakon sto su se jedno popodne premrzli na Trgu.

Jucer su ih obukli i u skolu, za svaki slucaj jer nismo znali kako ce biti s grijanjem. Mladji je popodne izjavio - znas mama, i drugi decki imaju duge gace!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i moja cura voli više duge gaće ispod hlača

imamo dvoje iz H&M, u bojama za curice
    koristimo ih i u svrhu donjeg dijela piđame 8)

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

moj T neće štrample otkad ide u školu, a ja ne forsam, iako ih je ove godine uredno nosio.
    ali mi mama popi krv na slamku s tim.
    za sad se snalazimo sa donjim djelovima piđame ispod hlača.

peterlin, u kojem si to dućanu našla duge gaće?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ni Andrej (4 god.) već dvije godine ne nosi štrample, i to iz čisto praktičnog razloga - teško bi ih sam oblačio.
    Prešli smo na duge gaće i preporodili se :D

(za one koje zanima gdje se kupuju - ima ih u Nami i Vrtuljku, samo za ovu zimu su već prilično razgrabljene :/ )

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znam za veće dečke da to nije preporučljivo, ali za klince :?

Jan nosi štramplice. Evo danas smo bili vani, nisam mu oblačila skafander, samo kaputić jer smo išli autom u grad, imao je štramplice, samterice i čizme. Smrzno bi se ko šljiva da je ispod hlača imao samo kratke čarape.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

moji dečki obožavaju 4,5 i 6,5 g obožavaju štrample toliko da im je palo na pamet da bi ih mogli nositi i za spavanje,sigurno su mi ih podvalili u rodilištu

faith avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Moji nikada nisu voljeli štrample,čim sam pronašla prvi put duge gaće (vel.2, proizvode mtč i duga resa) izbacila sam štrample, a duge gaće su im praktičnije zato što možemo čarapice promijeniti nekoliko puta dnevno ako treba

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa
    peterlin, u kojem si to dućanu našla duge gaće?
    U jednom malom dućanu s takvom robom na Ferenčici.

Proizvođač je "Nina konfekcija" - kupujem i potkošulje i kratke gaće istog proizvođača. Zna ih biti na borongajskom placu, vjerojatno i drugima.

Sretno u potrazi!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

moj ih ne nosi več 2 god.vani je zima probat ču sa dugim gačama. :D

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

dugih gaća ima i u Shisseru, a njega ima u City Centru, u Kaptol centru, Importane galeriji....Ja sam nedavno kupila sinu, za njegovu veličinu 152 cm= 114 kn.
    Kupila sam i mužu...Did I kill his spermiće?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj vikiikatja prvotno napisa
    Kupila sam i mužu...Did I kill his spermiće?
    I ja, i ja.... Za sanjkanje i slične prigode. A da mi to patentiramo kao novu metodu kontracepcije?

Natrag na temu: moji dečki su se raspametili kad su vidjeli duge gaće i za tatu, nije bilo nikakvih problema s uvjeravanjem da trebaju navući svoje!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moj odlučno odbija štrample i samo su duge gaće u opciji, ali mislim da za sanjkanje ne bi trebale smetati.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Potaknuta ovim topikom poslala sam MM da kupi duge gaće za M. Nikakvog problema, dapače, kaže on da to nose i drugi dečki u razredu. Kupio ih je u Nami, stoje oko 30 kn.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nas je pedijatrica u Vinogradskoj isto tako izribala kad smo doveli F. u štramplicama (on je imao 15 mjeseci, a vani je bilo 8 stupnjeva). Odonda mu ih nikad više nismo obukli, a duge gaće smo pronašli u nami.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

izribala vas je zato jer ste mu obukli stramplice na 8 stupnjeva, a ne zato jer iste uopce postoje i koriste se

nama npr nikad nijedan pedijatar nije pravio paniku oko jednokratnih pelena, a tu su im testiti skoro ko u termo vrecici

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Rekla je da dečki ne smiju nositi štrample, iz gore navedenih razloga, da sad ne ponavljam.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mene bi zanimalo da li se može naći konačan odgovor od kada je potrebno hladiti jaja - od rođenja ili ipak tek od puberteta?
    (imam curicu, ali za budućnost i za prijatelje s muškom djecom)

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

u petak su išli van pravit snješka i oblačili su skafandere. pitam ja T popodne dal još koji dečko nosi duge gaće u razredu, a on kaže - ni jedan... ali mu je bilo drago kaj ih je on imao,. :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •