Po preporuci tete u igraonici bili smo kod psihologa, koma
Ovako rekao mi je da će me zbog dojenja sa 2,5godina sin s 18 tući i da je to dokazano
Ima li ozbiljnih istraživanja na tu temu da ih podastrem mm-u i okolini
Po preporuci tete u igraonici bili smo kod psihologa, koma
Ovako rekao mi je da će me zbog dojenja sa 2,5godina sin s 18 tući i da je to dokazano
Ima li ozbiljnih istraživanja na tu temu da ih podastrem mm-u i okolini
meni treba argument pisani, da li postoji, od rh psihologa
očeš pisanu izjavu moje babe koja je dojena do 5 god i nije nikad digla ruku na nikog, i djecu je odgajala bez uobičajene batine?
rokoboj
umjesto da TI njima dokazuješ to, neka oni TEBI dokažu suprotno
8)
Baš :/
Pitaj ga neku publikaciju, nešto...? Ako su takvi rezultati istraživanja, onda negdje postoje i napismeno, je tako?
:mah:
potpis pod mgrubi, nek on tebi pokaze di je to dokazano da ce te tuc?
boze ignoranata
a tm-u i ostalima reci da ti slobodno mogu rec: rekli smo ti! kad ti se bude dogodilo da te s osamnaest bude dijete tuklo![]()
ima još pelenu i reko mi je da ga zlostavljam time jar ga nisam naučila još na tutu
A gdje je njegov argument?rokobj prvotno napisa
Ili jednostavno, nek ti to bude prvi i zadnji odlazak takvom šarlatanu.rokobj prvotno napisa
možeš li mi molim te poslati na pp ime tog psihologa. imam svoje sumnje. ako nije problem. neću nigdje objavljivati i nikoga prijavljivati. samo znam dvojicu iz bjelovara pa me zanima.
rokobj prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
dokaz: ljudska glupost je beskonačna
nismo mu rekli da postoji tuta pa nas pelenom iskorištava, sisanjem on misli da sam ja svemoguća i njemu na usluzi stalno
ne kužim ovu rečenicu :?rokobj prvotno napisa
ja samo kužim da se klupko počelo polako odmotavati.cvijeta73 prvotno napisa
to mi je tako dr objasnio, da smo mi krivi jer još ima pelenu budući mu tutu nismo dovoljno nudili pa nas pelenom koristi
ljudi dragi ianima odakle psiholozi struke, mene zanima odakle crpi to da dojenje štetno, da li to negdje piše
mama courage, što ti molim te misliš
mislim da nekim ljudima nema potrebe nastojati objasniti
gubljenje vrimena
ajme ja bi ga tužila nekom, majkemi. pa to je strašno.
Mislim da neovisno o dojenju dijete te dobi misli da mama može sve i da je najvažnija stvar (u nedostatku strpljenja) ispunjenje njegovih potreba i želja.rokobj prvotno napisa
Jana ima 2.5 god, pojam o vremenu minimalan, još uvijek ne kuži da ja nešto ne mogu istog trena kad se njoj prohtije. Ali polako vježbamo![]()
E da, ne dojim ju već pola godine.
A sad, kakve to veze ima sa delikvencijom u punoljetnosti... to samo valjda on zna.
rokobj, sa svakom tvojom rečenicom se upotpunuje slika o tome što vam je psiholog (u biti) rekao i polako se od onog senzacionalističkog "s 18 godina će me tući" dolazi do srži problema, o kojem na ovom topicu nitko ne progovara, a prva ti ne.
mene od zgražanja i udaranja kontri psihologu (od svega tebi je najbitnije naći dokaze koji opovrgavaju njegove riječi, ako ih je uopće tako i izrekao) više zanima otkud vi kod njega ? zašto je teta mislila da treba ići njemu ? kako se tvoje dijete ponaša u vrtiću da je teta osjetila potrebu da vas uputi psihologu ? ili i teta griješi u procjeni ?
i zašto je čovjek izrekao takve (na izgled) nebulozne izjave... što više pišeš, ja više shvaćam.
al, pošto tema nije problem tvog djeteta, nego je riječ ovdje o strašnom stričeku psihologu, neću više offtopičariti.
Ja ne kužim da te teta iz igraonice slala kod psihologa :?
I da ste otišli :još jedan zbunjeni:
Daj malo pričaj što je bilo..
sama postavka da je dijetetu životni cilj iskorištavati roditelji je pogrešnarokobj prvotno napisa
pobogu ima samo 2,5god, mlađi je od moje curice
meni su rekli da matletiram malu jer sam joj skinula pelenu sa 18mj :?
pa djetetu od niti 3 godine roditelji su "bogovi" = najjači, najpametniji, svemogući, sveznajuči....
ovako, premejstili su ga u grupu 3-4g jer su mislili da mu je u 1-3dosadno budući savladava neke stvari, međutim njegov motivni razvoj to ne prati on je2,5g
žena mi je rkla odite po savijet
on nije hto sejdit kad se pjevalo i tako
dobila sam ja od čovjeka neke ok savjete kako ga naučit da dovrši zadatak, kako mu produljit pažnju i to
ali zaboljelo me kad sam mu rekla da dojim uzrok svih budući problema vidio je u dojenju
i da to da će nas tući naveo je kao budući scenarij posljedice dojenja
ne zgražam se nad strašnim stričekom, ne umišljam niti pruvličavam, samo sam pitala da li za takav stav čovjek ima argument, istraživanje
oprostite zbog grešaka, ne radi mi tastatura
ne znam koliko je dojio moj tata, ali je mami nosio stolicu da sjedne i podoji ganikad ni mene ni brata nije udario, a kamoli svoju mamu
a gluposti velike :shock:
imas tu o produzenom dojenju i misljenju psihologa
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...=19020&start=0
rokobj, mi smo s Mihovilom išli kod psihologa (vjerujem da je isti) samoinicijativno zbog nekih stvari i možeš si zamisliti kako je raširio oči kada sam mu rekla da moje četverogodišnje dijete još doji. Nije ništa komentirao, samo me je pitao kome to treba, mami ili djetetu.
Uzmi od onoga što ti je rekao ono što ti odgovara. Mislim da ti kao majka najbolje znaš što je dobro za tvoje dijete. Tako sam bar ja učinila. I nemoj se pokolebati što se dojenja tiče. Na agresivno ponašanje kod djece utječu neke druge stvari.
.....evo ga na..još jedan biser famozne oralne i analne faze...ne znam dal' se smijati ili plakati.... :/
rokoboj, a kakvo je to tvoje dijete? druži se uredno s klincima, fino papa krutu hranu, istražuje granice....? kako ovaj baba-roga psiholog govori, trebala bi se i neka patologija naslutiti...pa jel ti kao roditelj vidiš išta, teta u vrtiću, netko...?
Freud i psihoanaliza je argumentrokobj prvotno napisa
on ti je htio reci da je tvoje dijete malo zapelo u oralnoj fazi
Freudova teorija nikada nije u potpusnosti prihvaćena, a jedan od glavnih razloga je što je nejasna i ima malo nedvojbenih predikcija. Kao rezultat toga, njezini ključni elementi ne mogu se znanstveno dokazati niti opovrgnuti. Istraživanja koja su pokušala provjeriti Freudove ideje - ispitujući povezanost između dojenja ili načina uvježbavanja higijenskih navika i kasnijih osobina ličnoti, primjerice - nisu potvrdila njegov model (Caldwell, 1964; Ferguson, 1970).
a ovo je sto se tice istrazivanja
sori, malo sam zeznula citat, nadam se da se kuzi
i jos nesto, sto mi se cini dosta vazno u vezi tumačenja Freuda (vidim da su neki u zadnje vrijeme opasno počeli pilit po njemu)
nemam ništa protiv da se netko striktno drži Freudovog nauka, al onda neka se stvarno striktno toga drži!
daklem, ono što u oralnoj fazi predstavlja problem nije samo previše nego i premalo zadovoljenja. a to se često zaboravlja.![]()
onemogućavanje aktivnosti koje djetetu predstavljaju ugodu može razviti ozbiljne komplekse kod djeteta.
a bas me zanima koliko je majki taj psiholog isprasio jer su prerano i prenasilno odbile dijete od dojenja, a to je daleko češći slučaj od majki koje dijete i nakon godine i pol doje na zahtjev :/
psiholog je posebno zamolio mog muža da utječe na mene da prestanem dojit jer kako on kaže svako dojenje djetetu predstavlja utjehu i time ga ne odvajam od sebe nego produžavam fazu dojenčeta,a emotivno se može razvit do 5g i da tako radim emotivnog invalida
ništa nisam preuvličala
meni je tesko ista govoriti osim nacelno jer nemam dovoljno podataka -dijete od 2.5 god. nije nuzno da odslusa cijelu pjesmicu sjedeci i da sudjeluje u tzv. frontalnim aktivnostima, ako je to razlog za odlazak psihologu, onda je meni za pomisliti da ili teta ne zna bas raz. psih. ili je u pitanju jos nesto.
emotivno su djeca spremna na psiholosko odvajanje od majke/rod. s 5 god. tako da su sve emoc. vezanosti u toj dobi normalne i ako malo citas temu prod. dojenje vidjet ces da se i ta magicna granica javlja kod djece koja prod. doje, rijetki su oni nakon te dobi, vecina prestane tu negdje (te granice ne treba uzimati u sekundu, ni mjesec, rastezljivost)
ovo o tome da ce vas tuci s 18. ne znam kako komentirati, ono sto neovisno o vama znam je da djecu u toj dobi u kojoj je tvoj sin polako treba pustati od sebe, u smislu da sami razvijaju svoje potencijale za nosenje sa stresom - npr. u igraonici ili vrticu, znaci da umjesto da cica i mama budu odgovor na sve, pomalo pronalazi unutarnju snagu u sebi da se nosi s frustracijom. male doze frustracije su odgojno pozeljne i dovode do emocionalnog rasta - sad to grozno zvuci ovako napisano - npr. ako se maknemo od emocija i dojenja, to je ono kad se isfrustriraju jer ne mogu sloziti toranj, pa se ljute i placu, nije tad ok sloziti umjesto njega i smiriti ga na taj nacin (nije cilj da ono bude 100% sretno, vec da slozi toranj SAM) vec da npr. smanjimo broj kockica i izdrzimo dok ono samo ne dodje do rjesenja ili ga malo potaknemo kako rjesiti. isto i s emocijama, znaci ne odmah cicu na gotovs, vec uvesti i druge oblike reagiranja na dijete. stvar je u balansu - dok je dijete malo 100% mama smiruje, sto je vece taj postotak se dijeli na njega samog, druge osobe, neke zamjenske metode, mamu i sl.
preds. testovi su takvi - kocke, umetaljke, info. od roditelja - na osnovu takvih info. slaze se slika o djetetu.
sad cu ja malo ulja na vatru![]()
ima teorija koje tvrde da vrtić utječe na delikvenciju![]()
Ajme... ja nemogu vjerovati da ti je to rekao???? Pa to je prestrašno, nema veze sa zdravom pameću.
Ne sekiraj se ti ništa i doji dokle želiš ti i dijete.
mm je dojio do 5-te godine i uvijek je bio brižan prema mami - i samostalan totalno, sam se školovao i radio dok se školovao, a o roditeljima sve najbolje priča ...
ma nema ti to veze sa mozgom što on tebi kaže, dojenje je čin koji povezuje majku i dijete i stvara se posebna veza - to je jedan od uvjeta kako imati dobar odnos majka-dijete, moguće je da se kasnije odnos zbog nečega pokvari ali zbog dojenja- pa to je i smiješno![]()
sigurno nije taj striček cical ko mali
sviđa mi se flowerin post.
I kod nas je sad (1,5g) cica glavna tješilica, kad se jače udari, nezamjenjiva je. Ili sad su počele te frustracije, hoće se recimo sama obući a još je daleko od toga da uspije, pa pokušava, pokušava, pa se ljuti, pa ja probam pomoći, onda poživčani, pa je opet pustim, ona se još trudi ali sve nervoznija i na kraju se ljuto rasplače i ako je uzmem u ruke da je utješim, pogleda me sva crvena i u suzama i procvili "ciicuuu..."![]()
A što ću, to mi je slatko, dam cicu. Nije da je nudim svaki čas, puštam je da se sama zabavlja (koliko sam samo čekala da se počne sama zabavljati), ali nije loše ni da postoji taj kec iz rukava. Jako efektno ublažuje trenutke frustracije.
Još uvijek me zanima MC-ino mišljenje... (ajde, neće nitko kamenjem po tebi... reci... otkad je tebe strah)
nije me strah, nego sam zaboravila na tvoj post.
ne znam što ?! :? nije se rokobj iznebuha pojavila na vratima tog čovjeka, postoji pretpriča tome (mada kao flower dijelim mišljenje da mi baš nije jasno zašto se uopće išlo kod psihijatra, al opet, može biti nešto što mi i ne znamo) niti je on samo izrekao tu jednu rečenicu, niti u biti na osnovu ovoga što je ona napisala (tj. sto je i izostavila) znamo o čemu se konkretno radi.pomikaki prvotno napisa
na osnovu par šturih informacija (nije da mi treba više, jer sam ionako laik po tom pitanju) zaključujem da primarni problem sigurno nije produženo dojenje samo po sebi. pretpostavljam da je ono psihologu (ili teti) još samo jedan indicij za nekakvo ponašanje koje je teta ocijenila kao takvo da je potreban savjet psihologa. o čemu se točno radi, ne znam, niti iskreno rečeno pretpostavljam, a kao što vidimo, nije ni bitno, jer da je ne bi početni post tako zvučao (da ne bude zabune, svatko ima pravo da otvara topice kakve hoće i s onim što ga mori).
jel ti sad jasnije ?
u ovome, i u sljedećoj rečenici svakako ima istine. no šteta što ovdje (i često upravo na ovu temu) na iznešeno stručno mišljenje često slijedi salva smijeha, podcijenjivanja, bez saznanja o cijeloj situaciji u kojoj je izrečena data misao. razmišljam da se radi o pdf-u "kratko dojenje" i da se javi neka majka koja veli da joj je psiholog rekao da je dijete prerano i na pregrub način odvojila od sise, jel bi bilo tapkanja po glavama, ili bi netko se usudio stati na stranu stručnjaka. pa makar i stidljivo. no, bit nije sagledavanje svih relevantnih činjenica niti davanja savjeta konkretnom problemu, nego se zgroziti na onoga tko je dirnuo u svetost produženog dojenja. jer to je dogma - i nema tko da se usudi propitkivati je.daklem, ono što u oralnoj fazi predstavlja problem nije samo previše nego i premalo zadovoljenja. a to se često zaboravlja. Saint
onemogućavanje aktivnosti koje djetetu predstavljaju ugodu može razviti ozbiljne komplekse kod djeteta.
al sve ja to ovako zdravoseljački pričam, a u biti je flower to suptilnije izrekla umjesto mene:
ovo o tome da ce vas tuci s 18. ne znam kako komentirati, ono sto neovisno o vama znam je da djecu u toj dobi u kojoj je tvoj sin polako treba pustati od sebe, u smislu da sami razvijaju svoje potencijale za nosenje sa stresom - npr. u igraonici ili vrticu, znaci da umjesto da cica i mama budu odgovor na sve, pomalo pronalazi unutarnju snagu u sebi da se nosi s frustracijom. male doze frustracije su odgojno pozeljne i dovode do emocionalnog rasta
Apsolutno treba dijete pustati od sebe.. Ali ako majka to ne radi, onda tu nije problem dojenje (iako ga imamo tendenciju kriviti za stosta), onda je problem puno dublji od samog dojenja![]()
:? a što ja rekoh, nego upravo to.anchie76 prvotno napisa
naravno, dodala sam i ovo:zaključujem da primarni problem sigurno nije produženo dojenje samo po sebi.
pretpostavljam da je ono psihologu (ili teti) još samo jedan indicij za nekakvo ponašanje koje je teta ocijenila kao takvo da je potreban savjet psihologa.
ajme ovo je ispalo nešto skroz naopako, točno sam navela zašto samo tamo bili, on je prerano zbog možda nekih svojih sposobnosti prebačen u stariju grupu za koju nije bio spreman, nije htio dovoljno sjedit
odvaja se od mene normalno, normalno savladava zadatke,ljuti se kad ne može pa se vraćamo i tako, oblači se sam, uči piškit u tutu, druži se s djecom i drugim ljudima, ostaje kod drugih osoba
ništa nije bio problem dok nismo spomenuli da doji, na kraju
i onda nam je predočen scenarij, to mi se učinilo čudnim, kao da ja u svojoj struci predpostavim da će čovjek spojenih obrva ubiti
nemam potrebe niti ću više secirat svoj život ovdje
niti sam frikuša patološki vezana za dijete niti išta drugo, ali pravi razlog nije niti bitan jer svatko donosi zaključke kako mu paše
MC da to si rekla.. no isto imam dojam da insinuiras da je u dojenju problem.
Sigurna sam da bi mnogi tako okarakterizirali i moje dojenje (jer na zalost mnogi imaju predrasude o stvarno dugom dojenju, i skloni su generalizirati), a ja u zivotu NIKAD nisam ponudila djetetu dojku kao utjehu - jednostavno meni to nikad nije dolazilo prirodno, cudno mi je to padalo, uvijek je u djiru bila pusa/zagrljaj, a ni nije trazio sisati u takvim situacijama. On je godinama dojio da mu ja nisam ponudila dojku. I na zalost nekima je tesko povjerovati da je nekoj djeci starosti npr 4 godine jos uvijek potrebno dojenje. Mislim, je da moguce da to dijete mozda doji jednom mjesecno, al ne mos ni reci da ne doji kad doji![]()
problem je što svatko tko se domogne diplome psihologa u hr može bez ikakve odgovornosti govoriti osobne stavove i time predstavljati struku.... :/ okružena sam psiholozima, slušali smo neke zakedničke kolegije i po programu mislim da su nakon faksapreviše prepušteni vlastitim stavovima i izvorima po ovom pitanju-što govori nešto i o vrednovanju dojenja.marginalno
anchie 76, ma o tom se radi, reagiram impulzivno jer me to boli, trpanje u koš tako lako, djeljenje etiketa
sin mi je počeo samostalno učiti neke stvari, neki primjeri memorije su nas zapanjili, u ovoj fazi opsjenut je računalom kao osobom s kojom se natječe, kutijom, istražuje granice jako,naučio je jednu priču koju je tta čitala davno napamet i rekao joj da je glupa da ne želi slušati jer kad ona čita ljubi cure
ali emotivno nije zreo za djecu od 4 godine
tu smo upućeni na pomoć, ali je nismo dobili, rekao mi je da mi je sin razmažen dečko i kad je čuo za dojenje to je bilo to
mm je rekao da je jednom bjesni kad mu je zabranio komp, dr j u nalazu napisao, na zabranu reagira bacanjem, što nije točno
učim ga da ima pravo na emocije , sisa sve manje, to mu je nebitno, nije mu utjeha
to nije bitno
ali ne volim kad netko dojenje jedva dočeka da bilo koga strpa u streotip
grozni su mi bilo kakvi stereotipi
po pitanju psihologije sam laik, ali znam dosta ljudi koji su otišli studirati u Beograd jer su govorili da je kolegij u Zg zastario