Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: GRCEVI KOD SEDMOMJESECNE BEBE

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    tkonjuh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno GRCEVI KOD SEDMOMJESECNE BEBE

Noa nam vec duze vrijeme ima grceve i to iskljucivo navecer izmedju 10-12 sati....
    14.12. smo krenuli sa dohranom i na nista od dane klope se nije pokazalo kao problem,a i ovi grcevi su se pojavljivali i prije toga.
    Siroce zaspi i to jedva i onda se budi 100 puta, tiska nogice, stenje, prducka,....masiramo mu stomacic sa toplim visnjinim kospicama pa se onda smiri i zaspi ali uskoro opet ista stvar....
    Sad smo mu opet u prije mljecnog obroka poceli davati sab simplex kapi ali nevidim nikakvo poboljsanje.

Sad smo vec na izmogu snaga, on bi hajao a muci ga, mi bi spavali a nemozemo,....svaku vecer ista stvar i vise neznam sto bi probala.
    Danas je suprug kupio i kima i stavila sam mu zrnce- dva u caj ali nista nevrijedi.

Pomagajte da nemoram s njim u ambulantu punu gripozne djece...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

mozda je nesto drugo, grcevi bi trebali nestat do 4 -5 mj. mozda bolje da ipak odes do pedijatra.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

sad sam se sjetila, ak su ipak grcevi probaj sa nurs hervis sirupom, on nema nikakvih nuspojava. nasem malenom je pomogao, skroz kratko vrijeme ih je imao i kratko su trajali i brzo nestali.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tkonjuh, nemoj mu ništa davati bez savjetovanja s pedijatricom, molim te.
    ono što je pomoglo jednom djetetu, ne mora nužno i drugome.

pokušaj nazvati pedijatricu i vidjeti kada prima zdravu djecu.
    ili ti s djetetom budi vani dok netko drugi (muž, mama, prijateljica) čeka red.
    pa kad prozovu onoga tko je ispred vas, onda uđi. tako smo mi radili s oboje.

tkonjuh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma kad je bio beba davali smo mu i sirup i sab simplex, sirup nije pomogao kapi jesu. no ovo nisu oni beby grcvi jer su oni davno prosli i nisu se pojavljivali.

ovo je nesto grugo - barem mi se tako cini....jer 4 dana ga muci pa 3 ne, pa onda opet par dana problemi, pa se smiri i opet par dana mir...i sto je jos gore i po noci mi se poceo zbog toga buditi po 100 puta, okrece se i nemoze naci polozaj koji mu odgovara i naravno - razbudi se.
    evo sinoc je jedva zaspao i to je vec prosla ponoc....
    a doktorici nebi isla iz jednostavnog razloga jer ona nema dam za zdravu djecu nego sve radi u dzuture...jedno bolesno jedno zdravo ...i toliko sam nezadovoljna njom da sam se odlucila prebaciti i to ovaj tjedan jos zovem drugog pedijatra.

imate li mozda pojma usljed cega bi se ti grcevi mogli pojavljivati? nesto konkretno?

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

a kad je počelo?
    jel dojiš?
    vidim da spominješ mliječni obrok, kakav tj od kojeg mlijeka?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

pa grčevi kod starijih beba se najčešće pojavljuju zbog nečeg što se pojele

kakve su mu stolice?

tkonjuh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    a kad je počelo?
    jel dojiš?
    vidim da spominješ mliječni obrok, kakav tj od kojeg mlijeka?
    dojim jos vrlo malo jem
    mlijeka gotovao da vise nemam,a i on je poceo odbijati prsa....klopa hixx i do sad nisam prijetila da mu on smeta...jer da mu smeta mlijeko onda bi grcea bilo i preko dana, a opet da mu smeta nesto od dohrane mi je isto cudno jer nejede uvijek isto...
    ma neznam...

stolice su vise manje uredne...jucer je nesto malo bilo mekse i bile su tri, obicno su dvije....
    tvrdje kad papa jabukicu, mekse od kruske ali ok su...

tkonjuh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

sad citam postove i vidim hrpu gresaka u tekstu...ne zamjerite zbog toga, noa mi je na jednom koljenu i pokusava napisati svoju verziju dogadjaja

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

u toj dobi je najčešća reakcija na proteine kravljeg mlijeka i gluten
    ako ne jede nešto što napuhava

ne vjerujem da su dojenačke kolike zbog nezrelosti crijeva, prestar je, a i imao bi ih i ranije

ako će ga jako mučiti, mislim da ćete morati pedijatru

tkonjuh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

jooooj

nepije kravlje mlijeko...adapt. mu mjesam sa vodom, a od krute papa jabukicu, krusku, tikvicu, mrkvicu i korabu...nista drugo.
    ali je zato halapljiv i kad pije mlijeko pije ga onako naglo i...a bas halapljivo...naguta se zraka i kad pije vodu, i jos uvijek ga obavezno moram podignuti da podrigne..
    vidjet cu kako ce biti narednih dana pa ako se nesmiri idemo doktoru

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

tkonjuh meni isto pala na pamet netolerancija na proteine kravljag mlijeka.
    jel to adpt. koje mu daješ išlo po preporuci pedijatra?
    mislim da ti je definitivno najbolje otići kod pedijatra da utvrdi što ga muči

tkonjuh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    tkonjuh meni isto pala na pamet netolerancija na proteine kravljag mlijeka.
    jel to adpt. koje mu daješ išlo po preporuci pedijatra?
    mislim da ti je definitivno najbolje otići kod pedijatra da utvrdi što ga muči
    nije islo po preporuci...prvo je krenuo sa beb******2 i poceo mrsaviti i odbijati klopu, pa smo presli na hi** i u dva tjedna vratio kilazu i poceo normalno jesti.
    ono sto me buni je to sto se ti grcevi javljaju samo navecer, jer da je mlijeko imao bi ocito probleme i tokom dana jer ga jedi i danju.....
    a i bude perioda kada ga to muci 4-5 dana, pa onda nista par dana pa onda opet nekoliko dana cirkus....i tako to traje vec neko vrijeme.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ajte vi do pedijatra pa mu ispričaj sve to!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno tikvice,korabice

Tkonjuh, da li ove

jabukicu, krusku, tikvicu, mrkvicu i korabu
    uzimaš iz nekog vlastitog vrta, nekog normalnijeg uzgoja ili npr. kupuješ u velikim trgovinama...
    Jer obzirom čime je voće i povrće tretirano (neki dan smo gledali emisiju o uzgoju eko-banana koje u Hrv. nisam nigdje ni vidjela - 'normalne banane tretirane su s 15 vrsta pesticida dok ne dođu do krajnjeg kupca + različita sredstva da ostanu u obliku u kojem ih jedemo), grčeve imam i ja sa 40 godina, a gdje ne bi tak male bebe...
    Moje je mišljenje da bolje izbjegavati te užase dok ne dođe sezona friških stvari iz vrta. a sad naći neke jabuke i kruške iz domaćeg uzgoja!!! Nađe se možda i neka koraba i mrkva iz nećijieg podruma!

tkonjuh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

jabukice imamo domace koje s nicim nisu spricane,a li sa apsolutno s nicim.....kruske mu dajem u hi** kasici, a povrce kako se nadje, nesto hi**, nesto iz maminog podruma.....
    sinoc smo mu masirali meridijane na stopalima (refleksologija) i moram reci da je nocas mirno hajao..

ma sto dalje sve to ide to se meni sve vise cini da on ima grceve jer se naguta zraka kod klopanja....prehalapljiv je jednostavno...kad nakon kupanja vidi klopu sav pocne drhtiti i zijevati...iz koze bi iskocio da moze...manijak mali

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam sa svojom M imala problema s grčevima do otprilike njenog 6 mjeseca tako da sam šizila na naziv tromjesečne kolike. Isključivo dojena. Situacija je bila slična tvojoj; par dana ok pa se obradujem da je gotovo pa tjedan dana pakla (nema spavanja po noći, paničan plač i stiskanje nogica). Bili smo kod doktorice, vadili krv iz prsta, žile, dali na analizu stolicu i urin, radili ultrazvuk abdomena. Nalazi prilično uredni ali nam je liječnik iz Helene kod kojih smo radili ultrazvuk rekao da se u toj fazi događa naseljavanje crijeva bakterijama koje omogućuju normalnu probavu kakvu i mi imamo i to pojedinoj djeci može biti jako stresno za probavni sustav. I da moramo to "odraditi". Znam da bi si u ovom trenu najrađe pucala u glavu (bar sam ja bila u takvoj fazi) ali to je to.

tkonjuh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

i to se javljalo svaki put u isto vrijeme?? malo mi je nejasno sve to jer ako mu se crijevca pune sa tim bakterijama onda bi mi bilo logicno da ga grceci muc i tokom dana a ne samo navecer...evo sad je opet par dana mira...ali je poprilicno nervozan i samo se trazi na ruke..mozda nas napokon iznenadi i prvi zubic :D

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Nije bilo u isto vrijeme. Zadnja 2 mjeseca je bilo uglavnom noću. Preko dana je bila jako nervozna i stalno na rukama. Doktorici su padali na pamet renalni grčevi koji se najčešće aktiviraju kod mirovanja ali je doktor u Heleni rekao da M nije stara baba. Ali konkretno, što može značiti to isto vrijeme? Je li ti dijete jede i ide spavati u isto vrijeme? Možda mu se tada plinovi jaće nakupe jer je u horizontali? Jer ako su plinovi u pitanju nema druge nego da je u pitanju probava. Ja sam M, kad bi je mučilo po noći, znala dignuti u zrak horizontalno, kao da leti, tako da se napne i izbaci plinove iz sebe.

tkonjuh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Noa ima kupanje izmedju pola 9 i 9, malo se iza toga jos igra i ide na hajanje....grcevi krecu oko 11.....
    stim da je do proslog tjedna klopao odmah iza kupanja,a sada mu vec par dana dajem oko pola 11....
    sinoc je zaspao i bio miran i onda se probudio oko ponoci kenjkajuci ali je brzo opet zaspao...
    a kada mu krenu ti grcevi nema polozaja koji nismo isprobali..i naglavce i svakako...mislim da mu jedino pomaze masaza i grijanje stomacica....sad mu dajem i domaci caj od mente sa par zrnaca kima..onako dobro ugrijan, prije hajanja,....
    kazem- koga god sam pitala nitko nezna sto bi to moglo biti....jer zbilja neboli ga preko dana, nego samo navecer....sto upucuje nadojenacke kolike ali one ne mogu biti jer je prestar..
    ma neznam.... :? :? :? :?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Otiđi kod doktora čisto da napraviš sve što se da i isključiš refluks ili neku alergiju. Nekog normalnog koji ne ide na statistiku. Ali najvjerojatnije ti je ista priča kao i kod mene i takvih slučajeva prema doktoru iz poliklinike Helena ima koliko hoćeš. Nije baš sve kao iz udžbenika. Meni je sad samo lakše o tom pisati jer sam izašla iz te situacije, svim božanstvima hvala.
    Je li maleni jede dohranu? Koje mlijeko jede? Ako jede umjetno da mu probaš promijenit?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Sori, vidim da si to već gore napisala. Ja sam probala sve na tržištu protiv grčeva, od kima do skoro šamana ali nije pomagalo. Ni masaža. Otiđi ti do pedijatra, nek mu izvade krv i vide alergije, nama je čak gledala i crijevne parazite pa da isključiš to. Ja sam prilično uvjerena da je to nezreliji probavni sustav kao što je bilo kod nas.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •