:? Zanima me kako se odmrzava mlijeko pohranjeno u sterilnim vrečicama?Kad se odmrzne,koliko može u takvom stanju stajat u frižideru,prije nego ga dam djetetu?Koliko mu treba da se odmrzne?Da li je to uopće zdravo? :znatiželjan smajlić:
:? Zanima me kako se odmrzava mlijeko pohranjeno u sterilnim vrečicama?Kad se odmrzne,koliko može u takvom stanju stajat u frižideru,prije nego ga dam djetetu?Koliko mu treba da se odmrzne?Da li je to uopće zdravo? :znatiželjan smajlić:
Evo s portala tekst:
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=235&Show=1453
Najbolje ga je odmrznuti u frizideru, preko noci recimo. Ako ga trebas brze onda ga odmrznes pod laganim mlazom mlake vode (ne tople ili vruce) te ga, kad je odmrznuto ugrijes pod laganim mlazom tople vode.
Nakon sto je odmrznuto u hladnjaku mozes ga cuvati 24 sata (u hladnjaku) do upotrebe. Ako ga odmrzavas mlakom vodom onda ga trebas odmah potrositi.
Mlijeko je najzdravije kada je svjeze, ravno iz dojke. Onda iza toga ide mlijeko svjeze, iz hladnjaka pa podgrijano (pod mlazom tople vode), onda ono zamrznuto pa polagano odmrznuto i tek na kraju mlijeko, bilo zamrznuto ili ne koje je podgrijano na visokim temperaturama kao sto su loncic na sparetu ili mikrovalna (a koja se nikako ne preporucuje).
Znam da je najzdravije sveže iz dojke ali počela sam zamrzavati zbog obaveza koje mi slijede.Neću moć bit uz bebu baš u vrijeme hranjenja,a htjela bih održat dojenje.Pedijatrica mi je to preporučila.Rekla je da mogu to mlijeko upotrebljavat i za kašice.
"Sveže"=oprostite bila je ovo neprospavana noć.Gago prvotno napisa
![]()