-
Kremšnite s batatom, mljac
KREMŠNITE S BATATOM
2 l mlijeka
2 vanilin šećera
5 velikih žlica šećera
700 g batata s narančastim mesom
2 pudinga u prahu s okusom vanilije
200 g gustina
5 dl vrhnja za šlag (Hole..)
petit keks
Batate ogulite, narežite na četvrtine i kuhajte 15 – 20 minuta. Ocijedite ih i propasirajte.
U dubljoj posudi zagrijte mlijeko do vrenja, dodajte šećer, vanilin šećer i pire od batata te dobro promiješajte. Kad mlijeko zakipi, kuhajte smjesu na srednje jakoj vatri 2 – 3 minute, neprestano miješajući kako ne bi nastale grudice. Od mlijeka, pudinga u prahu i gustina umutite puding. Dodajte puding u prethodnu smjesu i kuhajte 4 – 5 minuta, povremeno miješajući kako ne bi nastale grudice. Maknite smjesu s vatre i ostavite je da se ohladi.
Od vrhnja za umutite čvrsti šlag. Dodajte pola šlaga prethodnoj smjesi i dobro promiješajte, kako bi smjesa bila ujednačena.
Na dno dublje posude za pečenje stavite keks, zatim kremu, pa šlag
I još ZDRAVO 
PS Batati iliti slatki krumpir (nema veze s krumpirom, samo tako izgleda) je jedna od najzdravijih namirnica..ima u konzumu, intersparu...
-
Ja silno želim da probam taj batat, još otkako sam ga pre nekoliko godina videla u Jamievim emisijama, ali ga se ne mogu nikako dokopati.
Čak sam razmišljala da probam da nabavim seme ili gomolj, pa da počnem da ga uzgajam ovde u Sremu.
E tek onda mogu da probam tvoje kremšnite
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma