Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Streptokokna angina

kismo1012

Početno Streptokokna angina

Bok!

Imam jedno pitanje.Sara mi je upetak dobila temperaturu i u subotu smo je odveli dr. Dr. veli streptokona angina na osnovu izgleda grla i krvne slike. Povišeni su leukociti ( 18 ) i općenito bijela krvna slika. Nije radjen bris. Dobila je Silapen 10 dana.
    Malo pričam s frendicama pa neke vele kako to da mi i sin nismo isto dobili antibiotik, pa sam sad zbunjena.
    Kaj vi mislite, tj. kakva su vaša iskustva?

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

D. je streptokok dijagnosticiran nakon uzimanja brisa, a ove dijagnoze "izgled grla" ne uzimam zaozbiljno.
    nakon što je dijagnosticirano njoj, svi ukućani + baka i dida su išli na bris. i nitko ga osim nje nije imao.

preporučam i briseve za vas.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

i meni je čudno kako zna da je "streptokokna"...po mojoj logici samo bris utvrđuje točno o kojoj je bakteriji riječ a krvna slika otkriva da li je upala ili viroza i sl.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj sunce29 prvotno napisa
    i meni je čudno kako zna da je "streptokokna....
    Ponekad i po njuhu , izgledu obraza, načinu kako govore, kako otvaraju usta, kako gutaju slinu,...

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

dobro, to možda rade iskusne pedijatrice, no s obzirom da je naša 2x prije toga dala 2 pogrešna antibiotika, ne pouzdajem se u njezin njuh

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    Citiraj sunce29 prvotno napisa
    i meni je čudno kako zna da je "streptokokna....
    Ponekad i po njuhu , izgledu obraza, načinu kako govore, kako otvaraju usta, kako gutaju slinu,...
    a kakvi budu obrazi?

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

žarko crveni

streptokoknu anginu jednom vidiš i zapamtiš kako izgleda nalaz na krajnicima, čemu toliko nepovjerenje ? :?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moj je nedavno prebolio šarlah, prošli tjedan smo radili kontrolni bris i bio je uredan. zadnja dva dana opet ima žarko crvene obraze, u stvari žarkocrvene krugove na obrazima, kao da ih je netko nacrtao :/

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Tashunice, moja takva bude nakon što dođe iz vrtića, reagira na hladnoću. Do jutra se smiri.
    Pa popodne opet.

Naša pedijatrica neki put uzme bris, neki put ne, procijeni po izgledu grla, leukocitima, stanju u grupi

Mi ukućani nismo nikad uzimali antibiotik kad je jedno dijete bolesno.
    Ja sam jednom pitala za sebe dal da uzmem bris i odbijena sam

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma njemu ni ne prođe, od nedjelje popodne je takav.
    takvi obrazi su mu bili i kod šarlaha, ali i kod viroze prije toga kad mu je isto dijagnosticiran šarlah pa je bris pokazao da ipak nije.
    ali isto zna biti i od zubića.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A ne znam...
    Nadam se da miš nije opet bolestan

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mi smo imali anginu prije 3 tjedna i pedica je isto komentirala a i na hitnoj dokotr da nije streptokokna (ja se sad ne sjećam objašnjenja al isto su zaključili na temelju pregleda grla i KS)

antibiotik moraju dat pa makar sumnjali kad za bris treba min 4 dana..

Malac je nedavno imao stafilokok pneumoniu, on je završio u bolnici zbog toga, tamo nam rekli da nema potrebe ni kontrolu radit njemu, a pogotovo da nisu potrebni brisevi meni i MM-u...mi smo ipak sve obavili...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam imala nebrojeno streptokoknih angina. I nikad nitko u mojoj okolini nije dobio. Čim dr vidi bijele čepove na tonzilama, sve je jasno. Bitno je napraviti kontrolni bris 10-tak dana nakon atb

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj kinder prvotno napisa
    žarko crveni

streptokoknu anginu jednom vidiš i zapamtiš kako izgleda nalaz na krajnicima, čemu toliko nepovjerenje ? :?
    pa rekoh već - upala grla, zinnat, pa poboljšanje, pa nakon 2 tjedna opet upala grla pa zinnat, pa nakon 10 dana opet upala grla, pa bris, pa streptokok pa silapen. naravno da gajim nepovjerenje. i svaki put nakon toga.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •