Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 53

Tema: I sta da ja sad radim?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno I sta da ja sad radim?

Dakle ovako, 4 god sam radila u jednoj tiskari, totalno nezadovoljna placom, psihicki me ubijalo u pojam jer sam radila sa 60 zena, 3 smjene, jako cesto po 12 sati...
    Poslje porodiljnog dozvoljena mi je smjena od 7.30 do 15.30 jer sam im objasnila da mi nema tko odvest dijete u jaslice niti ga pokupit.
    Par dana prije badnjaka dobijem ponudu za puno bolji posao, odem na razgovor, sve zvuci odlicno.
    Hitno im treba radnica, sef je odusevljen sto mi ugovor s tiskarom istice 31.12. znaci nemoram odradit otkazni rok i kaze da me moze primit s 2.1. Odnjela sam mu sve potrebne papire, isti dan javlja mi frendica koja tamo radi da sam primljena.
    Iste sekunde dajem otkaz u tiskari, presretna!
    Ali...jos uvijek ne radim. Zasto? Prvo se cekalo zeleno svjetlo od centralne firme, a danas mi javlja da je firma dobila zabranu zaposljavanja zbog dovoljnog broja ljudi. Mozda, ali samo mozda me prime ako si sredim ugovor preko nekog studenta...
    Da se razumijemo, ovdje nije rijec o nekoj bezveznoj firmi. Firma je ozbiljna i svi koji tamo rade su zadovoljni s uvjetima.
    I sta cu ja sad? Di cu ja nac posao samo s jutarnjom smjenom? Kako cu prezivjet sljedeci mjesec samo s MM-ovom placom? Po struci sam frizerka ali ko da i nisam. Luda sam!
    Ne znam dal da se placem ili smijem svojoj gluposti!
    Kaj, kaj da radim?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

joj....draga ne znam kaj da ti velim i ja sam prije par godina bila u sličnoj situaciji.... hm, i nije baš prošlo najbolje zato tebi želim više sreće i da nam se javiš s lijepim vijestima.....
    ....znam nije utjeha.....

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

nemam ti kaj pametno napisati
    samo ti šaljem jedan veliki

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Znaci frendica ti je javila da si primljena iako jos formalno nisi bila primljena?
    Jako mije zao sto te to snaslo.
    Da se vratis u tiskaru i objasnis im problem? Ako tamosnji poslodavac odkaz nije shvatio osobno, mozda te vrati nazad.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

otkaz, tipfeler...

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Kaj da ti velim, izvuci iz situacije ono najbolje što možeš.
    Uživaj s malcem dok ne nađeš neki posao.
    I mi živimo od jedne plaće (i to ne bogznakakve) i može se
    A pogotovo privremeno.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Koksy, baš mi je žao! Jednom sam se, mlada i nadobudna, bila našla u identičnoj situaciji - dobila stopostotno obećanje od novog poslodavca, a prema starome željela biti korektna maksimalno (jer je i on bio izuzetno korektan), čak mu i dovela novu prikladnu osobu na moje mjesto. Da od novog posla nema ništa doznala sam ono jutro kad sam trebala početi raditi. Jako dobra životna škola :/ . Stari me direktor primio natrag (papiri mojoj zamjeni nisu još bili sprovedeni), ali se nikad u životu nisam gore osjećala.
    Nadam se da ćeš pronaći rješenje.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ne mogu ti dati pametan savjet, ali mozda da se maksimalno aktiviras sad kad si slobodna da nadjes bolji posao.

imas na internetu mali milion stranica, raspitaj se kod poznanika, kad trazis posao - nadjes posao.

niko ne kaze da ces ga sutra dobiti ali od plakanja nad prolivenim mlijekom nemas koristi.....

razmisljaj pozitivno, a valjda ce se naci neka frizurica ovaj mjesec pa da nesto zaradis.

gledaj to ovako, nisi bila zadovoljna tim poslom, sad je vrijeme da se malo pretrpis pa da nadjes bolji posao, svi mi grijesimo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako već nisi, prijavi se na Zavod za zapošljavanje, jer pitanje koliko će ta situacija "čekanja" trajati, tako da ne izgubiš pravo za zdravstveno, i na naknadu.

Po novome, ispravite me slobodno ako griješim, naknada u prva tri mjeseca nije kao do sada 1200 kuna, nego 70% od tvoje dosadašnje plaće. Nadam se da je to više od 1200 kn, tako da nećeš ostati bez lipe u džepu dok se nešto ne sredi

VEć je netko napisao da probaš pitati ove svoje u bivšoj firmi, najbolje znaš kako bi to izgledalo u praksi, ali ipak......

dakle, Zavod, naknada barem nekoliko mjeseci, ili godinu dana ovisi o stažu, i zdravstveno osiguranje. I kod Zavoda imaš rok od mjesec dana, pa vodi računa i o tome da ne izgubiš prava

tako, nadam se da ćeš preći u ovu novu tvrtku, želim ti od sveg srca, ali svejedno dok to ne krene, treba biti realan i nekako namaknuti bar koju kunicu za vrtić djetetu i ostalo. Kad zbilja počneš raditi, lako se ti odjaviš sa Zavoda

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

uz to imas rok od 60 dana (ako ga nisu produzili) da se prijavis u HZZO kao nezaposlena zadrzis pravo na zdravstveno osiguranje.
    uz to si oslobodjena participacije.

sretno!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Istekao ti je ugovor na određeno vrijeme? Obavezno se javi na Hrvatski zavod za zapošljavanje (mislim da ti je rok 30 dana) i prijavi se na Hrvatski zavod za osiguranje kako bi stekla zdravstvenu iskaznicu.

Ove prijave napravi što prije, kako bi ostvarila naknadu za nezaposlene i osiguranje. Inače ćeš izgubiti sva prava.

I ovaj topic selim na pdf Pravni savjeti.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Uh... uvijek treba od novo (potencijalnog) poslodavca traziti ili ugovor o radu ili ponudu potpisanu od njihove strane sa osnovnim uvjetima.

Ovo je bas zeznuta situacija :/

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    uz to imas rok od 60 dana (ako ga nisu produzili) da se prijavis u HZZO kao nezaposlena zadrzis pravo na zdravstveno osiguranje.
    uz to si oslobodjena participacije.

sretno!
    lapsuz- 30

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eh, još

dobro je što si odradila do kraja odnosno do 31.12.2008. godine, znači radila si do kraja ugovora

problem bi bio da je to sporazumni otkaz, znači time ne bi imala pravo na naknadu. Ako se radilo o sporazumnom otkazu, probaj nagovoriti ove svoje u bivšoj firmi da ti daju neki papir ili nešto čime bi mogla ostvarivati pravo na naknadu sa Zavoda, tj. da si tehnološki višak

kod mene svaki mjesec (ugovori su na mjesec dana) nekoliko ljudi ode, to je donedavno bilo njihova volja, tako da bi odradili to do kraja mjeseca i onda, ako nisu željeli novi ugovor na mjesec dana, ne bi ga potpisali i otišli bi na Zavod.

Sad smo imali dosta otkaza, gdje ljudima jednostavno nisu ponudili nove ugovore, te su onda samo sa starim ugovorima i radnom knjižicom zaključenom sa tim datumom prešli na Zavod

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

To JE bio sporazumni otkaz...i nemam pravo na naknadu...

Ne bi se vracala u bivsu firmu, kao prvo, jer sam bila stvarno iznimno nezadovoljna, kao drugo, jer mi kolegice ne bi dale zivjet...

Ta bivsa forma je iznimno neodgovorna, radila sam tamo 4 godine na ugovorima po 3 mj, tek kad sam dosla trazit da mi ne produze ugovor, pokazali su mi ugovor za stalno koji tamo stoji od 1.1. 2008 a koji ja nisam potpisala!! Zasto? Zato jer nisam trazila! Kako bi trazila kad nisam ni znala, bila sam na porodiljnom! Tako da mi je 28.12, kad sam dala otkaz, napravila ugovor do 31.12. I kao, napravila mi je uslugu!
    Tako da...s njima bas ne zelim vise imat posla.

Trazila sam ja drugi posao jos dok sam bila na porodiljnom, ali jako, jako tesko je naci samo jutarnju smjenu. MM je terenac pa ja moram sama malca vozit u vrtic i iz vrtica.
    Prijavila sam se na zavod za zaposljavanje i danas sam rijesila zdravstveno.
    Ali, uzasno sam bjesna na sebe jer sam se dovela u ovu situaciju!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

uf, koksy
    i malo vibri da te, za početak prime preko studentskog ugovora, a onda se možda i otvori radno mjesto
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Dada prvotno napisa
    eh, još

dobro je što si odradila do kraja odnosno do 31.12.2008. godine, znači radila si do kraja ugovora

problem bi bio da je to sporazumni otkaz, znači time ne bi imala pravo na naknadu. Ako se radilo o sporazumnom otkazu, probaj nagovoriti ove svoje u bivšoj firmi da ti daju neki papir ili nešto čime bi mogla ostvarivati pravo na naknadu sa Zavoda, tj. da si tehnološki višak

kod mene svaki mjesec (ugovori su na mjesec dana) nekoliko ljudi ode, to je donedavno bilo njihova volja, tako da bi odradili to do kraja mjeseca i onda, ako nisu željeli novi ugovor na mjesec dana, ne bi ga potpisali i otišli bi na Zavod.

Sad smo imali dosta otkaza, gdje ljudima jednostavno nisu ponudili nove ugovore, te su onda samo sa starim ugovorima i radnom knjižicom zaključenom sa tim datumom prešli na Zavod
    čekaj pa šta kad ti ugovor na određeno istekne i ostaneš bez posla imaš pravo na naknadu?

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    Citiraj Dada prvotno napisa
    eh, još

čekaj pa šta kad ti ugovor na određeno istekne i ostaneš bez posla imaš pravo na naknadu?
    Da, ako si radila bar devet mjeseci u posljednje dvije godine. postoji još jedna klauzula ukoliko ti je zadnji ugovor trajao manje od tri mjeseca, gleda se i preposljednji prekid ugovora o radu, a ukoliko je zadnji radni odnos trajao više od tri mjeseca gleda se samo posljednji otkaz ugovora o radu.
    Bitno je uvijek da otkaz nije vašom krivicom (dakle u obzir dolaze istek ugovora, tehnološki višak i zatvaranje djelatnosti).

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

pa onda koksy ima pravo na naknadu, kaj ne?

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

pa onda koksy ima pravo na naknadu, kaj ne?
    Ja sam shvatila da je ona nažalost dala sporazumni prekid nekoliko dana prije isteka ugovora.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    Tako da mi je 28.12, kad sam dala otkaz, napravila ugovor do 31.12. I kao, napravila mi je uslugu!

a ja iz ovog isčitavam da joj je ipak ta tamo napravila uslugu i napisala joj ugovor na određeno do 31.12, ona ga odradila i imala bi u principu pravo na naknadu :/

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Tako da mi je 28.12, kad sam dala otkaz, napravila ugovor do 31.12. I kao, napravila mi je uslugu!

a ja iz ovog isčitavam da joj je ipak ta tamo napravila uslugu i napisala joj ugovor na određeno do 31.12, ona ga odradila i imala bi u principu pravo na naknadu :/
    Ja jesam odradila do 31.12. znaci do isteka ugovora, ali mi je zena koja je zaduzena za te nase ugovore rekla da nemam pravo na naknadu jer je to kao sporazumni otkaz.
    To mi u tom trenutku nije bilo ni bitno jer sam bila uvjerena da cu 2 dana kasnije pocet radit na drugom mjestu i da ce mi to biti neprekinuti radni odnos.
    Ali...

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Neka koksy kaže kako je bilo, ali ako je ugovor bio do 31.12, a prekinut je sporazumno 28.12. ona nema pravo na naknadu.
    Uostalom, da joj se datum isteka ugovora i datum prestanka radnog odnosa u radnoj knjižici podudaraju, ona bi na Zavodu stekla pravo na novčanu naknadu, a obzirom da su joj tamo utvrdili da nema pravo, datumi sigurno nisu štimali.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Koksy, sada vidim tvoj odgovor.
    Da li negdje imaš ugovor o radu koji si svojevremeno potpisala do 31.12.2008? To trebaš pokazati na zavodu za zapošljavanje, jer čim pokažeš sporazumni prekid, automatski ti odbace pravo na NN.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

tko ti je to rekao koksy? žena na zavodu ili u bivšoj firmi?

jer nekako mislim da ako si odradila do 31.12 kad je istekao ugovor onda bi trebala imati pravo na naknadu, bez uopće spominjanja cijele štorije..

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sad sam pogledala, na kopiji ugovora pise do 31.12, u radnoj knjizi isto tako...
    Ali na zavodu mi nisu rekli da imam pravo na naknadu :?

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

a jesi spominjala sporazumni?

Teško da će tio netko sam ponuditi, moraš ići tamo i zahtjevati!
    Ajde odi sad odmah i reci da misliš da imaš pravo na naknadu jer ti je istekao ugovor i blabla..

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

s tim ugovorom od i radnom knjižicom

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Sad sam pogledala, na kopiji ugovora pise do 31.12, u radnoj knjizi isto tako...
    Ali na zavodu mi nisu rekli da imam pravo na naknadu :?
    ja mislim da su ti krivo rekli na zavodu.

ako si ti imala ugovor na odredjeno do 31. 12. i on ti je istekao to nije nikakav sporazumni otkaz nego je ugovor istekao i imas pravo na naknadu (samo ne znam sto je sa porodiljnim i kako se to racuna, ali koliko se sijecam to racuna kao da si bila zaposlena, to provjeri jer ja nisam sigurna, mozda jos netko zna tocno pa potvrdi)

jesi li ti trazila otkaz na nacin da si napisala da dajes otkaz i oni su ti ga dali opet napismeno (jer to je sporazumni prekid radnog odnosa i tada nemas naknadu) ili ti je samo ugovor istekao? ako je samo istekao a ti nisi nista trazila napismeno tada to nije sporazumni otkaz vec ti je ugovor na odredjeno gotov i vrijedi ovo gore.

svakako provjeri jos jednom na zavodu.

zao mi je sto to mroas sad prolazit

sretno u pronalazenju posla!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nisam spominjala sporazumni niti sam u firmi potpisala ikakav otkaz. Potpisala sam samo ugovor do 31.12.

Na zavod sam dosla, predala radnu knjizicu, prijavili me, nitko mi nije rekao ni rijeci, ja nisam pitala jer sam bila 100% sigurna da nemam nikakva prava bas zbog ove kokoske iz firme koja mi je rekla da se to tretira kao sporazumni.
    Otisla bi sad odma na zavod, bas ste me nabrijale, al ne rade vise. Otici cu sutra, bas me zanima sta ce mi rec...

Znaci, da je bio sporazumni, ja bi morala potpisat takvu izjavu? Jesam dobro skuzila'

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

odi sutra ujutro lijepo i reci da si saznala da imaš pravo na naknadu jer ti je istekao ugovor o radu i nisu ti ga produžili, a radila si preko devet mjeseci što je uvjet za ostvarivanje naknade. Ništa drugo ne spominji, ne tiče ih se.

Ponesi ugovor koji je istekao i radnu knjižicu i nedaj se smesti.

Nije to sad ne znam kakvo rješenje, ali pomoći će ti dok ne nađeš posao.

drš se i svakako odi ujutro!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hvala Sun I svima ostalima na savjetima!

Sutra cu to probat rijesit jer bi mi i 1000 kn sad dobro doslo, bar da si pokrijem minus u banci.

Javim kak je proslo!

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ajde čekamo izvještaj

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

da, sporazumni raskid ugovora odnosno sporazumni otkaz zahtjeva proceduru: ti imas ugovor i prije isteka ugovora im kazes ja bi prekinila ovaj ugovor iz tog i tog razloga, oni kazu ok, napisite vi nama to, ti napises da zbog tog i tog zelis prekinuti radni odnos, das u sluzbu koja se o tome brine, oni (shef ili tko vec) prime na znanje i odluce hoce li ti dat ili ne, daju ti otkaz i dobijes od njih ponovo napismeno da je ugovor prekinut, sporazumno, prije iseka roka. dakle to je procedura. nedavno sam prosla slicno.

ako to nisi napravila nego ti je samo istekao ugovor onda nisi sporazumno prekinula radni odnos tj. nemas sporazumni otkaz nego ti je samo ugovor istekao i nije vise produzen.

tu kolegicu ne slusaj, ako bas hoces trazi ju da ti da te papire koji pokazuju da je ugovor sporazuman, a ne da je samo istekao.

na zavodu trazi svoja prava jer ti je ugovor istekao i to je to. sta oni moraju znat sta ti je ta kolegica rekla.

jedino sta me buni sad to tvoje sa datumima, da ti nije ugovor bio do 01. 01. 2009. a ona ga prekinulua sporazumno 31. 12. 2008. jel to moguce?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

eh, spora sam, aj javi sutra kako je proslo!

sretno!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koksy, ti si se sa poslodavcem sporazumjela da nećeš više tamo raditi, a oni ti NISU otkazali ugovor niti ga prekinuli, samo su pustili da istekne. Imala si klasičan ugovor o radu na određeno vrijeme i temeljem njega imaš pravo na naknadu.

ovdje imaš više o svojim pravima za vrijeme nezaposlenosti.

a ovdje ti piše što trebaš napraviti da dobiješ novčanu naknadu (moraš uložiti ZAHTJEV).

Ukratko, NIGDJE ne spominji da ste se nešto dogovorili. Ugovor ti je istekao i ti si na burzi.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Koksy, po tome što si napisala, imaš pravo na novčanu naknadu, a rok za predaju zahtjeva ti je do kraja siječnja, dakle, još si na vremenu.

Iskreno, čudi me da ti nitko od djelatnika Zavoda nije utvrdio pravo na novčanu naknadu, tim više što na obrascu za prijavu ispunjavaš osim osobnih podataka i podatak o trajanju zadnjeg radnog odnosa, kao i razlogu prestanka.
    Ne znam što si ti upisala na taj obrazac, ali ako si napisala istek ugovora, čudno je da nitko nije reagirao. :/ Možda si napisala nešto drugo ili si preskočila tu rubliku...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    Koksy, po tome što si napisala, imaš pravo na novčanu naknadu, a rok za predaju zahtjeva ti je do kraja siječnja, dakle, još si na vremenu.

Iskreno, čudi me da ti nitko od djelatnika Zavoda nije utvrdio pravo na novčanu naknadu, tim više što na obrascu za prijavu ispunjavaš osim osobnih podataka i podatak o trajanju zadnjeg radnog odnosa, kao i razlogu prestanka.
    Ne znam što si ti upisala na taj obrazac, ali ako si napisala istek ugovora, čudno je da nitko nije reagirao. :/ Možda si napisala nešto drugo ili si preskočila tu rubliku...
    :? Obrazac?

Nisam ispunila nikakav obrazac, trazili su me samo radnu knjigu.
    I dobila sam termin 26.1. da dodem da se ta prijava zavrsi. Jer sad su kao po novom takve procedure, ja jesam kao takva prijavljena na zavod ali, kako mi je zena tamo objasnila, polovicno. I ako u meduvremenu dobijem posao dovoljno je samo da ih nazovem i javim im.
    Srecom, nisam dugo bil na zavodu pa nemam pojma o tim novim procedurama...

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

jesi bila koksy?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nisam bila (nisam mogla zbog snijega ) ali sam se telefonski cula s zenom koja radi na zavodu, ona je mamina skolska kolegica pa mi je malo poblize objasnila.
    Ovako, imam pravo na naknadu ako se datumi poklapaju, a poklapaju se, i ako donesem taj ugovor, radnu knjigu i obavijest o isteku ugovora! E sad, imam sve osim te obavjesti. Planiram pitat u bivsoj firmi dal mi oni to mogu naknadno dat. Ne znam samo dal oni imaju kakve gubitke od toga tj. nadam se da ce mi dat bez da oni ili ja imamo problema.
    Kaj vi mislite? Jel to moguce?

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Dakle, koksy, ti još uvijek nisi prijavljena na Zavod, nego si bila samo na predprijavi na kojoj si dobila TERMIN za prvu prijavu, na kojoj ćeš ispuniti taj obrazac, ili će ga za tebe ispuniti savjetnica, a ti ćeš ga potpisati uz zahtjev za novčanom naknadom.
    Mislim da nisi dobro shvatila, ugovor o radu ti je dovoljan za utvrđivanje razloga prestanka radnog odnosa, obavijest o isteku ti ne treba ako imaš ugovor i ako se datumi poklapaju, ali ćeš morati poslodavcu po prosjek plaće za posljednja tri mjeseca.
    I ne brini, poslodavcu je svejedeno da li ti koristiš naknadu ili ne, jer se ona isplaćuje iz državnog proračuna.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nisam krivo shvatila jer sam toj zeni iz zavoda s kojom sam dana razgovarala rekla da nemam tu obavjest nego samo ugovor i pitala sam ju dal bas moram to imat. Ona kaze da!
    I jel ne treba poslodavac navest negdje neki razlog zasto oni meni kao nisu produzili ugovor?
    Mene brinu onakve stvari tipa ako poslodavac da otkaz kao tehnoloski visak ne smije zaposlit nikog 6 mj. na to mjesto.
    E pa dal onda snosi ikakve posljedice za neproduzivanje ugovora?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

I jel ne treba poslodavac navest negdje neki razlog zasto oni meni kao nisu produzili ugovor?
    Mene brinu onakve stvari tipa ako poslodavac da otkaz kao tehnoloski visak ne smije zaposlit nikog 6 mj. na to mjesto.
    E pa dal onda snosi ikakve posljedice za neproduzivanje ugovora?
    Ne treba nikakav razlog navoditi, da treba onda bi ga naveo u ugovoru (zakaj te prima) NA ODREĐENO.
    Po ugovoru on je unaprijed ZNAO da ti "neće" produžiti odnosno da te neće trebati nakon tog i tog vremena.
    Kužiš?
    Nema razloga objašnjavati, da si bila prijavljena na neodređeno onda mora biti razlog otkaza, ovako ne.

I sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dušice draga, šibaj na zavod sa ugovorom gdje se jasno vidi da si radila do 31.12.

i kad ti je ova treba na poslu rekla da ti je napravila uslugu, to bi bilo to

to što ti ona sama nije rekla za naknadu preko zavoda (koju bih ja ako mi dozvoliš izračunala za tebe iz jednog drugog posta, gdje si rekla da ti je plaća bila 2500 kn, bila 1750 kn. Nemoj se ljutiti zbog toga, to čisto da te informiram da zapneš i ne ostaneš bez lipe, a 1750 je mnogo više od 0 kn), ne mora te ništa čuditi.

Često žene iz računovodstva "zaborave" ili stvarno zaborave reći stvari za naknadu, a ona je time što ti rekla kako ti radi uslugu, najvjerojatnije mislila da ti znaš na čega ona misli, tj. na naknadu sa Zavoda

i dalje ti želim sreću u svakom pogledu, a najprije da riješiš ovo na Zavodu, iskoristi i poznanstvo sa ovom ženom sa Zavoda, briga te, nisi ti kriva za ovu nastalu situaciju, a po svemu imaš pravo na naknadu

i još vodi računa da vrijeme klizi, ne želim ti pametovati, ali moj suprug je prije par godina ostao bez posla i nije radio godinu dana,jedva je iskamčio "čiste" papire od bivše firme koja se zatvorila, tako da je tih mjesec dana prošlo dok si rekao keks, a stalno su ga vozali de donesi ovo, de ne valja ono, i prijavio se na jedvite jade zadnji dan u mjesecu, isto mu je bilo kao i tebi taj datum od 31.12

REkli su ti da se javiš 26.01. To je samo 4 dana prije isteka roka za prijavu. Idealno bi bilo da ti tamo dođeš sa fasliklom u kojem su svi "pravi" papiri. A šta ti tamo dođeš, a oni ti vele "sorry, fali ti još nešto..." ? Njih nije briga, oni imaju radno mjesto i plaću

sretno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ako ti je ova žena sa Zavoda rekla da zbilja moraš imati to od poslodavca, još tu neku potvrdu o prestanku radnog odnosa, pa zamoli ih da ti to nakucaju. Tih par redaka i lupe pečat, naknada svejedno ide iz proračuna, njima ni iz džepa ni u džep

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sad sam zvala bivsu firmu, kaze zena da ce mi napisat tu obavjest o isteku ugovora ali ona ustvari nema pojma kaj je to i kak to izgleda. A iskreno, nemam ni ja. Pretpostavljam, a to sam joj i rekla, da napise nesto kao "obavjestavamo vas da vam s tim i tim datumom istice ugovor o radu na odredeno vrijeme"
    I potpis i zig firme.
    Jel to ok?

Dada ona je meni napravila uslugu tako da je ignorirala taj ugovor za stalno koji mene ceka vec godinu dana da ga potpisem i napravila mi ugovor na odredeno do 31.12. tako da ne moram odraditi otkazni rok. U tome je stvar! A ustvari je njena greska jer mi nije javila da dodem potpisat ugovor.
    Realno, nije mi napravila nikakvu uslugu jer me ne smiju drzat duze od 3 godine na ugovorima na odredeno, a sad ispada da sam tako bila vise od 4.

I da, nije ona meni zaboravila reci za naknadu, ona je meni izricito napomenula da na nju nemam pravo! Al kao sto vec rekoh, nije mi to bilo bitno jer sam bila uvjerena da cu odmah pocet radit u drugoj firmi.

Uglavnom, sad kad mi ona napise tu obavjest idem odma s tim svim na zavod, pa makar me poslali nazad doma, bar cu ih uspjet pitat dal mi jos koji papir fali tako da 26. dodem spremna trazit svoju naknadu.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ajme, ovo me podsjeća na crtić "asterix i 12 zadataka".
    u jednom od tih zadataka se tražilo da pribavi nekakvu dozvolu i onda je počela šetancija - kat gore, kat dolje, soba lijevo, soba desno...

koksy, sretno!
    neka priča završio kao u asterixu happy end-om odnosno pravom na naknadu!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Evo da vam javim, odobrena mi je naknada! :D
    Puno vam hvala svima na savjetima, da nije bilo vas ja nebi ni trazila naknadu.

Koga sretne placam kavu!

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Super! :D
    Baš mi je drago.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

super :D