Dakle ovako, 4 god sam radila u jednoj tiskari, totalno nezadovoljna placom, psihicki me ubijalo u pojam jer sam radila sa 60 zena, 3 smjene, jako cesto po 12 sati...
Poslje porodiljnog dozvoljena mi je smjena od 7.30 do 15.30 jer sam im objasnila da mi nema tko odvest dijete u jaslice niti ga pokupit.
Par dana prije badnjaka dobijem ponudu za puno bolji posao, odem na razgovor, sve zvuci odlicno.
Hitno im treba radnica, sef je odusevljen sto mi ugovor s tiskarom istice 31.12. znaci nemoram odradit otkazni rok i kaze da me moze primit s 2.1. Odnjela sam mu sve potrebne papire, isti dan javlja mi frendica koja tamo radi da sam primljena.
Iste sekunde dajem otkaz u tiskari, presretna!
Ali...jos uvijek ne radim. Zasto? Prvo se cekalo zeleno svjetlo od centralne firme, a danas mi javlja da je firma dobila zabranu zaposljavanja zbog dovoljnog broja ljudi. Mozda, ali samo mozda me prime ako si sredim ugovor preko nekog studenta...
Da se razumijemo, ovdje nije rijec o nekoj bezveznoj firmi. Firma je ozbiljna i svi koji tamo rade su zadovoljni s uvjetima.
I sta cu ja sad? Di cu ja nac posao samo s jutarnjom smjenom? Kako cu prezivjet sljedeci mjesec samo s MM-ovom placom? Po struci sam frizerka ali ko da i nisam. Luda sam!
Ne znam dal da se placem ili smijem svojoj gluposti!
Kaj, kaj da radim?