Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: cetvrto dijete

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno cetvrto dijete

sestricna mi ima dijecu od 6godina, 3 godine, 7 mjeseci i sad je trudna s cetvrtim...ne snalazim se. kakva prava ima? koliko porodiljnog, dali mora na posao da bi stekla neka prava? dali se porodiljni (mislim da tri godine za trece djete) zbraja s porodiljnim za cetvrto?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako nastavi porodiljni na porodiljni (bez komplikacija), nastavit ce dobivat stalno isti iznos.

da bi dobila svoju placu (prvih sest mjeseci) trebala bi prekinut porodiljni i ici raditi onaj neki minimum isplacenih placa (tri mislim, al ja sam totalno blesava za ta racunovodstvena objasnjavanja pa nisam bas uvjerena).

za cetvrto ima isto pravo na tri godine placenog porodiljnog.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

nezaposlena je...

ok...zaci dobivat ce koliko je i dobivala.
    a onda smije biti na porodiljnom jos 2 za trece i 3 za cetvrto st je cca 5 godina?

ili samo 3?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

porodiljni za četvrto dijet počinje s rođenjem 4. djeteta, može biti 3 godine od rođenja 4. djeteta doma

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    porodiljni za četvrto dijet počinje s rođenjem 4. djeteta, može biti 3 godine od rođenja 4. djeteta doma
    ma znam to ali dok rodi cetvrto jos uvijek joj ostaje godina i nekaj porodiljnog od treceg.

dal onda kad rodi cetvrto ima samo tri godine ili se zbraja ostatak od treceg i sve od cetvrtog?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Angelina_2 prvotno napisa
    Citiraj Anci prvotno napisa
    ma znam to ali dok rodi cetvrto jos uvijek joj ostaje godina i nekaj porodiljnog od treceg.

dal onda kad rodi cetvrto ima samo tri godine ili se zbraja ostatak od treceg i sve od cetvrtog?
    nema kombiniranja.

Rođenjem 4.og djeteta prekida se prethodni porodiljni i započinje novi koji će u njenom slučaju trajati do 3. godine života 4.og djeteta.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

e to me zanima...a di mogu naci zakone o tome da isprintam?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovdje ili

na www.hzzo-net.hr pod tabom Rodiljne i roditeljske potpore

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

zahvaljujem

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Po novom zakonu majke blizanaca, trećeg i svakog sljedećeg djeteta imaju mogućnost korištenja rodiljnog dopusta do 3o mjeseci djeteta, a ne više do tri godine kao prije.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    Po novom zakonu majke blizanaca, trećeg i svakog sljedećeg djeteta imaju mogućnost korištenja rodiljnog dopusta do 3o mjeseci djeteta, a ne više do tri godine kao prije.
    di to pise??

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Upravo sam pročitala da novi Zakon razlikuje rodiljni i roditeljski dopust. Rodiljni dopust koristi se do 6 mjeseci starosti djeteta, a roditeljski sljedećih 6 za prvo i drugo dijete, odnosno za blizance, treće i više djece sljedećih 30 mjeseci.Po tome ispada da majke troje i više djece imaju i dalje pravo biti sa svojom djecom do navršene treće godine života djeteta (i ne samo majke, to pravo mogu koristiti i očevi).

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sori cure, brzala sam s zaključkom. Ipak izgleda dataj roditeljski dopust iznosi 24 mjeseca. Novina je da i otac i majka mogu istodobno biti na dopustu 15 mjeseci (u slučaju tri i više djece).

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

jaoooooo, opet ispravak netočnog navoda. Ipak se vraćam na prvi zaključak. Dakle roditeljski dopust se može koristiti do navršene 3. godine života djeteta. Zbunile su me naknade. U prvih 6 mjeseci RODITELJSKOG dopusta (od 6.do 12. mjeseca) naknada je max 80% proračunske osnovice (cca 2.600), a za preostalih 24 mjeseca -tu je nastala zabuna (od prve do treće godine) iznosi 50% proračunske osnovice (cca 1600 i nešto).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •