Moj malac već 5 dana ima proljev.
Već sam luda jer neznam kaj da mu dam za jest.Inače je na sisi.Neće bananu, danas sam mu dala rižu.
Preko dana mu skuham mrkvicu.
Jel ima netko još kakav savjet kaj da mu dam?
Moj malac već 5 dana ima proljev.
Već sam luda jer neznam kaj da mu dam za jest.Inače je na sisi.Neće bananu, danas sam mu dala rižu.
Preko dana mu skuham mrkvicu.
Jel ima netko još kakav savjet kaj da mu dam?
koliko ima, 6 mj?
Najbitnije je da pije dosta tekućine. Ako dojiš, ponudi mu češće cicu.
Meni u to doba nije od dohrane jela više nego par žličica. Ne znam što da ti još preporučim a da je ok po tablici. Mrkvica i riža su ok, za bananu je ionako možda prerano.
Ribana jabuka? To je meni preporučila med. sestra ali za veće dijete.
Čaj od šipka zatvara ali isto ne znam da li smije.
ne znam ni smije li prolife probiotik? To je kao neka kombinacija b vitamina i probiotika. Isto mi je preporučila med. sestra i ja sam joj dala nakon isto oko 5 dana proljeva (inače ne volim davati tabletice ako ne moram). I zbilja je odmah prestao proljev.
Svakako pitaj pedijatra ako mu to misliš dati. To su kapsule koje istreseš i razmutiš u malo tekućine.
Luka je imao proljev 6 dana.
Na savjet pedijatra i sa zarazne (zvala sam) rekli su da je normalno da traje i tjedan dana.
I da može jesti sve osim pečenog, masnog i zaslađenog (ali on je skoro 14 mj) tako da možete papati sve što i dosad.
I pitaj za taj prolife, ja sam Luki dala i drugi dan mu je stao proljev, sad jel od toga, ne znam :/
I da - cica je zakon![]()
Jeste bili kod pedijatra?
Kod proljeva nije u pitanju samo tekućina, proljevom se gube elektroliti.
Ne znam koliko je stolica u pitanju, kako dijete izgleda...
Vidiš, mi nismo bili, a zvala sam ga 2 puta i na zaraznu 2 puta :/Anci prvotno napisa
i svi su mi rekli da ne trebam dolaziti jer je do tjedan dana normalno.
Meni bi bilo normalnije da ga je netko pogledao.
I da, sad se sjetih - rekla mi je sestra sa zarazne - da probam "masirati" trbuh
i ako ga boli da odmah dođemo ili ako se ponaša normalno, nije "kenjkav",
umoran, iscrpljen - dehidriran - da ne dolazim.
Ne znam, Cocolina kako se bebica ponaša?
Ima li kakvih promjena u ponašanju?
Ma slažem se ja s tobom.kahna prvotno napisa
I ja sam, posebno s mađom, znala doma "odraditi" projeve bez posjeta doktoru.
Ali, izgledala mi je dobro, sisala puno, pila... i nije to bio neki proljev s milijun stolica.
Htjela sam reći da je teško ovako preko foruma i u par riječi skužiti kako je...
Bareni krompir ili pečen u ljusci i foliji u rerni, pa onda ispasiran isto pomaže, ali je najbolja vodica u kojo se kuvala riža. Možda ne bi bilo loše da je to ona parboiled riža, jer ona zadržava više korisnih sastojaka od glazirane
e, to, vodica od riže, onako da je sluzava, i u to još ispasiraj malo raskuhane riže, to se zove rižina sluz
Cicoljubac ima 7 mj.
Super je raspolžen, smije se i guguće.
Da čula sam za taj prolife...budem ga kupila i dala mu.
Sada najviše cica a sokiće i kašice smo stopirali dok ne prestane proljev.
Baš neće niti čajeka piti a prije je htio.
Hvala na savjetima.![]()
![]()
![]()
pitaj prvo pedicu da li smije prolife! Meni su preporučili, ali za dijete od 1,5g.
Da li se prolife smije dati više dana za redom ako proljev traje.D.ima 3 g.i 3 mj.
Smije. Lana je rodjena 14.06.2008 dan prije tvoje bebe te mi je pedijatar preporucio prolife. Ja sam joj ga davala prije 15 dana, i ponovno sad, jer ima proljev...pomikaki prvotno napisa
Evo nas s nalazima stolce.![]()
Cicoljubac ima Campylobacter coli.![]()
![]()
Danas je dobio sumammed.
Već dva dana nema proljev. :D :D :D :D :D
I eto guramo dan po dan bez proljeva![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Koliko su mni rekli u ljekarni - DA.CAPPY prvotno napisa
Daje se onoliko dana koliko proljev traje.
On je za obnavljanje crijevne flore.
Po meni skroz bezazleno.
Nije baš bezazleno, kod npr. nedonošćadi i drugačije kompromitiranih osoba mogu čak izazvati i sepsu.kahna prvotno napisa
Ne plašim, samo pokušavam utjecati na racionalnu primjenu probiotka koji su velika skupina mikroorganizama čiji mehanizam djelovanja nije skroz razjašnjen.
Da ne pričam da ih danas ima u kremama, šamponima, pastama za zube...![]()
Moja isto već 4-ti dan vuče proljev. Na preporuku pedijatrice iz Petrove (obiteljska prijateljica), dala sam joj linex kapsule (otopljene u žlici vode). To su navodno bakterije koje već postoje u našim crijevima i unosom istih regulira se crijevna flora. Bitno je jedino da joj je pomoglo...dan nakon uzimanja joj je bilo bolje.
Prolife treba uzet cijelu kuru...ipak treba nadoknadit sve dobre bakterije...
Probiotici se mogu uzimati i kao preventiva i za regulaciju mnogih događanja u tijelu...ne može doć do zasićenja, jer tijelo uvijek treba te dobre bakterije..
Ne bih se složila.(maša) prvotno napisa
Marketing probiotike predstavlja kako panaceu- lijek za sve. Oni to definitivno nisu.
Podizem temu!
Trebam pomoc, vec sam ocajna.
Ovako je izgledao ovaj tjedan.
Ponedjeljak- zovu me iz jaslica jer malac ima temp. 38.5. Temp ga je drzala do kraja dana i cijelu noc, oko 39, skidala sam cepicima i tusiranjem.
Utorak- ujutro jak proljev, voden, sluzav s grudicama. Tokom dana jos 4 puta ali svaki put kolicinski sve manje. Svaki put prije proljeva trbuh bi mu bio tvrd i bio je cendrav. Cim se pokakao sve ok.Temp. ili je nije imao ili je bila 37.4. Nista nije jeo cijeli dan, samo je pio vode.
Srijeda- ujutro malo proljeva, ostatak dana sve ok, i dalje nece jesti nista, nagovorila sam ga na malo dvopeka i par stapica.
Danas- ujutro sve ok, nema proljeva, nema temp, za rucak je pojeo malo puretine. Taman se spremamo van kad skuzim da smrdi tj da je kakao, skinem ga a kad tamo sigurno litra proljeva curi na sve strane, doslovno, bio je ukakan do pupka i do pola leda. Ali je bio drukciji proljev, izgledao je teksturom ko kakao, skroz rijetko, bez sluzi, bez grudica, samo se preljevalo. I smrdilo za poludit. Navecer jos jednom ista prica s tim da je bolno plakao dok je kakao, bolio ga je trbuh.
I jos jedna vazna stvar, u noci s utorka na srijedu svi ukucani su imali proljev, sogorica je i nocas povracala i cijeli dan ima proljev i temp.
Pedici ne bi najrade isla jer su joj metode iste vec 20 godina, prepisat ce mu dijetu dvopekom i cajem.
Malac je smrsavio i blijed je.
Kakav bi to virus mogao biti? Rota? Ili se samo pogodila viroza na virozu? Ili moze biti nesto opasnije?
Oprostite na dugom postu, al ne znam vise kako da mu pomognem.
koksy, ajde da se ne ponavljam i da ne citiram sama sebe
pročitaj moje postove na ovoj temi.
Ukratko - prošli smo slično - trajalo 6 dana.
S tim da nije htio ništa osim cice.
P.S. Nazovi na zaraznu, opiši im sve pa češ vidjeti što će ti reći.
Bolje nego ići s djetetom tamo jer trenutno vlada sve i svašta i čekaonice su prepune.
nama se več drugi put u 15 dana vratio proljev.
ovaj put praćen s temperaturom do 40 i povraćanjem nekoliko puta. radili sve moguće nalaze. sve super. skoro smo u bolnici završili.
najgore je što potpuno odbija svu hranu.pedijatar više nije pametan. stolica krv mokraća sve super.
sada je puno bolje , nema temperature.proljev nije više tako učestao.ali apetita i dalje nema.pedijatar kaže da ne može biti od zubića u ovoj mjeri, ali meni se čini da ništa drugo nije preostalo.
još mu namjerava raditi testove da nije slučajno neko nepodnoženje hrane.
ima li itko ovakvih iskustava.
Bili smo danas kod pedice, kaze ono sto sam i mislila da ce rec, da malac mora na dijetu. I iako sam joj objasnjavala da on ionako nista ne jede vec danima kao da me nije cula, ustraje na toj svojoj dijeti...
Malo mu se stanje popravilo, malo je zivnuo i danas je samo jednom imao proljev, nadam se da ce biti bolje...
mi smo imali povraćanje koje je trajalo jednu noć i nakon toga proljev nekih 5 dana. i još ga je mm u međuvremenu nahranio napolitankama pa je povraćao još jednom![]()
davala sam banane, ribane jabuke (mora odstajati dok ne posmeđi), rižu, čaj od šipka, dvopek, štapiće.
od ljekova samo rehidromix, ali je pio vodu pa nije bilo niti potrebno jer proljev nije bio jak.
opće stanje je bilo dobro, ali je imao malu temperaturu (vjerojatno jer mu rastu 3 zuba)
i mi smo, naravno, svi dobili povraćanje i proljev. to je viroza, bez sumnje. dušu sam ispustila :/
Al moj nece ni banane ni ribane jabuke ni caj od sipka... Eventualno pojede 2-3 stapica i malo dvopeka.
Jucer sam mu skuhala mrkvu i to izmjesala sa rizinom sluzi pa je to pojeo, to mu je prvi obrok u zadnjih 5 dana.
I ja mislim da je viroza al kad inace prava mala izjelica nista ne jede onda me to dobrano zabrine, jer jos nije bilo bolesti a da on nije htio ili mogao jesti.
Ne zeli ni rehidromix, probala sam mu podvalit s cajem, sa sokom, samog, al nema sanse, nece ni pogledat.
Srecom pa je mali vodopija i vodu uvijek hoce i popije po litru dnevno.
pavo popije rehidromiks samo ako je jako hladan (ne osjeti se okus tako intenzivno), ali on inače voli samo hladne napitke. čaj isto, eventualno hladan...
ja ću još jednom pitati:je li itko imao ovih iskustava a da je bilo samo od zubića?paid prvotno napisa
svim bebicama da ozdrave
Nama se proljev nastavlja, nije jako, 2 puta dnevno al me brine da je i tako posto je na dijeti, tj. dajem mu namirnice koje zatvaraju.
Da li mu smijem dat prolife bez konzultacije s pedicom?
Ja sam svom dala, mislim dva puta i onda je i prestalo.koksy prvotno napisa
Sad jel od prolifea ili bi prestalo i bez - nemam pojma.
prolife oralna suspenzija se daje djeci pola doze ujutro, pola navečer i može samo koristiti i zdravom djetretu. to su probiotici i vitamini...
kod nas je probleme stvorio campylobacter![]()