Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: jane rabel???ima li tko??

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno jane rabel???ima li tko??

za prvo dijete kupili smo jane carrera kolica koja dolaze u kombinaciji sa matrix kosarom,sjedalicom. sad je na putu drugo dijete,a tada mladi i ludi nismo bili svjesni koliko je matrix katastrofa kao sjedalica. htjela bih kupiti jane rabel auto sjedalicu koja moze i na kolica,a nisam nasla nikakve komentare na nju???
    takoder ima li za kupiti mozda adapteri neki da se mogu na jane montirati mc as??
    hvala

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A zasto bi sjedalicu morala motirati na kolica? Kupi kvalitetnu AS i dijete iz auta prenesi u kolica. Ionako se ne preporuca da dijete nepotrebno boravi u AS.
    Bitnija je sigurnost djeteta i njegova komocija od prakticnosti za roditelje.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

naravno da neću šetati dijete u as, ali ponekad u specifičnim slučajevima može dobro doći. pa ako već mogu birati. ne mogu parkirati auto bas pred kućom nego treba prošeteti pa npr. dijete zaspi u autu pa da ga ne budim prevezem ga do kuće i prebecim u krevet... i sl.
    znaći neću ga šetati u tome.... a uostalom to nije pitanje, molila sam da mi se javi netko tko ima iskustva sa sjedalicom pošto ne znam nikoga osobno a u pretražniku nema ništa....
    kako se montira i je li prekratka...????

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

pa zar nitko me zna nista o ovoj as???

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Odvezi kolica u prodavnicu dječije opreme i probaj, ja nemam iskustva sa Jane al' eto savjet nije na odmet.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ma znam ja da ona paše na kolica, sigurno ima i na njihovoj stranici sa se može kombinirati!
    ali me malo strah hvalili su mi u adaxu i matrix pa sam po......
    mene zanima kakva je ta rabel as, da se nebi razočarala.
    Možda znaju tete koje su na pregledima as, jel ide lijepo u auto???
    al svjejedno hvala na prijedlogu

Datum pristupanja
    Jan 2008

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

eto hvala,nasla sam nesto i o rabelu na njihovim stranicama. ne cini se losa as.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

s obzirom da imate jednu as sa kojom i niste zadovoljni. nema smisla da ponovite slicnu situaciju.

dvojba oko kolica je rjesena. da bi rjesili dvojbu oko toga kako autosjedalica sjeda u auto svakako trebate doci sa autom kupovat autsjedalicu i zamoliti da ju prije kupovine probate ucvrstiti u auto.

ako ju pravilno ucvrstite (da se ne pomice vise od 2cm lijevo-desno kod dijela gdje prelazi donji dio pojasa auta) nemate brige i to je to .

nazalost, ne moze se jednostavno reci kako neka autosjedalica sjeda.
    as razlisicito sjedaju u razlicite aute pa cak i iste aute ali u kombinaciji sa razlicitim sjedalima i razlicitim vrstama pojasa

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

jel netko imao situaciju da je uzeo as,pa je dosao vratiti jer nije pasala u auto?
    cisto prakticno,npr. probali u jedan auto,a ne pase npr. u tatin ili bakin?

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Rade se dogovori s prodavacicama kad mozes doci i isprobati kako lezi as u autu jer u interesu im je prodaja. Ova tvoja varijanta ovisi samo o njihovoj dobroj volji.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

evo, ja sam ju imala. prilično sam zadovoljna, dosta je široka pa nije tijesno u njoj i lako se montira.
    jedina zamjerka joj je ta što je nenormalno poblijedila boja navlake. na suncu preko ljeta. mi je nismo prekrivali što bi vjerojatno spriječilo blijeđenje, ali imamo i veću maxi cosi koja je iste uvjete trpjela pa je boja još tu :/

za kolica ne znam kako funkcioniraju u ovoj kombinaciji jer smo samo sjedalicu kupovali.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

hvala, zvala sam adax i rekla mi je gospođa da će dobiti nove modela tj. dezene početkom proljeća pa ću pričekati.

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

strata normalno sjeda u jane kolica i za to nisu potrebni adapteri. mislim da možeš naručiti bazu za nju-nisam sigurna ali ti nije potrebna jer se vrlo jednostavno montira i odmontirava iz auta(ja probala i prvi put mi je trebalo 3 min-upute su vrlo jednostavne a na njihovoj stranici imaš i film kak se postavlja). ja sam osobno vrlo zadovoljna s njom osobito kad sam saznala da je to jedina autosjedalica na tržištu pogodna za novorođenče!!!nešto je strmija od ostalih autosjedalica ali je potpuno prilagodljiva veličini bebe(najdoljnji položaj do 3 mj a onda se diže i automatski mijenja kut).

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj tocekica prvotno napisa
    strata normalno sjeda u jane kolica i za to nisu potrebni adapteri. mislim da možeš naručiti bazu za nju-nisam sigurna ali ti nije potrebna jer se vrlo jednostavno montira i odmontirava iz auta(ja probala i prvi put mi je trebalo 3 min-upute su vrlo jednostavne a na njihovoj stranici imaš i film kak se postavlja). ja sam osobno vrlo zadovoljna s njom osobito kad sam saznala da je to jedina autosjedalica na tržištu pogodna za novorođenče!!!nešto je strmija od ostalih autosjedalica ali je potpuno prilagodljiva veličini bebe(najdoljnji položaj do 3 mj a onda se diže i automatski mijenja kut).
    ovo boldano mi baš i nije jasno: to piše u njihovim materijalima?

naime, SVAKA AS grupe 0/0+ koja zadovoljana ECE R44 normu je pogodna za novorođenče

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj tocekica prvotno napisa
    osobito kad sam saznala da je to jedina autosjedalica na tržištu pogodna za novorođenče!!!.
    Ovo je kriva informacija.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kasnim...

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

gle tak sam ja pročitala da je to jedina koja dozljava pravilan položaj novorođenčeta i pravilnu oksigenaciju. ima nešto o tome na stranim forumima a i u specifikacijama same sjedalice jer je drugi kut za novorođ a drugi za od 3 mj.

npr.http://www.carseatinfo.co.uk/index.c...367&item=29714

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

i ispričavam se ako sam dala krivu info za jane stratu(možda ovo jedina kak pišu po internetu nije točno :/ )

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ovo "jedina" je čisti marketing: svaka pravilno postavljena 0/0+ AS osigurava novorođenčetu pravilan položaj i dovoljnu oksigenaciju

a na linku koji si stavila ima još bisera - čisti marketing:

npr. "It has a full five point harness (again a new feature) which is adjusted simply by pushing a lever" - svaka AS grupe 0/0+ ima pojas o 5 točaka i većina se namješta vrlo jednostavno

ili: "safety is enhanced still further by the handle of the car seat helping the seat from anti rotating in rear end accidents" - i ovo je uobičajeno kod AS te grupe

jedino kaj im priznam je "Uniquely Strata has a "lock off" to secure the seat belt so it fits extremely well (in short it can't be moved)" - to bi zbilja bila jedina AS te grupe s kopčom za učvršćivanje pojasa (zato je valjda kod ADAC-a i dobila ocjenu "sehr gut")

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Juroslav prvotno napisa
    npr. "It has a full five point harness (again a new feature) which is adjusted simply by pushing a lever" - svaka AS grupe 0/0+ ima pojas o 5 točaka i većina se namješta vrlo jednostavno
    Meni se čini da ih je većina ipak s pojasima u tri točke.

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ne, SVE su u pet točaka: dvije iznad ramena, jedna između nogica i dvije kraj kukova

pojas u tri točke je pojas auta, a pojas u dvije točke obično bude na srednjem stražnjem sjedalu auta

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Nasa je isto bila u 3...
    Maxi cosi 0+ je takodje u 3.
    Dvije iznad ramena i jedna izmedju nogica. Samo neke koje sam vidjela imaju u 5, npr. roemer baby safe plus. :?

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

no nije mi bila namjera reklamirat. ovaj link sam stavila samo kao primjer di sam procitala o oksigenaciji s tim da je to prvo kaj sam dobila kao rezultat googlanja.

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

no nije mi bila namjera reklamirat. ovaj link sam stavila samo kao primjer di sam procitala o oksigenaciji s tim da je to prvo kaj sam dobila kao rezultat googlanja.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Juroslav prvotno napisa
    ne, SVE su u pet točaka: dvije iznad ramena, jedna između nogica i dvije kraj kukova
    Bojim se Juroslave da je Maruška ipak u pravu

Večina sjedalica grupe 0/0+ ima pojaseve u 3 točke. Imaju ramene pojaseve i pojasić koji ide između nogu i na njemu je kopča. Pogledaj malo po netu. Uistinu je ovo jedna od rijetkih sjedalica (ako ne i jedina) sa pojasima u 5 točaka u ovoj grupi.
    No definitivno nije jedina prikladna za novorođenče. Sjedalice grupe 0/0+ bi sve trebale biti prikladne za zdravo dijete od prvog dana života.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj mis-pis prvotno napisa
    Samo neke koje sam vidjela imaju u 5, npr. roemer baby safe plus. :?
    točno i roemerova sjedalica ima pojaseve u 5 točaka. znači nije jedina ali je među malobrojnima

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

je, fakat, nisam ni trebal gledati samo uhvatiti malo vremena i prelistati slike u glavi

neobična avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pozdrav!
    Zna li netko koliko košta Jane strata as u Adaxa i može li se ona montirati u Jane carrera kolica?
    Unaprijed hvala!!

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam nedavno gledala u adaxa ove male as (jer i meni treba) i imali su dva modela. ne sjećam se koja, ali pretpostavljam da su strata i rebel. jedna je koštala 600kn, a druga 800kn.

mene zanima zna li netko koja od ove dvije as može ići na jane slalom pro kolica, ali onaj model bez adaptera? noviji modeli ovih kolica imaju adaptere, a model prije nema.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •