već duže vrijeme razmišljam o ovome, a ne znam ni naslov, a ni objasnit svoje dileme da bi me se razumijelo...
Ja sam totalno prodojeća. Ali ne pametujem previše ljudima koji me se ne tiču. Većinu mitova si sama objasnim i samo kimam ili sliježem ramenima na rečenice tipa: "nestalo mlijeka od stresa", "nije mi nadošlo mlijeko poslije poroda", "beba ne prihvaća dojku" i slično... Pa se pitam, s obzirom da mi je iskustvo neveliko, jesam li u pravu? ima li stvarno za svaki problem objašnjenje kako bi dojenje uspjelo da je mama raspolagala s više informacija i neke stručne logistike sa strane? Ili nekad jednostavno- ne ide? Koje su to situacije? Trenuci u kojima ni savjetnice nemaju rješenje za postojeći problem?
Ako maknemo agresivni marketing ad, kulturu bočice i neinformiranost kao razloge nedojenja, ostaje li što fizičke prirode, a ne tiče se zdravlja majke i djeteta?

slažem se sa honey. ja sam sina rodila 2005 i bili smo odvojeni, a curu prije mjesec i po u novom st-rodilištu i bila je stalno sa mnom, odmah sam je po porodu stavila na prsi i počela je sisat kad je bila "stara" 20 minuta. za sada je puno mirnija nego braco jkad je bi njene dobi i spava cijelu noć, što s njim nije bio slučaj do 2,5 godine i sigurna sam da to ima veze sa tih prvih 48 sati i prvim podojem i zajedničkim boravkom u bolnici. inače mislim da je porod i sve vezano oko njega i dojenja iskomplicirano bez razloga, pa su žene izgubile povjerenje u svoje mogučnosti i ono što nam je majčica priroda podarila. na kraju krajeva prije 100 godina nije bilo ni ovoloke tehnike ni "stručnog" osoblja pa su se isto djeca rađala a majke dojile i svijet nije izumro
), dakle dojka mu je uvijek bila na raspolaganju i dojio je neprestalno, danju i noću, poštivajući sve principe koji se ovdje zagovaraju. Mislim, možete me sad ispitati što god hoćete, pisala sam o svojim problemima i ovdje, a i zvala sam Rodin SOS telefon, ne jedan put... Prva tri mjeseca isključivo sam dojila, uz konstantnu borbu s malenim prirastom težine. Na koncu sam popustila i počela ga nadohranjivati, i naravno, nastavila s dojenjem... Na žalost, dijete je tek uz nadohranu dostiglo nekakav optimalan omjer visine i težine.